Розмови мікробів. Світ невидимий

Про матеріал
Матеріал даного електронного освітнього ресурсу може бути викорис-таний на уроках предмета «Я досліджую світ» у 4 класі при вивченні теми Світ невидимий, під час якого здобувачі освіти дізнаються про такі поняття : що таке віруси і які вони можуть спричиняти хвороби людини; мікроби як найменші організми , їх різноманітність; користь і шкоду та середовище існування вірусів; що таке вакцини та їх застосування у профілактиці а та-кож лікуванні різних захворювань людини. У процесі засвоєння матеріалів даного електронного ресурсу учні розвивають вміння працювати з інформаці-єю, здобувають навички та правила особистої гігієни; розвивають самостійне мислення, вміння досліджувати, розвивають уяву, пам’ять, критичне мислен-ня; здобувають основні навички вільного спілкування з однокласниками по да-нній темі; стараються розвинути бажання дізнаватися нове, а саме інтерес до вивчення природи та процесів що відбуваються в навколишньому світі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 5. Світ невидимий. Тиждень 2. Пригода 2. Робота мрії для кожного вірусу. Підготувала :учитель 4 класу. Багвянської філіїБуцького ліцею. Шаповалова Т. А. УРОК 8 Розмови мікробів

Номер слайду 2

Емоційне налаштування Привітання ( Діти утворюють коло і разом з учителем промовляють вітання)Встаньте , дітки, всі рівненько,Посміхніться всі гарненько. Посміхніться всі до мене,Посміхніться і до себе. Привітайтесь “Добрий день!”Хай гарно розпочнеться новий день!!!

Номер слайду 3

Ігровий тренінг “Я обираю настрій” Діти, я пропоную вам прислухатись до власних почуттів і обрати той малюнок, який відповідає вашому настрою, який ви б хотіли зберегти на цілий день.( Діти вибирають малюнок з “ кошика настрою”)

Номер слайду 4

Вправа “ РОШИФРУЙ РЕБУС ” {5 DA37 D80-6434-44 D0-A028-1 B22 A696006 F}МИЛО 1 КІВІ 2 РУКИ 1 БАНАН 1 МІКРОСКОП 2 ТЕРМОМЕТР 3 ГРИП 3 ПЕРЕВІРТЕ СЕБЕ - ЦЕ СЛОВО М І К Р О Б И

Номер слайду 5

Сьогодні на уроці ми з`ясуємо, що таке мікроби, дізнаємося про них більше. А ще спробуємо уявити себе у ролі мікробів і пофантазувати про що вони можуть розповісти. Якими ви уявляєте собі мікробів? Зобразіть їх на малюнку. А хто з вас знає що таке МІКРОСКОП ? А як на вашу думку ЧИ МОЖНА ПІД МІКРОСКОПОМ РОЗГЛЕДІТИ МІКРОБИ ?

Номер слайду 6

Вправа “АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ” ДРІБНІМАЛЕНЬКІ БРИДКІКРУГЛЕНЬКІКОРИСНІШКІДЛИВІХВОРОБАБРУДНЕВИДИМІДіти запишіть слова , які спадають вам на думку коли ви чуєте про мікроби

Номер слайду 7

Знайомтесь - МІКРОБИНайменшими істотами на Землі є мікроорганізми або просто мікроби – мікроскопічні організми ( живі істоти), занадто маленькі щоб їх можна було розгледіти неозброєним оком. Мікроорганізми живуть майже усюди на Землі : Де є вода у рідкому станіУ вологому грунті В гарячих джерелах. У верхніх шарах атмосфериІ глибоко всередині скель

Номер слайду 8

ЯКІ Є ВИДИ МІКРООРГАНІЗМІВБактерії – одна з основних груп живих організмів. Більшість з з них дуже малі, але трапляються і гігантські бактерії , які Можуть бути видимі і неозброєним оком. Мікроскопічні гриби – група організмів до яких належать такі види якто дріжджі та пліснява. Археї - мікроорганізми що мешкають в екстремальних середовищах як то гарячі джерела , дно океану. Віруси – це мікроорганізми що мешкають переважно в тілі інших організмів - тваринах, рослинах, в людині.

Номер слайду 9

ЯК НА ВАШУ ДУМКУ МІКРОБИ НАМ ДРУЗІ ЧИ ВОРОГИ?

Номер слайду 10

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 11

ЯК ЗАХИСТИТИСЯ ВІД ВІРУСІВБільшості інфекцій, що передаються через брудні руки, можна запобігти завдяки дотриманню гігієни рук. Тому в разі їх видимого забруднення якомога ретельніше мийте руки водою із милом протягом 40 секунд. За відсутності можливості помити руки, застосовуйте антисептик для рук із вмістом спирту не менше 70%.

Номер слайду 12

Підготовка до створення проєкту. Час уроку, який залишається, вчитель використовує для  організації роботи над проєктом.

Номер слайду 13

РЕФЛЕКСІЯЗ яким настроєм ви закінчуєте урок ?Які відкриття ви зробили для себе на сьогоднішному уроці ?

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
22 лютого 2023
Переглядів
2610
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку