Розмова про шкідливі звички

Про матеріал
Розмова про шкідливі звички формує в учнів уявлення про згубний вплив шкідливих звичок на дитячий організм; розвивати вміння відстоювати власні переконання; виховувати здатність протидіяти пропозиціям щодо куріння, алкоголю, наркотичних речовин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розмова про шкідливі звички .

Номер слайду 2

ВИ ДІЗНАЄТЕВСЬ ПРО : Залежність здоров я від шкідливих звичок. Навчитесь: уникати шкідливих звичок , та набувати корисних.

Номер слайду 3

ДОВІДКОЕ БЮРО Звичка Поведінка, спосіб дій, схильність до чогось, які стали для кого-небудь в житті постійними.

Номер слайду 4

ЗВИЧКИ Корисні Шкідливі

Номер слайду 5

Що таке шкідливі звички? Шкідливі звички – це паління сигарет, вживання спиртних напоїв, наркотичних чи токсичних речовин.

Номер слайду 6

Куріння Куріння – найпоширеніша шкідлива звичка. Сигарети містять нікотин, отруйні смоли і багато інших канцерогенів.

Номер слайду 7

Запам’ятай! Куріння особливо шкодить дітям. Курці часто хворіють на рак легенів. Намагайся не перебувати в одному приміщенні з курцями. Ніколи не кури. Щоб позбутися куріння, необхідно мати дуже сильну волю.

Номер слайду 8

Алкоголізм Алкоголізм - це важка недуга. На неї захворіють ті, хто часто вживає спиртні напої. В алкоголіків хвора печінка, порушується робота серця, погіршуються розумові здібності, руйнується особистість.

Номер слайду 9

Запам’ятай! Алкоголізм – це важка недуга, її слід лікувати. Найкращий спосіб не стати алкоголіком – не вживати спиртного. П’яна людина небезпечна для інших, бо вона не контролює своїх вчинків. Уникай п’яниць.

Номер слайду 10

Наркоманія Наркотики руйнують весь організм. Потяг до них такий сильний, що наркомани заради однієї дози наркотику здатні на крадіжку, насильство і навіть убивство.

Номер слайду 11

Запам’ятай! Наркоманія важко виліковується. Поширення наркотиків, примус до їх вживання – тяжкий карний злочин. Серед наркоманів багато хворих на небезпечні інфекційні хвороби, у тому числі, на СНІД. Ніколи не пробуй наркотиків.

Номер слайду 12

Запам’ятай! Шкідливі звички – це куріння, алкоголізм, наркоманія . Шкідливих звичок легше набути, ніж потім позбутися їх. Набуваючи шкідливих звичок, ти власними руками руйнуєш своє здоров’я.

Номер слайду 13

Вісім способів сказати: “Ні!” Мені це не потрібно. Я не в настрої, тому не хочу це пробувати. Я не думаю, що це потрібно мені починати. Ні, я не хочу неприємностей. Я таких речей боюся. Це лайно не для мене. Ні, дякую, у мене на це алергія. Я хочу бути здоровим!

Номер слайду 14

Заповіді здоров’я Чіткий режим дня Свіже повітря Побільше сміху Фізична активність Раціональне харчування Не пити, не курити Особиста гігієна Любов до себе та до інших Справа до душі

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ppt
Додав(-ла)
Гнеденко Любов
Додано
11 лютого 2020
Переглядів
760
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку