Розробка уроку хімії у 7 класі "Колообіг Оксигену в природі. Біологічна роль і застосування кисню"

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати на уроках хімії у 7 класі. Тема "Оксиген. Кисень" Даний матеріал можна використовувати на уроках хімії у 7 класі. Тема "Оксиген. Кисень" Даний матеріал можна використовувати на уроках хімії у 7 класі. Тема "Оксиген. Кисень" Даний матеріал можна використовувати на уроках хімії у 7 класі. Тема "Оксиген. Кисень"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Колообіг Оксигену в природі. Біологічна роль і застосування кисню

Номер слайду 2

Колообіг Оксигену утворення кисню (фотосинтез, розклад води у верхніх шарах атмосфери); витрата кисню (дихання, окиснення речовин у природі й технологічних процесах, під час згорання палива, пального, різних форм пожеж); взаємоперетворення оксигеновмісних сполук. Колообіг Оксигену

Номер слайду 3

Фотосинтезвідбувається в зеленому листі рослин за участю сонячного світла, води, вуглекислого газу. Продуктами реакції фотосинтезу є органічні речовини, які накопичуються у рослині і кисень, що надходить в атмосферу. Внаслідок фотосинтезу щороку в атмосферу надходить 200 млрд. тонн кисню.

Номер слайду 4

Біологічна роль кисню. Кожен знає, що без води людина може прожити від 3 до 10 днів,без їжі – до 45 днів, без сну – від 3 до 5 днів, а без повітря – від 3 до 5 хвилин. Отже, життя на нашій планеті без кисню неможливе. Кисенб для всіх живих організмів життєво необхідний.

Номер слайду 5

Застосування кисню

Номер слайду 6

Озон. Окрім кисню, Оксиген утворює ще одну просту речовину – озон О3 Це безбарвний газ із різким запахом “свіжості”. Озону в природі дуже мало, всі запаси знаходяться в шарі атмосфери – це так званий – озоновий шар. За хімічними властивостями озон подібний до кисню, але набагато активніший.

Номер слайду 7

Проблема чистого повітря. Забруднення повітря є глобальною проблемою. Щороку у світі близько 7 мільйонів людей передчасно помирає від забрудненого повітря. Один з основних типів забруднення полягає у викиді в атмосферу хімічних речовин, твердих частинок і біологічних матеріалів, здатних викликати шкоду для людини та інших живих організмів. Часто ефект є непрямим і проявляється лише через тривалий час, наприклад, певні речовини здатні зменшувати товщину озонового шару.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Франчук Мар'яна Віталіївна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Розробки уроків
Додано
9 лютого 2022
Переглядів
744
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку