Робота з дитячою книжкою. Оксана Кротюк. Найкраща земля

Про матеріал
Розробка презентацію до уроку з літературного читання. Робота з дитячою книжкою. Робота над втором Оксани Кротюк "Найкраща земля".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературне читання. Робота з дитячою книжкою. З любов’ю до рідної землі. Оксана Кротюк «Найкраща земля»

Номер слайду 2

Організація класу Вже працювати час настав. Отож ми часу не гаймо,До роботи приступаймо.

Номер слайду 3

Дихальна гімнастика. Розпиліть подихом кульбабу

Номер слайду 4

Дихальна гімнастика. Погудіть неначе пароплав

Номер слайду 5

Дихальна гімнастика. Зобразіть свист вітру

Номер слайду 6

Мовленнєва розминка. Робота над скоромовкою. Білі вівці уночі до нас прийшли,На подвір’ї всі тихенько залягли. Ось візьму я хворостину замашну —Всіх непрошених овець я прожену. Хворостину взяв і вибіг за поріг,А в дворі не білі вівці — білий сніг.

Номер слайду 7

Кротюк Оксана Петрівна. Народилася в місті Луцьку взимку 1969 року в переддень Святого Миколая. У 27 років написала першого вірша для дітей. Відтоді систематично виступає з творами різних жанрів для дітей у журналах: «Малятко», «Зернятко», «Пізнайко», «Ангелятко», «Крилаті»... та колективних збірках. Мешкає і працює в Києві.

Номер слайду 8

Найкраща земля. Бідкався ослик. Мамі і тату:– Як же то прикро –Не вміти літати!Мрію побачити. Я з височініГори блакитні,Переліски сині,Луки барвисті,І річку, і поле,Рідну левадуІ все, що довкола. Кажуть, на світіКраїн є багато. Прочитай віршовану казку «Найкраща земля»

Номер слайду 9

Кажуть, життя в них –Справжнісіньке свято. Та як в чужинськіКраї помандруєш,Зараз же рідне,Своє поцінуєш. Серцем тодіТи побачиш здаля,Де в білім світіНайкраща земля. Я ж зрозуміти. Не можу ніяк: Справді це так,А чи й зовсім не так. Щоб таємницю. Прочитай віршовану казку «Найкраща земля»

Номер слайду 10

Тих слів розгадати,Хай би там що,Я навчуся літати. –І заповзявся,І заходився!Спершу у сойки. Він довго учився. Потім синиця. Поради давала,Й спритна сорока. Літати навчала. Досвідом щедро. Ділились чижі,Горлиці, вивільги,Дятли, стрижі. Навіть ворона,Взявшись у боки,Гордо й поважно. Давала уроки. Дивлячись в небо. Зранку до ночі,Ослик томив собіГолову й очі. Вже і на луках. Учився літати,В полі, на вигоні і коло хати. В балці старався, В зеленім яру. Ледь не влетів У борсучу нору. Прочитай віршовану казку «Найкраща земля»

Номер слайду 11

І хоч наука була. Чимала,Ослику втіхи. Вона не дала. Аж нагодилася. З лісу сова.І прорекла вона. Мудрі слова:– Копита не крила,І ослик не птах. Ніхто ще не бачив Осла в небесах. Упертість похвальну Ти виявив. Втім. Ця істина здавна Відома усім: Хоч зблизька дивись,Хоч дивися здаля,Найкраща у світі – Рідна земля. Нагодилися- прийти куди-небудь, з’явитися десь. Прочитай віршовану казку «Найкраща земля»

Номер слайду 12

Поміркуй і дай відповідь. Чи змінив віслюк своє бажання навчитися літати?Яка головна думка твору?-Треба цінувати те, що ти бачиш навколо.І любити свою рідну землю.

Номер слайду 13

Творче завдання. Намалюй ілюстрацію до віршованої казки Оксани Кротюк «Найкраща земля»

Номер слайду 14

Пояснення домашнього завдання. Читати вірш Оксани Кротюк «Найкраща земля»

Номер слайду 15

Рефлексійна вправа «Дерево зростання» дуже сподобалосьне сподобалосьсподобалось

pptx
Додано
16 лютого 2023
Переглядів
449
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку