Різноманітність тварин у природі

Про матеріал
Мультимедійна презентація до уроку природознавства, 3 клас, на тему: "Різноманітність тварин у природі".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТВАРИНИ. РІЗНОМАНІТНІСТЬ ТВАРИН

Номер слайду 2

ясно1. Стан неба:дощхмарноблискавкапохмуро. Л – легкий. П - помірний. С – сильнийрайдугаожеледицяградснігвідлигатуманіній3. Опади:2. Сила вітру:4.Інші явища:5. Температура повітря:style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 3

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Якщо жаби квакають увечері, буде хороша погода. Якщо зранку літають бджоли, буде ясно. Як цвіркун цвіркоче, буде гарна днина.

Номер слайду 4

РОЗГАДАЄМО РЕБУСИХОМ`ЯК, ТИГР, КІТ, ВОРОНА - ТВАРИНИ

Номер слайду 5

ТВАРИНИ – ЖИВІ ОРГАНІЗМИНАРОДЖУЮТЬСЯРОСТУТЬ ДИХАЮТЬ ЖИВЛЯТЬСЯ ПЕРЕСУВАЮТЬСЯВМИРАЮТЬРОЗМНОЖУЮТЬСЯ

Номер слайду 6

У ТВАРИН Є ОЗНАКИ, ЯКИХ НЕ МАЮТЬ ІНШІ ОРГАНІЗМИ. ЦИХ ОЗНАК НЕМАЄ У РОСЛИН. НИМИ РОСЛИНИ РІЗНЯТЬСЯ ВІД ТВАРИН. ТВАРИНИ БІГАЮТЬЛІТАЮТЬПЛАВАЮТЬСТРИБАЮТЬПОВЗАЮТЬ

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Науку про тварин називають - зоологія

Номер слайду 9

Звірі Група тварин, тіло яких вкрите шерстю. Більшість із них пересувається на чотирьох ногах. Малята народжуються і вигодовуються молоком матері.

Номер слайду 10

Значення у природіЄ їжею для інших тварин. Розносять насіння рослин. Збагачують грунт поживними речовинами.

Номер слайду 11

Птахи Група тварин, тіло яких вкрите пір`ям. Передня пара кінцівок перетворилася на два крила, завдяки чому птахи літають. Розмножуються яйцями, які висиджують.

Номер слайду 12

Значення у природіЗнищують шкідливих комах, зберігаючи зелені насадження. Розповсюджують насіння рослин.Є їжею для інших тварин.

Номер слайду 13

Риби Група тварин, тіло яких вкрите слизькою лускою. Вони пристосувалися до плавання у воді за допомогою плавців. Для розмноження більшість риб відкладають яйця (ікру), з яких вилуплюються мальки.

Номер слайду 14

Значення у природіОчищують воду від забруднення.Є їжею для інших тварин.

Номер слайду 15

Комахи. Група тварин, тіло яких почленоване на три відділи (голова, груди, черевце), є 6 ніг, 4 крила, тіло має легкий і міцний покрив . Наприклад: жуки, метелики, бабки, комарі, бджоли, джмелі, оси, мухи.

Номер слайду 16

Значення у природіЄ запилювачами рослин, впливаючи на утворення плодів з насіння.Є їжею для інших тварин.

Номер слайду 17

Черви Черви — група тварин, з тонким видовженим тілом і м'якими покривами.

Номер слайду 18

Молюски Молюски живуть у морях, прісних водах і на суші. Одні з них повзають на мускулистій підошві, інші зариваються в грунт. Деякі молюски активно плавають у воді.

Номер слайду 19

РакоподібніГрупа тварини, що мають зчленований, схожий на шкарлупу скелет, який слугує їм каркасом і захистом від ушкоджень та ворогів.

Номер слайду 20

Павукоподібні Група тварин, що включає павуків, скорпіонів, косариків і кліщів. Вони відрізняються від інших , оскільки мають тільки дві частини тіла: голову, об'єднану з грудною кліткою і черевце.

Номер слайду 21

КОСАРИКНе виробляє павутиння, неотруйний.

Номер слайду 22

Група тварин з м’якою шкірою, вкритою слизом. Частину життя можуть проводити на суші, а для розмноження йдуть у воду, де й відкладають яйця (ікринки). З них вилуплюються пуголовки. Наприклад: жаби, ропухи, квакші, часничниці, кумки, саламандри, тритони. Земноводні

Номер слайду 23

Плазуни Група тварин, тіло яких вкрито сухою лускою. Пересуваються на чотирьох ногах або плазують на череві. Наприклад: ящірка, гадюка, вуж, жовтопуз, веретільниця, черепаха. Розмножуються яйцями, але їх не насиджують.

Номер слайду 24

ВЕРЕТІЛЬНИЦЯБезногі ящірки

Номер слайду 25

Тварини

Номер слайду 26

Перевір себе!Тварин, тіло яких укрите шерстю, називають ... Тварин, тіло яких укрите слизькою лускою, називають ... Тварин, які все життя повзають, називають ...плазунамизвірірибами

Номер слайду 27

Тварин, які частину свого життя проводять у воді, а частину на суходолі, називають ... Тварин, які мають три пари ніг, називають ... комахамиземноводні

Номер слайду 28

Гра «Впізнай за описом»Невеликий звір. Живе переважно в лісі. Живиться мишами, слимаками, комахами. Взимку впадає у сплячку. Замість шерсті спина його вкрита міцними колючками голками.

Номер слайду 29

Невеликий перелітний птах, живиться комахами, гнізда в'є під стріхою. Має довгі крила та роздвоєний хвіст.

Номер слайду 30

Невелика комаха, яка збирає нектар із квітів і переробляє їх на мед.

Номер слайду 31

Діалог Ривіна Складіть запитання для товариша.

Номер слайду 32

Дякую за роботу на уроці !

pptx
Додано
30 березня 2020
Переглядів
1244
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку