Різновиди штукатурок

Про матеріал
Матеріал до уроку виробничого навчання Різновиди штукатурок Різновиди штукатурок
Перегляд файлу

Різновиди штукатурок

 

 

 

  Цементно-піщана штукатурка.

Найміцніший і трудомісткіший матеріал, що дозволяє вирівняти стіни. Негативним моментом даного виду штукатурки можна назвати необхідність доведення одержуваної з її допомогою поверхні, як кажуть, до ідеалу – практично у всіх випадках цементно-піщану штукатурку додатково покривають шпаклівками. На чисту штукатурку цього типу без додаткової обробки можна встановлювати хіба що плитку і більшість видів панелей. Цементно-піщана штукатурка може використовуватися як для внутрішніх, так і для зовнішніх робіт.

   Вапняна штукатурка.

У складі використовується вапно, яка робить розчин пластичнішим, легким, але в той же час м’яким. Даний вид штукатурного розчину також вимагає остаточного доведення з допомогою шпаклівок. Для обробки зовнішніх стін цей вид штукатурки не застосовується.

    Гіпсова штукатурка

– використовується виключно для внутрішніх робіт. Її основна перевага полягає у відсутності необхідності подальшого доведення до кондиції – як правило, отриману з її допомогою поверхню можна відразу обклеювати шпалерами і взагалі будь-якими іншими оздоблювальними матеріалами. Наноситися гіпсова штукатурка на поверхні може як вручну, з допомогою стандартних інструментів, так і машинним способом. Останній більш привабливий – він наноситься швидше і поверхня виходить більш якісною.

 

docx
Додано
17 травня 2021
Переглядів
206
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку