Робота з зображеннями та фото у графічному редакторі Adobe Photosop

Про матеріал
Сьогодні перед кожним із нас відчинені двері в чарівний світ комп'ютерних технологій, тепер не потрібно, як раніше, возитися з проявом і печаткою - а потім довго засмучуватися, що фото вийшло трохи невдалим. Зараз від вдалого моменту до фіксації на фотографії досить однієї секунди, причому це може бути і швидкий кадр для сімейного альбому, і високопрофесійна зйомка, де робота після перенесення «спійманого» моменту тільки починається. Втім, обробка будь-якого графічного файлу наразі можуть собі дозволити будь-кому, і навчитися робити самому красиві кадри можна дуже швидко. Одним з найбільш популярних програм, які допомагають відшліфувати будь-яке фото, звичайно ж, є Adobe Photoshop. У цьому уроці я покажу, як легко і просто можна робити розмиті краї в Фотошопі. Думаю, це буде і цікаво, і корисно!
Перегляд файлу

Як розмити края знімка в Photoshop

Отже, розмиття країв в Photoshop досягається в кілька етапів:

Етап 1. Відкрийте в програмі вихідний знімок.

Файл Відкрити

 Етап 2. Справа розташовується вертикальна панель інструментів. У ній міститься так званий інструмент «Овальна область», який знаходиться в прихованому режимі. Для його активації клікніть правою кнопкою миші по інструменти «Прямокутна область» і виберіть у списку інструментів необхідний.

Етап 3. Тепер виділіть на фотографії необхідну ділянку, який точно не буде зазнавати змін.

Етап 4. Наступною дією вам необхідно розтушувати краї, які знаходяться за межами виділеної області. Для цього клікніть правою кнопкою миші по зображенню і виберіть кнопку «Растушевка».

 Етап 5. З'явиться маленьке діалогове вікно, в якому необхідно задати радіус розтушовування. Чим більш насиченим ви хочете добитися ефекту розмиття, тим більше повинен бути показник радіусу (краще 10 і більше).

Етап 6. У горизонтальній панелі інструментів відкрийте вкладку «Виділення» і виберіть «Інверсія». Як бачите, тепер виділені кути зображення, які необхідно розмити.

Етап 7. На клавіатурі натисніть клавіші Ctrl + Delete, яке видалить непотрібні краї.

Етап 8. Для зняття виділення натисніть на клавіатурі Ctrl + D. Зображення готово! Не забудьте його зберегти на комп'ютер.

 

docx
Додано
13 травня 2020
Переглядів
838
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку