Розробка першого уроку "Відкрий для себе Україну"

Про матеріал
Перший урок "Відкрий для себе Україну". Розробка містить презентацію, конспект уроку, додаткові матеріали.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пам'ятник засновкам Києва.png
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ввідкрий длясебе. Україну

Номер слайду 2

актуалізувати знання про рідний край, Україну, її традиції, визначні місця; розвивати українське мовлення, культуру поведінки, уміння ввічливо висловлювати свої думки; виховувати любов до рідного краю, повагу та гідність за державу. Мета:

Номер слайду 3

Чим цифра відрізняється від числа?Розминка— Цифри — це одиниці рахунку від 0 до 9, решта — числа.— Числа складаються з цифр.— Цифри є знаками, а кожне число — це кількісна абстракція. Слово «цифра» походить від арабського «сифр», що означає «нуль». Цифри — це знаки для запису чисел.

Номер слайду 4

603 628 км²41879904

Номер слайду 5

Свята та пам'ятні дні в Україніжовтеньчервеньсіченьвересеньчервеньберезеньсерпеньтравеньсічень

Номер слайду 6

07.01 Січень. Свято народження Ісуса Христа за юліанським календарем. Відзначається православними та греко-католицькими громадами в Україні.

Номер слайду 7

22.01 Січень. День об'єднання українських земель УНР і ЗУНР згідно з актом Злуки від 22 січня 1919 року. Спершу встановлене указом Президента України від 25 січня 1999, однак 30 грудня 2011 року указом Президента України Віктора Януковича № 1209/2011 скасоване разом із Днем Соборності. Натомість тим самим указом було встановлене нове свято — День Соборності та Свободи України, що також відзначалося 22 січня. Останнє скасоване указом Президента України № 871/2014, і цим же указом відновлене святкування Дня соборності.

Номер слайду 8

08.03 Березень. Свято, присвячене жінкам, яке відзначається у багатьох країнах. 8 березня є офіційним вихідним днем в Україні.

Номер слайду 9

09.05 Травень. Свято встановлене з метою збереження пам'яті про перемогу над нацизмом у Другій Світовій війні 1939—1945 років. Неробочий день в Україні. Відзначається з 2015 року, в Україні прийшло на заміну святу »День Перемоги» цього ж року.

Номер слайду 10

01.06 Червень. Встановлене в Україні 30 травня 1998 року. Цього дня відзначається Міжнародний день захисту дітей

Номер слайду 11

28.06 Червень. Конститу́ція Украї́ни — Основний Закон України. Ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набрала чинності з дня її прийняття. На згадку про прийняття Конституції в Україні щорічно святкується державне свято — День Конституції України.

Номер слайду 12

24.08 Серпень. День Незале́жності Украї́ни  — державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акта проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою створення держави Україна в її сучасному вигляді. У 1991 році відзначалося 16 липня.

Номер слайду 13

01.09 Вересень. День Знань. Офіційно відзначається з 1984 року. Традиційний початок навчального року на пострадянському просторі.

Номер слайду 14

14.10 Жовтень. Президент України 13 жовтня 2014 року підписав указ, відповідно до якого щороку 14 жовтня відзначатиметься День захисника України. 5 березня 2015 депутати Верховної Ради проголосували за президентський законопроект, де передбачається внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю і визначається 14 жовтня як державне свято і вихідний день.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Живи, Україно, живи для краси,Для сили, для правди, для волі!.. Шуми, Україно, як рідні ліси,Як вітер в широкому полі. До суду тебе не скують ланцюги,І руки не скрутять ворожі: Стоять твої вірні сини навкруги. З шаблями в руках на сторожі. Стоять, присягають тобі на шабляхІ жити, і вмерти з тобою,І прапори рідні в кривавих боях. Ніколи не вкрити ганьбою!О. Олесь

Номер слайду 18

Дякую за увагу!!!

Перегляд файлу

Підготовка до уроку:

Для уроку потрібна мультимедійна дошка

Для того, щоб діти активніше приймали участь потрібно надрукувати певні матеріали, які будуть дублюватися і на дошці також.

  1. Роздрукувати картинку «Пам’ятник засновникам Києва», розрізати на 9 частин (видавати частину пазлу за  кожну правильну відповідь).
  2. Роздрукувати «Картки серця» розвісити на дошці, діти в хаотичному порядку обирають серце та розповідають про дату, яка зображена на ньому.
  3. Для того, щоб з головної сторінки переміститися на певну дату, потрібно натискати на жовту половинку серця.
  4. Даний значок повертає на головну сторінку
  5. Якщо є підключення до мережі інтернет, то відео можна запустити якщо натиснути                      на слайді 16, якщо ні, то в папці є відеоматеріал.

 

 

 

 

Перегляд файлу

Розробка першого уроку

Урок-квест на тему:

«Відкрий для себе Україну »

Мета: актуалізувати знання про рідний край, Україну, її традиції, визначні місця; розвивати українське мовлення, культуру поведінки, уміння ввічливо висловлювати свої думки; виховувати любов до рідного краю, повагу та гідність за державу.(слайд 2)

Обладнання: мультимедійна дошка, проектор, презентація, відеоматеріали, картки.

Хід уроку

                                               «Можеш вибрати друзів і дружину,

вибрати не можна тільки Батьківщину»  

                                                                                                                  В.Симоненко

  1.                Організація класу до уроку

Щиро вітаю з Днем знань – справжнім всенародним святом мудрості, доброти і людяності. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

2020/2021 навчальний рік оголошено Роком математичної освіти в Україні, впродовж якого планується впровадити найбільш нагальні й потрібні дітям та освітянам новації, а також закріпити думку про те, що математика потрібна кожному з нас у повсякденному житті. Проведення Року математики має допомогти привернути увагу всього суспільства до розвитку математичної грамотності не лише у школярів, а у всіх громадян. Тому пропоную дати відповідь на найпростіше питання з математики. Чим число відрізняється від цифри? (слайд 3)

Відповіді дітей

Учитель:  Цифри — це одиниці рахунку від 0 до 9, решта — числа. Числа складаються з цифр. Давайте поглянемо на  дошку (слайд 4) та спробуємо відповісти, що це за числа?

603 628 км² - площа України

41879904 – чисельність населення без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і  м. Севастополя (на 01.02.2020).

Тема сьогоднішнього уроку « Відкрий для себе Україну ». Україна — четверта країна за величиною на європейському континенті після Росії, Туреччини та Данії (Данії належить острів Гренландія) та найбільша країна, територія якої повністю лежить в Європі.

Україна межує з 7- ма сусідами. З  Росією  межує на сході і північному сході, Білоруссю на півночі Польщею, Словаччиною та Угорщиною — на заході, Румунією та Молдовою — на південному заході. На півдні і південному сході омивається Чорним й Азовським морями. Щорічно мільйони українців шанують наші традиції та звичаї. Так як мета нашого уроку актуалізувати знання про рідний край, Україну, її традиції, визначні місця, то я вам пропоную пройти квест для того, щоб дізнатися 10 цікавих фактів про Україну. Для цього нам потрібно буде зібрати пазл та відгадати що зображено на ньому.

 Перед вами на дошці є 9 сердець на яких вказаний місяць в якому відзначається подія, якщо ви правильно вказуєте подію чи свято цієї дати, то я вам віддаю 1 елемент пазлу. (слайд 5)

 Зараз ми поділимося на команди (кожен ряд одна команда) і по черзі будемо відкривати серця.

Далі діти відкривають серця (натиснути на серце і воно включить вам потрібну подію) та розповідають про дату зображену на серці. Раптом діти не знають, то запитують у іншої команди.

7 січня – Різдво Христове за юліанським календарем (слайд 6)

22 січня – День Соборності України (слайд 7)

8 березня – Міжнародний жіночий день (слайд 8)

9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (слайд 9)

1 червня – День захисту дітей (слайд 10)

28 червня – День Конституції (слайд 11)

24 серпня – День Незалежності України (слайд 12)

1 вересня – День знань (слайд 13)

14 жовтня – день захисника України (слайд 14)

Учитель: Таким чином ми маємо всі елементи пазлу, тож запрошую по одному представнику з кожної команди для того, щоб зібрати його.

Після того як діти складуть пазл, показати картинку на мультимедійній дошці (слайд 15).   Тож хто зображений на картинці і як називається даний пам’ятник?

Правильно. Пам`ятник засновникам Києва.(слайд 16)

Як бачимо, знати визначні дати дуже корисно, ви сьогодні гарно попрацювали, тож тепер можемо подивитися таке довгоочікуване відео.

Відео

Вчитель: Ось така наша ненька! (слайд 17)

Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!..
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.
До суду тебе не скують ланцюги,
І руки не скрутять ворожі:
Стоять твої вірні сини навкруги
З шаблями в руках на сторожі.
Стоять, присягають тобі на шаблях
І жити, і вмерти з тобою,
І прапори рідні в кривавих боях
Ніколи не вкрити ганьбою!

У цьому навчальному році бажаю досягти своєї мети, знайти взаєморозуміння з вчителями та батьками, зустріти добрих і надійних друзів. Ніколи не зупиняйтеся на дорозі Знань, вона цікава і по-справжньому нескінченна!

Щасти Вам! ( слайд 18)

 

 

zip
Додано
2 серпня 2022
Переглядів
460
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку