Ретро-вечірка «Дискотека 80- 90-х»

Про матеріал

Вісімдесяті – це не просто відрізок історії. Це цілий всесвіт, особливий погляд на світ і стан душі ... Вісімдесяті – це назавжди. І я запрошую всіх згадати цей період! Сьогодні протягом вечора ми вам розповімо про популярному в 80-х роках стилі РЕТРО, ви почуєте найпопулярніші пісні 80-х, які в ті часи займали 1-е рядки хіт-парадів. Ми пропонуємо Вам знову повернутися в ті роки, побувати на святі спогадів і ностальгії... Відчути час змін, першої свободи та дух піонерства! Час Золотих 80-х та буремних 90-х.

Перегляд файлу

G:\80-90\rockin_disco_party_invite_web.jpg            РЕТРО – ВЕЧІРКА

      «Дискотека 80- 90-х »

 

Ведучий 1: Добрий вечір, хлопці та дівчата!     Ми раді вас вітати на шкільному ШОУ «Дискотека 80- 90-х»!  Давайте відкинемо вікові комплекси і з головою зануримося в ті, золоті 80-90 перші!  Давайте згадаємо, якими вони були. 

    Сьогодні у нас СіДішкі, компашки, Флешки, ДіВІДішкі, часом важко вимовити.  А тоді?  Касетник, бобіннікі, вертушки, ну в дуже рідкісному випадку Видик!  І все !!! Але всі були щасливі! 

 Ведучий 2: Вісімдесяті - це не просто відрізок історії.  Це цілий всесвіт, особливий погляд на світ і стан душі ... Вісімдесяті - це назавжди.  І я запрошую всіх згадати цей період!  Сьогодні протягом вечора ми вам розповімо про популярному в 80-х роках стилі РЕТРО, ви почуєте найпопулярніші пісні 80-х, які в ті часи займали 1-е рядки хіт-парадів.

Ведучий 1:   Навряд чи це є у ваших спогадах. Ви – покоління 2000-х з айфонами, інтернетом, комп’ютерними іграми та «Хмарними» технологіями. Ці спогади більше притаманні старшому поколінню.

Ведучий 2:   Ваші батьки, бабусі та дідусі –  це покоління, народжене у країні, якої вже немає на карті світу. Наша сьогоднішня зустріч для тих, хто пам'ятає про ту країну або хоча б чув про країну, де бензин коштував дешевше газованої води з сиропом!!!
Ведучий 1:   Це час дитинства і юності ваших батьків і, звичайно ж, наших вчителів.
Ми пропонуємо Вам знову повернутися в ті роки, побувати на святі спогадів і ностальгії...  Відчути час змін, першої свободи та дух піонерства! Час Золотих 80-х та буремних 90-х.

   Ведучий 2: Епоха «Ретро» - епоха величезна, наповнена силою, енергією, ніжністю, гідністю і вірою, незважаючи на всі її проблеми.  Давайте сьогодні згадаємо, нехай не все, але дуже багато: створене, проспіване, зігране, прожите, відчуте, що дало можливість бути чуйними і красивими людьми.  Так само сьогодні у вас буде можливість позмагатися в умінні танцювати ДИСКО перед однолітками, взяти участь в конкурсах.

Ведучий 1:    Отже, ви готові? Чудово! Здоровий командний дух, як в зразковому піонерському загоні! Ні кроку назад, ні кроку на місці, а тільки вперед зі всіма разом! Ось він девіз вісімдесятих!

    Виступ 7-А

Ведучий 1:   Так, раніше робили багато чого такого, що  зараз і на думку не спаде.
Ну ось, наприклад, в радянських фільмах можна побачити автомати з газованою водою. Зі склянкою, однією на всіх. Сьогодні нікому і в голову не прийде пити із склянки загального користування!

Ведучий 2:    Сьогодні цей стакан вкрадуть, через 5 сек. після установки автомата, рівно за 3 сек., до того, як потягнуть і сам автомат. А раніше всі пили з цих стаканів... Звичайна справа! І  ніхто не боявся підхопити яку-небудь заразу... А яке то диво, авоська…Що таке АВОСЬКА?

Диск СD – грампластинка.  Банкомат – сберегательная касса. Паста «Блендамет» – зубной порошок.  Журнал «Космополитен» - «Крестьянка» или «Работница».

 Пепси – Байкал. DVD-плеер – видеомагнитофон. Питьевая «Активия» - «Снежок»
 

 

Ведучий 1:   .Дим валить, їдкий запах по всій квартирі. Що це? Піонери, чи що? Вчаться розводити багаття? Ні. Насправді це йде процес ви–жи–га-ння. Звичайна справа!
Ведучий 2:   Просто мільйони радянських дітей, випалювали листівки для своїх улюблених мам на 8 березня. "Мамочко, вітаю тебе З міжнародним жіночим днем! Бажаю тобі мирного неба над головою, а твоєму синові – велосипед...".

Ведучий 1:   А допоможуть нам поринути в те цікаве минуле ….

 

Конкурс найкращий танцівник.

 

Ведучий 2: Настав час згадати про старе радянське кіно. Про ті добрі, наївні і благородні фільми можна розповісти багато. Тоді не була так розвинена комп'ютерна графіка і спецефекти – але це не заважало створювати такі шедеври, як "Діамантова рука", "Джентльмени удачі" або "Іван Васильович змінює професію".
Давайте, хоча б, згадаймо такий чудовий фільм, як "Москва сльозам не вірить". При перегляді цього фільму, режисера Володимира Меньшова, фільму який настоявся з часом, наповнився чудовими ароматами ностальгії і чарівності, виникало відчуття, що ти об'єднуєшся з тим часом, живеш емоціями і пристрастями героїв фільму.

Ведучий 1:   А зараз ми перевіримо,чи добре ви пам'ятаєте старі вітчизняні фільми? До вашої уваги «Кіноконкурс».

  1. Скажіть відому фразу з кінофільму "Іван Васильович змінює професію", яку виголосив Іван Грозний, коли побачив новобудови Москви.

Відповідь: Краса-то яка! Лепота!

  1.  Перерахуйте всі позитивні якості головної героїні Ніни з к/ф. "Кавказька полонянка", якими її описав товариш Саахов на заході з нагоди відкритті РАГСу?
    Відповідь: Комсомолка, студентка, спортсменка і просто красуня.
  2. Ким працював головний герой з к/ф. "Джентльмени удачі" до того, як став запеклим зеком на прізвисько Доцент.

Відповідь: завідувач в дитячому саду.

  1. Назвіть улюблену пісню Семена Семеновича из ф. "Діамантова рука", яку він блискуче виконав у ресторані "Плакуча іва".

Відповідь: Пісня про зайців.

  1. Куди ходив щороку 31 грудня з друзями Женя Лукашин з к/ф. "Іронія долі, або З легким паром!".

Відповідь: В баню.

  1. "Какая гадость, какая гадость эта ваша...." - що мав на увазі Іполит з к/ф. "Іронія долі, або З легким паром!"

Відповідь: Заливну рибу.

  1.  "Георгій Іванович, він же Гога, він же Гоша, він же Юрій, він же Гора, він же Жора, тут проживає?" - з якого фільму ця цитата.

Відповідь: «Москва сльозам не вірить».

  1. "- Дівчина, а дівчина, а як вас звуть?

- Таня.

- А мене Федя!"

Питання: що відповіла дівчина з к/ф. "Джентльмени удачі" на це?

Відповідь: - Ну і дура!

Ведучий 1:   Щиро дякуємо вам за відповіді. Передивіться ще раз, а хто ще не бачив, то подивіться старі радянські комедії. Це ті кіно шедеври, які можна передивлятися десятки разів і вони не набриднуть.

Ведучий 2:   В епоху застою люди жили бідно, але весело. А зараз вони стали надто серйозними. А що ж носили в той час, які були зачіски?

 

В супроводі відео 


Ведучий 1:   Стиль вісімдесятих років не сплутати ні з чим: одяг цих років впізнається з першого погляду. Це був період крайнощів у всьому, час безлічі модних стилів, які суперничали між собою. Не дивно – це був час змін, що не могло не знайти відображення і в манері одягатися.

Ведучий 2:   У вісімдесяті роки увійшла в моду широкоплечая жіноча постать. Щоб створити образ сильної, незалежної і впевненою в собі жінки, акцент в одязі робився на плечі за допомогою підплічників всіх форм і розмірів.
Дуже популярні у вісімдесятих роках були «варені» джинси. Модниці, яким не вдавалося придбати омріяні «варенки», виварювали джинси в відбілювачі самостійно. Після варіння джинси зменшувалися в розмірах і обтягували фігуру, як друга шкіра.

Ведучий 1:   Також в моді був спортивний стиль: кросівки всіх кольорів веселки (особливо цінувалися білосніжні), яскраві легінси, безрозмірні майки.
Модним трендом був одяг «з чужого плеча» - жінки купували куртки на три розміри більше, ніж треба, і носили їх, недбало підвернувши рукава. Взагалі, в моді вісімдесятих все було трохи «занадто» - надмірно короткі штани і облягаючі джинси, надто масивні плечі, занадто великий одяг, неймовірно яскраві кольори.
Ведучий 2:   У 80-х роках змінилася не тільки одяг, але і зачіски. Жінки стали незалежними і готовими на рішучі кроки. Тому модними в ті роки стають високі начьоси, пишні об'ємні зачіски, божевільні кучері, стильні короткі стрижки, ірокези. А популярними процедурами були освітлення та хімічна завивка.
 

Конкурс «Найкращий костюм»

 

Ведучий 1:   Була популярна ще одна забава, в яку нинішні дівчатка вже не грають. Це гра гра «Резиночка». Хто знає, що це за гра ?…

 

Конкурс «Найбільша кулька»

(надути з жуйки найбільшу кульку)

 

Ведучий 2:   За даними опитування найпопулярніша пісня 80-х «Білі троянди» у виконанні гурту «Ласковый май» Цю пісню крутили на дискотеках десятки разів.

І взагалі, дискотека 80-х – це щось. Приходиш на  дискотеку в шапочці-петушку "Адідас" і білих кросівках "Пума" і ти ЗІРКА!

Ведучий 1:   Модниці одягали на лютий мороз колготки в сіточку і джинсову міні – спідницю, ланцюги на маєчку, і при цьому потрібно було розстебнути куртку.
Дискотека була шиком у місцевому кінотеатрі, і квитки купувалися заздалегідь. Охорони в ті часи не було, сидів лише вахтер, однак порядок був повний.
Ведучий 2:   Колонки ставили розміром вище людського зросту, орало так, що можна було оглухнути, якщо стояти поруч. А в колонках звучали пісні, які співала вся країна.

Попурі з пісень 80-90 років

КАРАОКЕ

Ведучий 1: Багато культурних , політичних подій сталося в 80-ті. До вашої уваги

 

Конкурс «Особистість 80-90х»

Вгадайте по фотографії хто це?

 (Серед загаданих людей актори кіно, співаки, політики і т. д.)

Ведучий 2:   В 80-ті – 90-ті роки, втім, як і зараз, любили відкривати таланти, правда, виходило це значно краще. Взяти, приміром, "Ширше коло" Олександр Малінін, Надія Чепрага, Філіп Кіркоров, група "Секрет"...В цей час зародилися десятки яскравих зірок і сотні прекрасних мелодій! Популярні виконавці 80-х:                                                       Групи: «Арабески», «Modern Talking», «Smokie», «Ottawan», «Boney M», «Abba», «Ласкавий май».                                                                                                                               Виконавці: Desireless, C. C. Catch, Аманда Лір, Глорія Гейнор, Донна Саммер, Дайана Росс,Тото Кутуньо, Адріано Челентано, Аль Бано і Роміна Пауер, Майкл Джексон, Алла Пугачова, Женя Білоусов, Юра Шатунов, Альона Апіна, Михайло Боярський

Ведучий 1:   :Ах, ця зарубіжна естрада! Бажана і мало доступна! Вона виривалася з динаміків магнітофонів! І несподівано замовкала коли магнітофон хотів перекусити, тобто жував касети.. Так, так це була "Електроніка – 302". Касети перемотували олівцями,а в новорічну ніч люди мужньо боролися зі сном, щоб в 3 години подивитися "зарубіжну естраду": телебачення Німеччини, Марылю Родович з "Різнобарвною ярмаркою", чеського солов'я Карела Гота і солодких італійців. Які пісні! Які танці!

 

Конкурс «Перематай касету»

(за допомогою олівця найшвидше перематати касету)

 

Ведучий 2:   Самі розумієте, що детально розповісти за такий короткий час про велику країну та життя цілого покоління неможливо. 80-ті – це перші жуйки, або як їх називали "жувачка", це Олімпійський ведмедик, і фільм "Москва сльозам не вірить", що  взяв нагороду "Оскар". Це відчуття цілковитого спокою з одного боку, а з іншого – якоїсь безвиході. Ці часи були не кращими і не гіршими, вони були просто іншими. Це був зовсім інший час, і його аромат тепер відчувається тільки в старих фільмах. У чомусь тоді було складніше, щось видавалося простішим... Але ж не ти обираєш свій час, а вона – тебе.

 

 Ведучий 1: А зараз настав час для дискотеки !!!