Рекомендації батькам під час карантину.

Про матеріал
В даному матеріалі надані рекомендації для батьків дітей від 2 до 15 років, які зможуть допомогти батькам зробити дозвілля родини цікавим і різноманітним. В рекомендаціях надані нетрадиційні техніки малювання, ігри з книгами, розвиваючі ігри. Весело і корисно проводьте час із дітьми та будьте здорові!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рекомендації батькам під час карантину.

Номер слайду 2

Як зробити дозвілля дітей цікавим та різноманітним. Відчувати шалене напруження через невідому інфекцію цілком нормально, однак карантин не час для паніки, проводячи час вдома, налаштуйте себе та своїх рідних на позитив!

Номер слайду 3

Незвичайні техніки малювання. Паспарту . Виріжте з цупкого паперу або картону шаблон – метелика, квітки, круга, ромба тощо. Попросіть дитину створити каляки-маляки» і накладіть свій шаблон зверху на «каракулі». На шаблоні утвориться відбиток. Витвір дитини стане неповторним візерунком крил метелика або пелюсток квітки.

Номер слайду 4

Малювання харчовою плівкою. Зробіть кілька плям акварельною фарбою різних кольорів на всю поверхню аркуша паперу. Накрийте папір зверху плівкою. Промалюйте, злегка натискаючи на плівку, різноманітні лінії. Дайте фарбі висохнути і зніміть плівку. Доведіть малюнок до завершення фломастерами або олівцями.

Номер слайду 5

Відбитки пальців . Підготуйте для роботи шматочки поролону, фарби, воду, пензлик, олівці або фломастери. Спочатку наносимо фарбу на поролон пензликом. Тепер притиснемо до поролону пальчик. Усе - на папері можна залишати кольоровий відбиток!

Номер слайду 6

Малювання на вологому папері. Змочіть аркуш паперу водою, дайте підсохнути 30 секунд і починайте малювати акварельними фарбами. Фарби розтікаються в різних напрямках і виходять дуже цікаві розводи (квіти, дерева, химери).

Номер слайду 7

Дмухавки. Зробити на аркуші паперу кольорову ляпку. Дмухати на ляпку через соломинку в різних напрямках в залежності від задуму. Домалювати необхідне пальчиком, пензлем, зім’ятим папером.

Номер слайду 8

Малювання бризками. Найголовніше – опанувати техніку «набризкування». На суху зубну щітку з досить жорсткою щетиною нанесіть гуаш, трохи менше, ніж ви зазвичай кладете зубної пасти. Консистенція фарби – трохи густіша, ніж паста, тому вода тут зазвичай не потрібна. Тримайте щітку в лівій руці щетиною донизу на відстані 3-4 см від паперу і паличкою скребіть щетину у напрямку до себе. Дуже красивий різнобарвний «набризк»

Номер слайду 9

Кольорові ниточки. Візьміть нитки завдовжки 25 – 30 см, розфарбуйте їх різними кольорами. Викладіть – за бажанням – на одній зі сторін складеного навпіл аркуша. Кінці ниток виведіть назовні. Складіть половинки аркуша, притисніть їх один до одного, розгладьте. Потім, не прибираючи долоні з аркуша, обережно витягуйте нитку за іншою. Розгорніть аркуш. Що бачите?

Номер слайду 10

Граттаж. Сутність цієї техніки – у видряпуванні. Нанесемо кольорове тло аквареллю і підсушимо папір. Потім затремо його воском, парафіном або звичайною свічкою. Візьмемо пензлик, вмочимо його в туш і поводимо ним по шматочку мила. Цією сумішшю покриваємо парафіновий аркуш. А тепер візьмемо загострену паличку і почнемо видряпувати малюнок.

Номер слайду 11

Ігри з книгами. Фантазер. Візьміть дитячу книгу з картинками. Уважно розгляньте картинки разом із дитиною і придумайте історію, не пов’язану з тією, про яку написана книга. Кілька разів виконайте разом, а потім дитина і сама долучиться до фантазування.

Номер слайду 12

Придумайте кінець історії. Когнітивні здібності можна розвивати за допомогою звичайних оповідань або казок. Прочитайте частину історії та попросіть дитину придумати, що могло статися далі. Обговоріть варіанти, а потім дочитайте розповідь до кінця.

Номер слайду 13

Книга про мене. Пропоную виготовити з дитиною «особливу» книжку, в якій вона буде головним героєм!Реквізит: Аркуші паперу,журнали з картинками,фотографії вашої дитини та інших членів родини,дитячі малюнки,ножиці,клей, степлер,ручка. Правила гри: Зробіть із аркушів цупкого паперу альбом. Наклейте в альбом фото та малюнки. Тут можуть бути фото дитини та родини, колажі про мрії вашого малюка, предмети, які він хоче мати. Можна написати до них милі підписи. Коли книга буде завершена, прочитайте її разом із дитиною. Такий проект може бути довготривалим. Повертайтеся до цієї роботи, коли у вас або в дитини з’являться нові цікаві ідеї. Повірте, ця книга буде мати велике значення для вас і дитини.

Номер слайду 14

Детектив. Не показуючи дитині картинку розповідаєте, що на ній зображено. А дитина повинна знайти цей малюнок, орієнтуючись за вашим описом. Потім помінятися ролями: описує дитина, шукає дорослий. 

Номер слайду 15

Вироби своїми руками. Саморобний блокнот Створіть яскравий особистий блокнот для дитини, де можна записувати її графік на день або  на тиждень. Оформіть і прикрасьте разом новий блокнот і внесіть перші завдання для дитини. З таким підходом навіть завдання «прибратися у кімнаті» буде виконуватися з великим бажанням.

Номер слайду 16

Коллаж бажань. Прикрашаємо стіну і вчимо дитину йти до своїх цілей і бажань. Візуалізуємо її мрії і заодно креативно проводимо час, шукаючи необхідний матеріал та вирізаючи потрібні форми.

Номер слайду 17

Іграшки з яєчних лотків . Що можна зробити з картонних лотків для яєць – та що завгодно! Наприклад, транспортні засоби для любителів машин: вантажівка, мотоцикл, вертоліт, корабель, екскаватор. Скріплюємо клеєм,зубочистками,скотчем, розфарбовуєм, нова іграшка готова!

Номер слайду 18

Розвиваючі ігри. Будуємо халабуду . Будиночки в дитинстві не будували тільки ледачі. Коли почнете споруджувати з дитиною будиночок із табуреток, ковдр, подушок і коробок, самі того не помічаючи, повернетеся у дитинство!

Номер слайду 19

Озвучування. У телевізорі відключається звук, а на мультики, кіно або новини придумується власне озвучування. Дитина услід за дорослими перевтілюється на справжнього актора!

Номер слайду 20

Вгадування. Зав’язати дитині очі шарфиком і давати в руки по черзі різні предмети: м’яку іграшку, м’яч, тарілку, зернятка, книгу тощо. Завдання дитини – відгадати на дотик, що у неї в руках. Ускладнити гру можна, якщо відгадувати речі за запахом або за смаком.

Номер слайду 21

Тіні. Загадково і заманливо показувати театр тіней на стіні з запаленою свічкою. Включаються фантазія і творчість. Але не варто обмежуватися лише літаючими пташками або собаками, що гавкають. Виріжте разом із дитиною з паперу силуети героїв відомих казок і розіграйте за їх допомогою якусь сценку.

Номер слайду 22

Секретне невидиме чорнило. Створення невидимого чорнила – дуже захопливий процес! Ви можете вдавати агента, котрий має свої секретні коди і повідомлення, приховані від інших. Для роботи вам потрібно мати половину лимона, воду, ложку, миску, ватну паличку, білий папір, лампу. Видавіть трохи лимонного соку в миску і додайте декілька крапель води. Змішайте воду з лимонним соком. Умочіть ватну паличку в суміш і напишіть повідомлення на білому папері. Зачекайте доки сік висохне і стане повністю непомітним. Коли ви будете готові прочитати ваше секретне повідомлення або показати його комусь, нагрійте папір, тримаючи його поруч із лампою. Що відбувається? Лимонний сік – це органічна речовина, яка окислюєтся і при нагріванні стає коричневою. Розведений у воді лимонний сік важко помітити. Коли ви застосуєте його на папері, ніхто не знатиме про його наявність доки папір не буде нагрітий і ваше секретне повідомлення не відкриється.

Номер слайду 23

Міні-вулкан в домашніх умовах. Що вам потрібно:cкляна баночка з кришкою, що закручується;рослинна олія;куркума;глечик або прозора ємність. Змішайте олію з куркумою – олія має змінити колір на жовтий. Тепер залийте олію в баночку по вінця, щоб у баночці не лишилося повітря. Проколіть у кришці дірку й опустіть баночку у воду. Олія легша від води і відразу почне підніматися з баночки нагору, а вода заповнюватиме баночку. У вас запрацює справжнісінький вулкан! Якщо додасте декілька камінців на дно посудини – матимете підводний вулкан.

Номер слайду 24

Танець яйця. Як змусити яйце танцювати? Проведіть цей експеримент – і усе побачите самі!Що вам потрібно:1. Яйце (звичайне куряче яйце, не бите, з рівною поверхнею, класичної овальної форми).2. Круглий піднос із рівним дном. Покладіть яйце на піднос і намагайтеся плавно робити кругові рухи підносом щоразу швидше і швидше, тримаючи його горизонтально. Яйце на підносі також почне обертатися. У міру прискорення обертання яйце «підніметься» і стане обертатися на одному з кінців: тупому або гострому, зайнявши, звичайно, вертикальне положення.

Номер слайду 25

Використані джерелаhttps://www.myvin.com.ua/news/9189-karantyn-yak-zrobyty-svoie-dozvillia-tsikavym-ta-riznomanitnym;https://lastivka.jimdofree.com/;http://www.happy-land.org/post/games-for-kids-2;https://shotam.info/chym-zayniatysia-z-dit-my-pid-chas-karantynu-top-5-veselykh-rozvah/Дякую за увагу!

pptx
Додано
26 квітня 2020
Переглядів
674
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку