РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ БАТЬКІВ «СЕНСОРНИЙ РОЗВИТОК УДОМА»

Про матеріал
Сенсорний розвиток дитини — це важливий та значущий процес для гармонійного розвитку дитини. Як же організувати його вдома? Даємо вам кілька порад щодо того, у які ігри без особливих витрат можна пограти з дитиною вдома.
Перегляд файлу

РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ БАТЬКІВ

«СЕНСОРНИЙ РОЗВИТОК УДОМА»

 

Сенсорний розвиток дитини — це важливий та значущий про­цес для гармонійного розвитку дитини. Як же організувати його вдома? Даємо вам кілька порад щодо того, у які ігри без особливих витрат можна пограти з дитиною вдома.

 

  1. Коли дитина йде мити руки, спитайте її, які в неї зараз руки та які вони стануть потім. Заохочуйте малюка використовувати слова «сухий», «мокрий».
  2. Гра «Саморобні пазли». Розріжте на 3, потім на більшу кіль­кість частин, будь-яку предметну картинку, листівку. Спочатку запропонуйте дитині зібрати її за зразком, а потім — самостійно.
  3. Гра «Заклей дірки». Візьміть будь-яку картинку, листівку, світлину з журналу, книги (зображення має бути зрозумілим дитині), виріжте з неї квадрати, круги, трикутники. Наклейте картинку (з дірками) на аркуш білого паперу та запропонуйте дитині закрити на картинці «білі плями» фігурами, які з неї вирізані.
  4. Гра «Вгадай, що я роблю?». Запропонуйте дитині здогадатися, які дії ви виконуєте. Покажіть без слів, як ви вмиваєтеся, чис­тите зуби тощо, а дитина нехай називає дії. Потім поміняйтеся ролями.
  5. Гра « Помалюємо ». Наклейте на чистий аркуш паперу зображен­ня предметів, тварин і попросіть дитину з’єднати їх лініями. Інше завдання: прикріпіть аркуш до столу й покладіть на ньо­го кубик, а потім попросіть малюка штовхати цей кубик олів­цем. Олівець залишає на папері слід — покажіть його малюкові.
  6. Гра «Що це?». На прогулянці, після шумних ігор, присядьте з малюком на лавку й спробуйте пограти в таку гру. Оберіть три будь-які предмети, наприклад травинку, маленький ка­мінець та листок. Нехай малюк візьме один із цих предметів і водить ним угору та вниз по вашій руці доти, поки ви із за­плющеними очима не визначите, що це за предмет. Тепер чер­га малюка заплющити очі. А ви оберіть який-небудь предмет і водіть ним по руці. Малюк повинен відгадати, що ви обрали.
  7. По дорозі з дошкільного закладу зверніть увагу дитини на колір неба, форму хмаринок; розгляньте осіннє листя, як іс­криться на сонці сніг тощо.

 

Такі ігри потребують неабияких розумових зусиль і сприяють розвитку сенсорного сприйняття.

doc
Додано
12 травня 2020
Переглядів
1461
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку