"Телебачення- погляд у світ"

Про матеріал

Розробка уроку для учнів 5 класу НУШ з теми "Телебачення-погляд ту світ", покликання на інтерактивну презентацію додається https://sway.office.com/xksGhwzEGDiPWBUm?ref=Link

Перегляд файлу

image 

ТЕЛЕБАЧЕННЯ-ПОГЛЯД У СВІТ

image 

1 - МУЗИЧНЕ ВІТАННЯ

image

Чи можеш ти уявити своє життя без телебачення? А хотілося б тобі брати участь у телепередачах? Яких саме?

image

image 

image

Популярність наймолодшого екранного виду мистецтва — телебачення — величезна. Його головне призначення — інформувати, навчати, розважати. Це яскраве видовище поєднує в собі різні види художньої діяльності та сучасні технічні досягнення. Телебачення — це не тільки мистецтво, а й складна сучасна техніка, засіб швидкого поширення інформації на велику відстань.

image

Телебачення має лише йому притаманні засоби виразності. Це зображення і звук, можливості яких значно посилюються сучасними комп’ютерними технологіями. Вплив на

людину здійснюється завдяки документальності відтворюваних подій, безпосередньому зверненню до глядача, імпровізації під час прямого ефіру. Отже телебаченняце

синтетичний вид мистецтва, який існує у просторі й часі, який має лише йому притаманні

засоби виразності, свою особливу аудіовізуальну образну мову, що характеризує його як «вікно у реальність». Разом із кінематографом воно входить до так званих екранних мистецтв.

Телепередачі розподіляють на такі, що звучать у прямому ефірі («тут і зараз»), і такі, які попередньо записують.

image

image

Різновиди мистецтва телебачення: репортаж, інтерв'ю, відеосюжет (мета — інформувати глядача); телефільм і телесеріал; токшоу, телегра (завдання — розважати публіку).

image

image

Телепередачі до ефіру готує багато людей творчих професій: телережисер, телеоператор, телеведучі. художній і музичний редактори тощо.

image

image 

image

Переглянь заставки до телепередач і визнач їх теми. Наведи приклади телепередач на теми мистецтва. Пригадай, яка музика звучить під час популярних телепередач.

З телеекрану нині найчастіше звучить естрадна музика.

image

Естрада — це сцена для виступів музикантів, акторів, промовців. Але це і різновид сценічного мистецтва, розрахований на сприйняття масовою аудиторію. Програма естрадного концерту може поєднувати різноманітні номери: музичні (спів,

інструментальна п’єса), хореографічні (танцювальна мініатюра), літературно-

театральні (художнє читання, гумористичні сценки, пантоміма), циркові (клоунада,

жонглювання). Отже синтетична і багатожанрова за своєю природою естрада тісно пов’язана з багатьма видами мистецтва. Зазвичай естрадну музику виконують під акомпанемент естрадного ансамблю або естрадно-симфонічного оркестру.

image

image

Назви інструменти, що входять до складу естрадно-симфонічного оркестру, які не типові для симфонічного оркестру.

Яскравим прикладом взаємопроникнення легкої і серйозної музики є творчість французького

image

Гранд-оркестру під керівництвом Поля Моріа. Упродовж багатьох років він виконував класичні та естрадні музичні твори. Деякі з них ставали музичними заставками до телепрограм, як наприклад, «Жайворонок» до телепрограми «У світі тварин».

image

image

«Жайворонок» у виконанні оркестру Поля Моріа.

image

Схарактеризуй загальний емоційний колорит музики, темброві особливості звучання оркестру. Переглянь кліпи і визнач, який із них є найбільш вдалим щодо відповідності музики.

У наші дні музична естрада із концертних залів вийшла на площі й стадіони, стала масовим видовищем. Найпопулярніші естрадні мелодії, що звучать навколо нас і швидко

запам’ятовуються, отримали назву шлягер. Вони часто звучать в радіо- та

телепрограмах, поширюються у вигляді дисків, відеокліпів. Величезні аудиторії збирають сольні концерти відомих співаків — зірок естради. Естрадне мистецтво мобільне, воно відповідає запитам людей, тому його люблять мільйони.

image

ПОГРАЄМО...

image 

ВОКАЛЬНА РОБОТА

image 

image

image

А ТЕПЕР ПЕРЕЙДІТЬ ЗА ПОКЛИКАННЯМ ТА ДАЙТЕ ВІДПОВІДЬ НА ДЕКІЛЬКА ПИТАНЬТЕСТ

image 

pdf
Додано
25 жовтня 2023
Переглядів
636
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку