Розробка свята "Ласкаво просимо Феміде"

Про матеріал

Створити атмосферу свята. Ознайомити дітей з історією Олімпійських ігор; з культурою і традиціями Стародавньої Греці, символікою Олімпійських ігор (прапор, факел). Розвивати інтерес до пізнання історії спорту нашої країни. Виховувати любов до фізичної культури та спорту, розвивати фізичні уміння. Виховувати спритність, витриманість, сміливість, почуття колективізму, дружби, прививати прагнення до занять фізичною культурою. Виховувати відчуття патріотизму, любов до Батьківщини.

Перегляд файлу

colours-serene-pastel-shades.jpgD:\Диск С\Мои документы\Мои рисунки\Олімпійський вогонь\5.jpeg

 

 

 

D:\Диск С\Мои документы\Мои рисунки\Олімпійський вогонь\2.jpg

 

 

 

 

 

colours-serene-pastel-shades.jpgЛаскаво просимо ФЕМІДЕ

Мета: Створити атмосферу свята. Ознайомити дітей з історією Олімпійських ігор; з культурою і традиціями Стародавньої Греці, символікою Олімпійських ігор (прапор, факел). Розвивати інтерес до пізнання історії спорту нашої країни. Виховувати любов до фізичної культури та спорту, розвивати фізичні уміння. Виховувати спритність, витриманість, сміливість, почуття колективізму, дружби, прививати прагнення до занять фізичною культурою. Виховувати відчуття патріотизму, любов до Батьківщини.

Хід свята

Ведуча. Добрий день, шановні діти, справжні любителі спорту, цінителі краси та здоров’я! Сьогодні у нас свято, відкриття Всеукраїнського Олімпійського тижня! У нашій школі вже стало традицією проведення малих олімпійських ігор. Спорт фізична культура – це дійсно здоров’я.

Ведучий. Право внести Олімпійський прапор і Олімпійський вогонь надається кращим спортсменам нашої школи: Гончаруку Андрію та Перевертню Миколі

Ведучий. Багато разів, переходячи з рук в руки проходить цей вогонь через весь світ, щоб досягнути Олімпійського стадіону. Сьогодні священний вогонь прибув до нас на свято.

Ведучий. Священний вогонь Олімпійський

Гори на планеті віки, не треба

вогню Хіросіми,

Чорнобилю скажемо: ні!

  А факел сьогодні запалений,

  Хай полум’я дружби горить,

  Хай спорт український прославлений

  В серцях наших юних дзвенить.

Ведучий. Священний вогонь Олімпійський, гори над Землею віки! А факел сьогодні запалений, дружбу шкільну закріпи.

(Звучить фонограма на спортивну тематику)

Учениця у вбранні богині Феміди. Вітаю вас, дорогі діти, шановні гості!

colours-serene-pastel-shades.jpgВи мене впізнали? Я богиня  Феміда – богиня правосуддя. А прийшла я до вас із самої Греції. В Греції мене всі знають і поважають, бо я завжди допомагаю людям усувати чвари. Суперечки, судити змагання. А роблю я це завжди мудро і об’єктивно. Ніхто не залишається ображеним. Ось і сьогодні, дізнавшись, що у вас відкриття величезного свята – Олімпіади, я вирішила неодмінно побувати і оцінити ваші змагання. Але спочатку я хочу дізнатися, чи знаєте ви звідки прийшли Олімпійські ігри, з яких часів, з якої країни. Існує легенда, що правитель Еллади, якого звали Іфіт звернувся до Оракула із запитанням: «Коли припиняться війни?» У відповідь Оракул сказав: «Віднови Олімпійські ігри». Іфіт уклав договір про поновлення Олімпійських ігор із наймогутнішою державою – Спартою і з маленькою державою – Пісою. На її території розташувалися Олімпія. Був укладений договір у 884р. до н.е. На мідному диску атлета Асклепідеса було висічено текст «Олімпія є священним містом, і той, хто посміє заступити сюди зі зброєю у руках, буде затаврований як богохульник. Таким же безбожником буде і той, хто, якщо буде це в його владі, не помститься за злодіяння». Тобто на час ігор встановлювалося священне перемир’я – екехейрія. Минуло ще майже сотня років. Щоб упорядкувати проведення ігор і зберегти прізвище переможців, греки вирішили із776р. до н.е. записувати їх прізвища на кам’янистих плитах в Олімпії. З цього ж року почали вести облік проведення ігор. Ось чому цю дату взято за рік заснування Олімпійських ігор.

1 учень.    Фізкультура, спорт, здоров’я –

  Речі кожному потрібні

  Бути сильним і здоровим –

  Це найбільша радість в світі.

 

2 учень.  Якщо будеш спорту вірним,

  То хвороби не пізнаєш

  Завжди будеш ти веселим

  І в навчанні не відстанеш

 

3 учень. Ми сьогодні всіх вітаєм,

  Молодих, завзятих, юних!

  Будьте сильні, будьте гарні!

  В цьому спорт вам допоможе

(спортивний танець на степех 4А)

Ведучий. В цьому році наша школа зайняла ІІ місце у районні Спартакіаді. І все завдяки нашим спортсменам, які доклали чимало зусиль для того, щоб покращити свої результати. І доказали всім, що у третій школі є сильні духом і мужні учні.

Ведучий. А зараз ми хочемо нагородити грамотами найкращих спортсменів.

Діти! Вам є на кого рівнятися!

(Вручає грамоти директор школи Кульков О.П.)

colours-serene-pastel-shades.jpg 

Ведучий. Дорогі наші спортсмени! Ми бажаємо вам великих перемог, значних досягнень! Будьте сильними й мужніми. Хай зірка удачі завжди буде вашим помічником і покровителем!

А зараз всіх учасників змагань ми запрошуємо на шкільний стадіон.

Вікторина 7 - 11 кл.

 1. Скільки гравців у команді з волейболу? (6)

2. Скільки гравців у команді з баскетболу? (5)

3. Скільки гравців у команді з футболу? (1)

4. У якому виді спорту виступав С. Бубка? (стрибки з жердиною)

5. Хто такий П’єр де Кубертен? (відновив Олімпійські ігри)

6. Скільки кілець на Олімпійському прапорі? (5)

7. Який вид спорту називають «Королевою спорту»? (легку атлетику)

8. Як називається спортсмен, який бігає на довгі дистанції? (стаєр)

9. Як називається спортсмен, який бігає короткі дистанції? (спринтер)

10. Яка команда є першим чемпіоном України з футболу? (Таврія)

11. Чиїм іменем названо в Україні турнір із Художньої гімнастики? (Ірини Дерюгіної)

 

Ведуча. Здоров’я родини - здоров’я дитини. В цю істину вкладено глибокий зміст. Здорова родина – здорова дитина. У цих двох поняттях покладено міст. Хай міст цей єднає батьків і дітей, щоб правильно й радісно жити, іти по життю із девізом в руках: «Здоров’я потрібно цінити».

Ведучий. Здорові діти – нація здорова, багата Україна і чудова. Тож, діти ви здоровими ростіть, в майбутнє добрими ідіть!

Ведуча. На цьому наша лінійка оголошується закритим. До винесення Олімпійського прапора стояти струнко.

 

 

 

 

 

doc
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
3 серпня 2018
Переглядів
748
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку