Робочий навчальний план за професією 5123 “Офіціант", 5122 “Кухар" для підготовки кваліфікованих робітників з отриманням повної загальної середньої освіти з числа осіб, які мають базову загальну середню освіту (кваліфікація – офіціант 3 розряду, кухар 4 розряду) розроблений відповідно Типової базисної структури навчальних планів для підготовки кваліфікованих робітників у професійно-технічних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 13.10.2010 р. №947; вимог Державного освітнього стандарту 5123.І.56.10-2023 – 5123 Офіціант, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13.12.2023р. №1515; вимог Стандарту професійної (професійно-технічної) освіти СП(ПТ)О 5122.І.56.10-2021 – 5122 Кухар, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 26.10.2021р. №1133 та інших нормативно-правових документів є рекомендованим для закладів професійної (професійно-технічної) освіти, підприємств, установ та організацій, незалежно від їх підпорядкування та форми власності, які здійснюють (або забезпечують) первинно-професійну підготовку кваліфікованих робітників та видають документи встановленого зразка за цією професією.
Розробив: методист Державного навчального закладу “Вище професійне училище №34 м. Стрий”
Ярич Ігор Ярославович
ПОГОДЖЕНО ПОГОДЖЕНО ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор навчально -методичного центру Директор підприємства-замовника Директор навчального закладу професійно-технічної освіти кваліфікованих робітників ________________(ім’я, прізвище) _____________ (ім’я, прізвище) ________________ (ім’я, прізвище) ,,____”____________2024 р.
,,____”____________2024 р. ,,____”____________2024 р.
РОБОЧИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ПЛАН
_____________________________________________________________________________
(назва навчального закладу)
для підготовки кваліфікованих робітників з отриманням повної загальної середньої освіти з числа осіб, які мають базову загальну середню освіту за професією 5123 Офіціант 5122 Кухар
Кваліфікація: Офіціант 3 розряду, Кухар 4 розряду
Ступінь навчання: ІІ
Вид професійної підготовки: первинна професійна підготовка
Форма навчання: денна Строк навчання: 2 роки 10 міс.
|
вересень |
|
жовтень |
|
листопад |
грудень |
|
січень |
|
лютий |
|
березень |
|
квітень |
|
травень |
червень |
|
липень |
|
серпень |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
32 |
33 |
34 |
35 |
36 |
37 |
38 |
39 |
40 |
41 |
42 |
43 |
44 |
45 |
46 |
47 |
48 |
49 |
50 |
51 |
52 |
|
1 |
Т |
Т |
Т |
Т |
Т |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
К |
К |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
2 |
П |
П |
П |
П |
П |
П |
П |
П Д К А |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
К |
К |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
3 |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
К |
К |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
П |
П |
П |
П |
П |
П |
П |
П |
П |
Д П А |
Д П А |
П |
П |
П |
П Д К А |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Умовні позначення: Т – теоретичне навчання, В – виробниче навчання, П – виробнича практика;
ДКА – державна кваліфікаційна атестація; ДПА – державна підсумкова атестація, К – канікули
РОЗДІЛ IІ. ЗВЕДЕНІ ДАНІ ПРО БЮДЖЕТ ЧАСУ ( В ТИЖНЯХ ТА ГОДИНАХ)
Курс |
Професійнотеоретична підготовка
|
Професійно-практична підготовка |
ДПА |
ДКА ( або ПА) та інші форми контролю) |
Святкові дні |
Канікули |
Всього тижнів в навчальному році |
||||||||
Виробниче навчання |
Виробниче навчання на виробництві чи у сфері послуг |
Виробнича практика |
|||||||||||||
|
Тиж./год |
Тиж./год |
Тиж./год |
Тиж./год |
Тиж./год |
Тиж./год |
Тиж. |
Тиж. |
Тиж. |
||||||
І |
40 |
200 |
35 |
282 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
1 |
11 |
52 |
ІІ |
32 |
164 |
32 |
192 |
- |
- |
8 |
273 |
- |
- |
1 |
7 |
1 |
11 |
52 |
ІІІ |
25 |
159 |
25 |
168 |
- |
- |
13 |
448 |
2 |
35 |
1 |
7 |
1 |
2 |
40 |
Всього |
97 |
523 |
92 |
642 |
- |
- |
21 |
721 |
2 |
35 |
2 |
14 |
3 |
24 |
144 |
КУРС |
СЕМЕСТР |
КОД |
НАЗВА ПРОФЕСІЇ |
КВАЛІФІКАЦІЯ |
ІІ (8-й тиждень) |
3 |
5123 |
Офіціант |
Офіціант 3 розряду |
ІІІ (40-й тиждень) |
6 |
5123 |
Кухар |
Кухар 4 розряду |
1. Робочий навчальний план розроблений відповідно до Типової базисної структури навчальних планів для підготовки кваліфікованих робітників у професійно-технічних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 13.10.2010 р. №947; вимог Державного освітнього стандарту 5123.І.56.10-2023 – 5123 Офіціант, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13.12.2023р. №1515; вимог Стандарту професійної (професійно-технічної) освіти СП(ПТ)О 5122.І.56.10-2021 – 5122 Кухар, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 26.10.2021р. №1133.
2. Навчальний план складений на п’ятиденний робочий тиждень, навчальні групи комплектуються чисельністю до 30 осіб, виробниче навчання проводиться шляхом чергування з теоретичним навчанням.
3. Тривалість навчального тижня не перевищує 36 академічних годин, при денному навантаженні учня не більше 8 академічних годин; урок виробничого навчання не перевищує 6 академічних годин. Навчальний (робочий) час учня в період проходження виробничої практики встановлюється залежно від режиму роботи підприємства, установи, організації згідно з законодавством.
4. На вимогу роботодавця та відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 20.02.2024 р. №211 “Про затвердження Типової освітньої програми професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії “Кухар” за напрямом “Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти” як додаткові компетентності введено предмет “Дієтичне харчування в закладах освіти” в обсязі 45 годин.
5. Підсумкова кваліфікаційна атестація з предметів “Організація обслуговування та виробництва у закладах ресторанного господарства” та “Технологія приготування їжі з основами товарознавства” проводиться за рахунок часу, відведеного на вивчення предмету. Державна кваліфікаційна атестація включає виконання пробної кваліфікаційної роботи та захист дипломної роботи.
6. Державна підсумкова атестація загальноосвітньої підготовки проводиться відповідно до Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти, визначеними строками Міністерства освіти і науки України. Графік проведення ДПА буде скориговано відповідно до проведення ДПА у формі ЗНО.
7. Навчальний рік випускного курсу з урахуванням державної кваліфікаційної атестації має бути завершено не пізніше 30.06.
_______Директор ________ _____________ ______________________
(найменування посади керівника) (підпис) (ініціали та прізвище)
Розробив: методист Державного навчального закладу “Вище професійне училище №34 м. Стрий”
Ярич Ігор Ярославович
РОЗДІЛ V. ПЛАН НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ