Розробка на тему: "Захист інформації"

Про матеріал
В цій розробці розповідається про те, як захистити себе та близьких в мережі інтернет.
Перегляд файлу



Різновиди шахрайства в

електронній комерції:

–

™Дані навмисно перехоплюються, читаються або змінюються.

™Користувачі ідентифікують себе неправильно.

™Користувач отримує несанкціонований доступ з однієї мережі до іншої.

 

Захист інформації в Інтернеті

–  

 

В інформатиці поняття комп’ютерної безпеки є досить широким, воно має на увазі такі поняття: надійність збереження даних і програмного забезпечення, захист даних від несанкціонованого доступу, крадіжки

інформації, програмного забезпечення і апаратного забезпечення, захист від вірусів, збереження таємниці листування.



Заходи по захисту комп’ютерних систем –  

™  Організаційні заходи – комплекс адміністративних заходів, спрямованих на оперативне вирішення проблем захисту і регламентації діяльності персоналу, а також порядку функціонування системи.

™  Технічні засоби – блокування каналів витоку інформації, блокування несанкціонованого доступу до інформаційних ресурсів, сигналізація, ідентифікація, перевірка справності технічного забезпечення.

™  Програмні засоби – ідентифікація користувачів і ресурсів, розмежування доступу шляхом паролів, кодування інформації (електронний підпис печатка), цілісність даних, реєстрація та облік дій користувачів, маскування, реагування (відключення сигналізація, повідомлення, зупинення роботи) на несанкціонований доступ.

 

Підключення  

INTERNET –

™ Зараз навряд чи комусь треба доводити, що при підключенні до Internet Ви піддаєте ризику безпеку Вашої локальної мережі і конфіденційність міститься в ній. За даними CERT Coordination Center у 1995 році було зареєстровано 2421 інцидентів - зломів локальних мереж і серверів. За результатами опитування, проведеного Computer Security Institute (CSI) серед 500 найбільш великих організацій, компаній і університетів з 1991 число незаконних вторгнень зросло на 48.9%, а втрати, викликані цими атаками, оцінюються в 66 млн. доларів США.

™ Одним з найбільш поширених механізмів захисту від інтернетівських бандитів - "хакерів" є застосування міжмережевих екранів - брендмауерів (firewalls).

 











Боротьба зі спамом –  

™  Найнадійніший засіб боротьби зі спамом — не дозволити спамерам роздобути вашу електронну адресу. Це важке завдання, але деякі запобіжні заходи все ж варто вжити.

™  Не варто без необхідності публікувати адресу електронної пошти на веб-сайтах чи в групах Usenet.

™  Не потрібно реєструватися на підозрілих сайтах. Якщо якийсь корисний сайт вимагає реєстрації, можна вказати спеціально для цього створену адресу.

™  Ніколи не відповідати на спам і не переходити за посиланнями, які містяться в ньому. Цим ви тільки підтвердите, що користуєтеся своєю електронною адресою й будете отримувати ще більше спаму.

™  Вибираючи собі ім'я електронної пошти варто, за можливості, обирати довге й незручне для вгадування ім'я.

 















–

™  У модулі "Батьківський контроль" міститься набір автоматизованих засобів, які допомагають батькам захистити своїх дітей і встановити обмеження на користування пристроями та службами. Основна мета – завадити дітям або неповнолітнім користувачам переглядати веб-сторінки з неприйнятним або шкідливим вмістом.

™  Батьківський контроль дає змогу блокувати вебсторінки, які можуть містити потенційно образливі матеріали. Також батьки можуть заборонити доступ до певних попередньо визначених категорій (більше 40) і підкатегорій (більше 140) веб-сайтів.

 


Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Троцко Наталія
    Дякуємо за грунтовну та цікаву роботу
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Павленко Олена Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pdf
Пов’язані теми
Інформатика, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
23 січня 2019
Переглядів
6279
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку