Розробив: методист Державного навчального закладу “Вище професійне училище №34 м. Стрий” Ярич Ігор Ярославович
Директор навчально-методичного центру Директор підприємства -замовника Директор навчального закладу професійно-технічної освіти кваліфікованих робітників ________________(ім’я, прізвище) _____________ (ім’я, прізвище) ________________ (ім’я, прізвище) ,,____”____________2024 р.
,,____”____________2024 р. ,,____”____________2024 р.
РОБОЧИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ПЛАН
_____________________________________________________________________________
(назва навчального закладу)
Кваліфікація: Офіціант 4 розряду, Бармен 4 розряду
Ступінь навчання: ІІ
Вид професійної підготовки: первинна професійна підготовка
Форма навчання: денна Строк навчання: 2 роки 10 міс.
|
вересень |
|
жовтень |
|
листопад |
грудень |
|
січень |
|
лютий |
|
березень |
|
квітень |
|
травень |
червень |
|
липень |
|
серпень |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
32 |
33 |
34 |
35 |
36 |
37 |
38 |
39 |
40 |
41 |
42 |
43 |
44 |
45 |
46 |
47 |
48 |
49 |
50 |
51 |
52 |
|
1 |
Т |
Т |
Т |
Т |
Т |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
К |
К |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
2 |
П |
П |
П |
П |
П |
П |
П |
П Д К А |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
К |
К |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
П |
П |
П |
П |
П Д К А |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
К |
3 |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
К |
К |
Т |
Т |
Т |
Т |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
Т В |
П |
П |
П |
Д П А |
Д П А |
П |
П |
П |
П Д К А |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Умовні позначення: Т – теоретичне навчання, В – виробниче навчання, П – виробнича практика; ПКА – поетапна кваліфікаційна атестація;
ДКА – державна кваліфікаційна атестація; ДПА – державна підсумкова атестація, К – канікули
Курс |
Професійнотеоретична підготовка
|
Професійно-практична підготовка |
ДПА |
ДКА ( або ПА) та інші форми контролю) |
Святкові дні |
Канікули |
Всього тижнів в навчальному році |
||||||||
Виробниче навчання |
Виробниче навчання на виробництві чи у сфері послуг |
Виробнича практика |
|||||||||||||
|
Тиж./год |
Тиж./год |
Тиж./год |
Тиж./год |
Тиж./год |
Тиж./год |
Тиж. |
Тиж. |
Тиж. |
||||||
І |
40 |
200 |
35 |
282 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
1 |
11 |
52 |
ІІ |
27 |
134 |
27 |
174 |
- |
- |
13 |
441 |
- |
- |
2 |
14 |
1 |
11 |
52 |
ІІІ |
31 |
144 |
27 |
162 |
- |
- |
7 |
238 |
2 |
35 |
1 |
7 |
1 |
2 |
40 |
Всього |
98 |
478 |
89 |
618 |
- |
- |
20 |
679 |
2 |
35 |
3 |
21 |
3 |
24 |
144 |
КУРС |
СЕМЕСТР |
КОД |
НАЗВА ПРОФЕСІЇ |
КВАЛІФІКАЦІЯ |
ІІ (8-й тиждень) |
3 |
5123 |
Офіціант |
Офіціант 3 розряду |
ІІ (40-й тиждень) |
4 |
5123 |
Офіціант |
Офіціант 4 розряду |
ІІІ (40-й тиждень) |
6 |
5123 |
Бармен |
Бармен 4 розряду |
1. Робочий навчальний план розроблений відповідно до Типової базисної структури навчальних планів для підготовки кваліфікованих робітників у професійно-технічних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 13.10.2010 р. №947; вимог Державного освітнього стандарту 5123.І.56.10-2023 – 5123 Офіціант, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13.12.2023р. №1515; вимог Стандарту професійної (професійно-технічної) освіти СП(ПТ)О 5123.І.56.30-2020 – 5123 Бармен, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 28.10.2020р. №1325.
2. Навчальний план складений на п’ятиденний робочий тиждень, навчальні групи комплектуються чисельністю до 30 осіб, виробниче навчання проводиться шляхом чергування з теоретичним навчанням.
3. Тривалість навчального тижня не перевищує 36 академічних годин, при денному навантаженні учня не більше 8 академічних годин; урок виробничого навчання не перевищує 6 академічних годин. Навчальний (робочий) час учня в період проходження виробничої практики встановлюється залежно від режиму роботи підприємства, установи, організації згідно з законодавством.
4. На вимогу роботодавця та відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 20.02.2024 р. №211 “Про затвердження Типової освітньої програми професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії “Кухар”, за напрямом “Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти” як додаткові компетентності введено предмет “Дієтичне харчування в закладах освіти” в обсязі 45 годин.
5. Підсумкова кваліфікаційна атестація з предметів “Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства” та “Барна справа” проводиться за рахунок часу, відведеного на вивчення предмету. Державна кваліфікаційна атестація включає виконання пробної кваліфікаційної роботи та захист дипломної роботи.
6. Державна підсумкова атестація загальноосвітньої підготовки проводиться відповідно до Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти, визначеними строками Міністерства освіти і науки України. Графік проведення ДПА буде скориговано відповідно до проведення ДПА у формі ЗНО.
7. Навчальний рік випускного курсу з урахуванням державної кваліфікаційної атестації має бути завершено не пізніше 30.06.
_______Директор ________ _____________ ______________________
(найменування посади керівника) (підпис) (ініціали та прізвище)