Риба фугу, матеріал презентації

Про матеріал
Матеріал презентації сприятиме зацікавленню вивчення зоології; поглибленню знання про рибу фугу, а також збереження здоров'я, як власного, так й інших людей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Риба фугу: найдорожчий і найнебезпечніший делікатес Японії

Номер слайду 2

Фугу – це маленька рибка, зазвичай розміром з долоню. На тілі фугу немає луски, але її шкіра покрита голками-колючками різної довжини (звідси і їх назва). Є у риби фугу ще одна відома особливість, при наближенні небезпеки, вона надувається в кулю, збільшуючись в розмірах приблизно в три рази.

Номер слайду 3

Фугу можна зустріти в тропічних водах, наприклад, в Тихому океані, Червоному морі, а також в прісноводних водоймах, таких як річка Амазонка. 

Номер слайду 4

В організмі фугу накопичується дуже небезпечна хімічна речовина тетродотоксин, від якого не існує антидоту. Ця отрута приблизно в 1000 разів більш токсична за ціанід і є нейротоксином – він блокує канали між тілом і мозком, вражаючи нервову систему. Як наслідок виникає параліч, відмовляють легені і серце, і тварина або людина, що контактувала з отрутою, помирає протягом декількох хвилин.

Номер слайду 5

Дуже важливий момент: фугу накопичує отруту, але не виробляє її самостійно. Звідки ж береться смертельно небезпечний токсин? Все дуже просто. Фугу – хижа риба, яка полює на самому дні на молюсків, крабів і морських їжаків. Деякі мешканці морського дна є отруйними, і їх отрута в шлунку риби перетворюється в тетродотоксин, який накопичується в печінці, ікрі і молоках, а також на шкірі. 

Номер слайду 6

Покуштувавши неправильно оброблену рибу фугу в рік вмирають від десяти до двадцяти чоловік. Шанувальники цього екстремального делікатесу стверджують, що смак риби фугу не порівняти ні з чим іншим: настільки він витончений і непередаваний.

Номер слайду 7

У фугу є ще один секрет, який змушує гурманів повертатися до неї знову. Вважається, що у правильно приготовленої риби є ще і наркотичний ефект.

Номер слайду 8

Майстерності приготування вчаться не менше трьох років, перш, ніж приступити до роботи з рибою фугу.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!!!Бажаю мирного дня!!!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
27 вересня 2023
Переглядів
747
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку