Родинне свято «Мама, тато, я – разом спортивна ми сім'я»

Про матеріал
Педагогіка партнерства - ключовий компонент НУШ. Формування у дітей інтересу до виконання спільного завдання, потребу прийти на допомогу одне одному; розвивати швидкість, спритність, увагу, кмітливість, фізичні вміння та навички, прищеплювати прагнення до занять фізкультурою.
Перегляд файлу

Родинне свято для 1-х класів

«МАМА, ТАТО,  Я – разом СПОРТИВНА ми СІМЯ»

Мета: збагатити внутрішній світ дітей позитивними емоціями, створювати умови для виявлення дітьми емоційної чутливості до стану рідних та близьких; формувати у дітей інтерес до виконання спільного завдання, потребу прийти на допомогу одне одному; розвивати швидкість, спритність, увагу, кмітливість, фізичні вміння та навички, прищеплювати прагнення до занять фізкультурою; виховувати любов до фізкультури і спорту, почуття дружби, колективізму; формувати навички доброзичливого спілкування з людьми зміцнення дружніх стосунків, підтримки, допомоги один одному.

 

Обладнення: 4 баскетбольні м’ячі, 4 обручі, 16 надувних кульок, 4 мішки, кольори світлофора або семафори (зелений, червоний та жовтий), 4 косинки, 4 губні помади, 4 шаровари, 4 сорочки для мам, вишиванки для дітей - 4, кеглі або фішки, стільчики - 4, 4 гімнастичних палиці, 4 скакалки.

 

Хід свята

 

Ведуча.   - Сьогодні ми всі зібралися на незвичайне сімейне свято «Тато, мама, я – разом спортивна ми сім’я». Це свято батьків та дітей, свято радості та здоров’я!

Змагатися будуть родини учнів 1-х класів. Вони покажуть свою силу, спритність, кмітливість, увагу, взаємовиручку, винахідливість та просто гарно відпочинуть.

 

Татусі. Їх стійкості та витримці позаздрять усі. Не кожен витримає такі перевантаження: футбол, диван, кіно та доміно. Але вони не здаються. Ми аплодуємо нашим сміливим, відважним чоловікам, які завжди готові відгукнутися на поклик жінки, совісті, Вітчизни і побажати їм у майбутньому зберігати таку ж готовність до участі у шкільних справах.

 

Матусі. А ось і мами!!! Завжди у формі, дбають про себе  у жіночому багатоборстві: плита, біг по крамницях, прання, прасування. Всім відомо, що сім’я тримається на трьох китах: Жінка, Жінка і ще раз Жінка!

Діти. І нарешті діти. Саме вони, ще з пелюшок, довгі роки загартовували тренуваннями і об’єднували у дружню команду, ставлячи перед нею нові цілі та завдання.

 

- А які ж змагання без журі?

Визначати переможців

 Буде в нас журі поважне

Воно буде, знаєм точно,

                                                     Об’єктивне і уважне.

 

(Представлення членів журі)

Кожна естафета буде оцінюватись балами від 4 до 1. Команда, що перемогла отримує 4 бали, команда, яка виконала завдання другою оцінюється 3-ма балами, третя отримує 2 бали і четверта – 1 бал.

 

Ведуча.

Міцна сім’я – міцна держава.

Це знають всі: і тато, й мама.

Коли ж сім’я твоя спортивна,

І фізкультурі завжди вірна-

До свята спортивного запрошую я

Стартує сьогодні спортивна сім’я!

 

І зараз я вам представляю учасників сьогоднішнього свята.  Давайте привітаємо їх оплесками!      (Лунає козацький марш).  Учасники виходять і стають на свої місця.

 

Ведуча.    - Команда  1-А класу «Сонечко» !  (Учасники команди голосно відповідають: «Фізкульт-привіт!» Дитина з цієї команди робить крок уперед і розповідає вірш і повертається до батьків)

В нашій школі знову свято.

Чути музику і сміх.

На спортивнім святі нині.

Ми вітаємо усіх

 

                  -Команда 1-Б класу «Хмаринка»! (Учасники команди голосно відповідають: «Фізкульт-привіт!» Дитина з цієї команди робить крок уперед і розповідає вірш і повертається до батьків)

 

Обіцяєм, що не буде.

Ніхто нині сумувати,

   Всіх ми кличем разом з нами.

Участь в конкурсах узяти.

 

                  -Команда 1-В класу «Сніжинка»! (Учасники команди голосно відповідають: «Фізкульт-привіт!» Дитина з цієї команди робить крок уперед і розповідає вірш і повертається до батьків)

 

В нашій школі

  Весело зростати

Мріють учні

        Спортсменами стати

Бо в здоровому тілі здоровий дух!

 

                  -Команда 1-Г класу «Краплинка»! (Учасники команди голосно відповідають: «Фізкульт-привіт!» Дитина з цієї команди робить крок уперед і розповідає вірш і повертається до батьків)

           Хто здоровий, той не плаче.
     Жде його в житті удача.
Він уміє працювати.
    Вчитись і відпочивати!

Ведуча. -Ще раз оплески командам! А перед змаганнями нам треба зробити розминку. Тож давайте порівняємо наші колони, розтягнемося на витягнуті руки та почнемо. (Звучить «Гопак»)

 

- А зараз переходимо до змагань. Команди до старту готові?

 

Естафета №1. «Веселі стрибунці» 

Зажавши м’яч між колінами, тато стрибає до фішки, бере м’яч у руки, повертається назад і передає естафету мамі. Мама  робить все так само, біжить з м’ячем назад і передає його дитині. Дитина котить м’яч руками до фішки бере м’яч у руки і біжить до команди. Команда яка впоралась першою піднімає руки вгору.

 

Журі. Проголошує результати конкурсу.

 

Естафета №2.  «Переправа»

Тато, одягає на себе обруч, по сигналу біжить до фішки ,оббігає її і повертається до лінії старту. Там бере в обруч маму і вони біжать разом до фішки, оббігаючи її  повертаються назад, беруть в обруч  дитину і, оббігаючи фішку,  повертаються назад.

 

- Увага! Приготувалися! Почали!

 

Журі. Проголошує результати конкурсу.

 

Естафета №3. «Лопни кульку»

Тато біжить до обруча, бере там кульку, сідає на неї так, щоб вона луснула. Після цього тато повертається назад і рукою передає естафету мамі. Мама робить все так само і передає естафету дитині. Перемагає та команда, дитина з якої фінішувала першою.

 

Журі. Проголошує результати конкурсу.

 

Естафета №4. «Веселі зайчики»

Усі гравці по черзі стрибають в мішках. Коли гравець падає, він повинен швидко встати і продовжити естафету далі. Стрибає тато, передає мішок мамі. Мама стрибає до фішки, знімає мішок і залишає його там і біжить до команди. Потім біжить дитина, швидко забирає мішок і біжить з ним до своєї команди. Перемагає та команда, дитина якої фінішувала першою.

 

Журі. Проголошує результати конкурсу.

 

Ведучий.  - Поки наші команди трішки переведу відпочинуть, пропоную розважитись всім вболівальникам!

Гра  «Світлофор» 

За сигналом ведучий показує кольори світлофора, а вболівальники починають на зелений колір – марширувати на місці, на жовтий колір – плескати у долоні, на червоний – усі разом присідають. 

 

Ведучий. -  Вболівальники розім’ялися. Команди – відпочили! Тож продовжуємо.

 

Естафета №5.  «Підйом!»

За командою, тато біжить до стільця, бере шаровари, одягає їх і повертається назад. Потім біжить мама, одягає хусточку, фарбує губи і повертається назад. Наступними біжать діти. Одягають вишиванки і повертаються назад. Переможе команда, яка виконала всі завдання першою.

 

Журі. Проголошує результати конкурсу.

 

Естафета   5. «Здолай труднощі» 

 

 Батьки руками утворюють стільчик, на якому розміщується дитина, біжать до кеглі, виконують вправи і повертаються з дитиною на руках назад. Вправи: тато –5 разів віджимається; мама – 5 разів стрибає на скакалці; дитина – 5 раз присідає; ВАЖЛИВО: вправи виконуються по черзі!

 

Журі. Проголошує результати конкурсу.

 

Естафета № 6. «Дружна сім’я»

 

Тато з мамою стають спинами один до одного, тримаючись за руки і фіксуючи повітряну кульку між спинами, так оббігають фішку і повертаються назад. Діти тримають гімнастичні палички і м’ячі  в руках. Коли повернулись батьки, дитина котить м’яч гімнастичною палицею, обкочує навколо фішки і так само повертається назад.

Журі. Проголошує результати конкурсу.

 

Ведуча. - Дякуємо учасникам! Прийшов час журі оголосити результати змагань.

Журі роздає грамоти за участь у святі і перемогу у номінаціях («найспортивніша родина», «найорганізованіша родина», «найшвидша чи найсміливіша родина»,  «найспритніша родина» , «найзавзятіша родина», «найвитриваліша родина»)

І оголошує, що перемогла дружба.

 

Учасники подякують  один одному за гру. Звучить пісня «Чемпіони».

1

 

docx
Додано
2 лютого 2019
Переглядів
592
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку