Презентація з інформатики на тему "Комп'ютерні віруси та антивірусні програми"

Про матеріал
Презентація до уроку з теми "Антивірусні програми" допоможе учням глибше засвоїти теоретичні знання з даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА. АНТИВІРУСНІ ПРОГРАМИПлан1. Поняття комп`ютерного вірусу2. Антивірусні програми3. Види антивірусів4. Рейтинг антивірусів

Номер слайду 2

ПОНЯТТЯ ВІРУСУ Комп'ютерний вірус — комп'ютерна програма, яка має здатність до прихованого самопоширення. Одночасно зі створенням власних копій віруси можуть завдавати шкоди: знищувати, пошкоджувати, викрадати дані, знижувати або й зовсім унеможливлювати подальшу працездатність операційної системи комп'ютера. Розрізняють файлові, завантажувальні та макро-віруси. 

Номер слайду 3

ПОНЯТТЯ АНТИВІРУСУАнтивірусна програма − це комп'ютерна програма, спеціально створена для пошуку та знешкодження вірусів. Всі існуючі заходи боротьби з комп'ютерними вірусами можна умовно поділити на дві категорії: профілактичні заходи; заходи щодо знищення комп'ютерних вірусів та лікування заражених програм і даних.

Номер слайду 4

ПОПУЛЯРНІ АНТИВІРУСНІ ПРОГРАМИ Kaspersky. Avast. Avira. Bit. Defender. Eset

Номер слайду 5

ЧИМ ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ ЛІЦЕНЗІЙНИЙ АНТИВІРУС ВІД НЕЛІЦЕНЗІЙНОГО? Неліцензійні версії антивірусів мають базовий функціонал і забезпечують тільки початковий рівень захисту. Це означає, що безкоштовний антивірус здійснює реактивний рівень захисту, тобто реагує на загрози, які вже проникли на комп'ютер. Ліцензійні антивіруси мають набагато більшу функціональність і забезпечують більш високий рівень захисту.

Номер слайду 6

AVIRA ANTIVIRUS Один з кращих антивірусів від німецької компанії Avira. Free Security Suite - це не просто антивірус, це повноцінний безкоштовний антивірусний комплекс, який захищає і видаляє класичні віруси, знаходить і блокує шкідливе ПЗ, забезпечує конфіденційність і анонімність, може підчищати всі ваші сліди перебування в мережі Інтернет.

Номер слайду 7

AVIRA ANTIVIRUS PRO

Номер слайду 8

AVIRA Перевагичасте оновлення антивірусних баз;можливість тонко налаштувати сканування;дуже простий інтерфейс програми;сумісність з іншими антивірусними програмами. Недолікинемає української мовичасті помилкові спрацьовування;регулярні нагадування про повну версію антивіруса та пропозиції її придбання.

Номер слайду 9

AVAST Відмінний безкоштовний і універсальний антивірус, який можна рекомендувати навіть для установки на відносно слабкі машини. Після установки, антивірус перевірить ваш ПК на весь широкий спектр загроз, проаналізує Windows на наявність проблем, оптимізує систему.

Номер слайду 10

AVAST

Номер слайду 11

AVASTПеревагидля домашнього використання Avast повністю безкоштовний;не дуже вимогливий до ресурсів персонального комп'ютера, що забезпечує високу швидкість сканування;своєчасний вихід найактуальніших оновлень вірусних баз.

Номер слайду 12

AVASTНедолікивідчутно обмежений функціонал безкоштовної версії;не найкраща захист від фішингових веб-сторінок;погана робота з архівами і виконавчими файламинабагато гірше виявляє шпигунське програмне забезпечення

Номер слайду 13

AVG INTERNET SECURITYAVG Internet Security - хороший добротний антивірус з досить широкими можливостями налаштування (деякі рекомендують його ставити навіть на відносно слабкі машини). Останнім часом великий вектор антивіруса спрямований на боротьбу з шкідливим ПЗ: проти програм-вимагачів, захист особистих даних (фото, листування, документів, паролів, історії відвідин сайтів).

Номер слайду 14

AVG INTERNET SECURITY

Номер слайду 15

AVG INTERNET SECURITYПеревагиповна комплексний захист комп'ютера: знаходить і видаляє в реальному часі віруси, програми-вимагачі, руткіти, трояни і ін. Недоліки. Поганий захист від фішингу

Номер слайду 16

KASPERSKY Kaspersky - один з найвідоміших антивірусів, численний призер різних AV-тестів, рейтингів тощо. У 2018 р. Kaspersky являє собою повний антивірусний комплекс для захисту домашнього комп'ютера від більшості загроз: класичних вірусів, вірусів-шифрувальників (які вимагають гроші в обмін на доступ до інформації), троянів, підроблених та шахрайських веб-сайтів в Інтернет.

Номер слайду 17

KASPERSKY

Номер слайду 18

Перевагихороший набір функцій для захисту Windows: захист файлів, мережі, конфіденційності тощо;захищає ваше спілкування в мережі Інтернет від сторонніх;додатковий модуль захисту Інтернет-платежів. KASPERSKY

Номер слайду 19

Недолікидосить висока ціна програми, а також відносно велика вартість обслуговування програми;повна перевірка ПК антивірусом не дозволяє одночасно і нормально працювати з іншими програмами, що пов'язано з високим навантаженням ПК.високі системні вимоги. KASPERSKY

Номер слайду 20

360 Total Security

Номер слайду 21

360 Total Security. Безкоштовний антивірус може забезпечити оптимальний захист вашого комп'ютера, якщо це 360 Total Security.360 Total Security виконує ряд функцій, які надійно захищають ваш комп'ютер і дані від наслідків шкідливих програм. Повний функціонал нашого антивіруса доступний абсолютно безкоштовно.

Номер слайду 22

360 Total Security. Перевагиантивірус безкоштовний;працює дуже швидко;не завантажує систему;очищає систему від непотрібних файлів. Недолікипропускає багато вірусів;іноді, просто "параноїдальна" поведінка.

Номер слайду 23

ВИСНОВОК Отже, антивіруси складають невід`ємну частину безпечної роботи з комп`ютером, захищаючи персональні дані користувачів. В залежності від галузі використання персональних комп`ютерів необхідно ретельно вибирати антивірусну програму – ліцензійну чи неліцензійну, адже саме вона буде захищати ваш комп`ютер від вірусних атак.

Номер слайду 24

Дякую за увагу

pptx
Додано
23 січня 2019
Переглядів
6649
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку