Розробка онлайн-тестів за допомогою сайту «На урок»

Про матеріал
Доповідь на тему «Розробка онлайн-тестів за допомогою сайту «На урок»»- є власною розробкою та судженнями , автора роботи
Перегляд файлу

Міністерство освіти і науки України

Дружківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1

 

 

 

 

 

 

 

Доповідь на тему

«Розробка онлайн-тестів за допомогою сайту

 «На урок»»

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчитель історії:

Погожих В.В.

 

 

 

 

2022-2023 н.р.

Доброго дня колеги!

Нагальною проблемою навчання у школі під час дистанційного навчання в умовах воєнного стану – є інструменти для отримання зворотнього зв’язку з дітьми. Одним з котрих є онлайн –тестування.

Онлайн-тестування, без перебільшення, створило справжню революцію в інтернет-навчанні. Завдяки ним вчителям набагато легше і зручніше проводити тестування і відстежувати результати та прогрес своїх учнів, облегшити проведення дистанційного навчання.

Тестовий контроль дає можливість при незначних витратах часу перевірити всіх здобувачів освіти. Так за допомогою тестування від, освітнього проекту «На урок» для вчителів, кожен з нас може використати ресурси сайту в залежності від цілій та задач дистанційного навчання.

Їх можна використовувати як до звичайних уроків для наповнюваності роботи, так і до уроків узагальнення та систематизація знань учнів з розділу.

Частіше всього тестування за темою уроку має співвідношення 6 балів з можливих 12 на сайті «На урок», це дозволяє працювати за накопичувальною системою, адже нинішня система освіти направлена на Болонську систему навчання. Що дозволить учням вже зі школи орієнтуватися до систематичного накопичення балів. На уроці «дібрати бали» можна за допомогою коментування, аналізу, узагальнення інформації з відео чи презентації.

Також робиться акцент на діяльність з підручником, сторонніми ресурсами, онлайн-вправами: віртуальні екскурсії, онлайн –вікторини, кросворди, ребуси, співвідношення та ін.

Тестування дає можливість менше дитині писати, а більше систематизувати та узагальнювати матеріал за допомогою «гаджету» в усній формі. Також це дає можливість учням на низькому та середньому рівні навчання, здати роботи до Гугл класу, проробити свої прогалини у навчанні. Що є безсумнівним плюсом у навчанні.

Є у нього і свої мінуси це можливість списати, чи навіть відіслати повністю скрін відповіді своєму однокласникові: тому я не роблю велику ставку на тестування створюючи політику 6 балів, рідше як ось приклад для доповіді, або коли автор доповіді є безпосереднім укладником завдань до тестування, тоді індекс балу на роботу можна підняти, адже завдання робиться відповідно поставлених цілей і задач на уроці і є прямим узагальненням всіх аспектів уроку.

Онлайн - тестування - це не тільки про перевірку знань та оцінку навчальних досягнень здобувачів освіти. Це ще й безліч цікавих рішень та можливостей як для педагога, так і для здобувачів освіти.

Одним з них можна назвати гру на «Відповідність» з сайту «На урок!» що у ігровій формі допоможе визначити не тільки рівень засвоєння вивченого матеріалу, але й у вигляді змагання між учнями чи навіть вчителями (за бажанням останніх) дає можливість відчути себе переможцем  у грі на «Відповідності» розвиваючи здоровий дух суперництва. Я знаю тому що дуже цікаво бути першим, але ще приємніше коли «твої здобувачі освіти» тебе обганяють у часі виконання.

При створенні тестування від сайту «На урок», додаткова гра на «Відповідності» створюється автоматично і не потребує подальшої корекції. При кожній новій спробі завдання і відповіді перемішуються, що дає унікальну комбінацію і не дає можливість завчити розташування, що спонукає читати і швидко аналізувати матеріал, що у цілому прискорює запам’ятовування матеріалу учнями. Таку гру доцільно використовувати у середній ланці навчання серед учнів 5-9-х класів.

На сьогоднішній день онлайн тестування є одним з кращих способів перевірки знань. Загалом, впровадження онлайн тестування, значно підвищує ефективність навчання, дозволяє учасникам навчального процесу краще організовувати робочий час дистанційного навчання в умовах воєнного стану.

Дякую за увагу.

 

 

 

 

ДОДАТКИ

 

 

                         

 

 

 

docx
Додано
27 жовтня 2023
Переглядів
203
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку