Розробка уроку з математики у 6 класі НУШ

Про матеріал
Коло дуже гармонійна фігура. Недарма їй приділялося так багато уваги не тільки вченими, математиками, але й архітекторами, скульпторами, художниками. Коло – найпростіша і водночас найвеличніша з кривих ліній.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Коло є основою колеса, що стало революційним винаходом, а із пов'язаним з ним зубчастим колесом  зробило можливим існування сучасних механічних машин. У математиці вивчення кола допомогло розвитку геометрії, астрономії та числення.

Номер слайду 5

Пам’ятка «твої знання на уроці»: будемо уважними; активними; кмітливими; міркуватимемо та діятимемо наполегливо; не будемо залишати питання без відповіді.

Номер слайду 6

Коло. Довжина кола

Номер слайду 7

Римський поет Овідій у поемі “Метаморфози” розповів легенду про винахід циркуля: Якось після вдалої риболовлі рибалки зварили юшку й один із них, з’єднавши дві кістки великої рибини, намалював на піску найпрекраснішу з ліній – коло.

Номер слайду 8

Коло Коло – це фігура, усі точки якої знаходяться на площині на однаковій відстані від однієї точки, яка називається центром кола. Точка О – центр кола

Номер слайду 9

Поставте круглу склянку на аркуш паперу та обведіть її олівцем. Отримаємо коло. Візьміть нитку та об­ведіть нею склянку. Випряміть нитку та виміряйте за допомогою лінійки її довжину. Виміряй­те за допомогою лінійки діаметр кола. Обчислити відношення довжини кола до його діаметра. Дані записати у таблицю. Уперед! Дозволяється користуватись калькуляторами

Номер слайду 10

Число – нескінченний десятковий дріб. – перша літера грецького слова коло, периферія. «Ось і знаю я число пречудове пі…» Давньогрецький вчений Архімед (III ст. до н.е.) знайшов, що число  описується числом 3, 1 4 1 5 9 2

Номер слайду 11

Довжина кола С = D С:D=  D = 2 R С = 2  R - довжина кола

Номер слайду 12

Коло у астрономії

Номер слайду 13

Коло в українській мові Знайдіть корені слів:

Номер слайду 14

Коло у хімії

Номер слайду 15

Коло у біології

Номер слайду 16

Коло в українській культурі

Номер слайду 17

Задача Дідони Існує легенда про фінікійську царівну Дідону, яка, рятуючись від свого брата -тирана, допливла до Африки, де і захотіла купити невелику ділянку землі. Нумідійський цар погодився продати їй землю, але за величезні гроші і такий крихітний клаптик, який вона змогла б оточити ременем з однієї бичачої шкури. Царівна блискуче впоралася з цим завданням, яке на її честь з тих пір стали називати задачею Дідони. Як ви думаєте, яким чином вона купила величезну ділянку землі, на якій і заснувала нове місто?

Номер слайду 18

Домашнє завдання: & 16(1); Якою буде довжина кола траєкторії руху літака, якщо він летить вздовж екватора на висоті 10км. Радіус екватора наближено дорівнює 6370 км. За скільки часу можна облетіти на літаку «Мрія» Землю вздовж екватора на висоті 10 км, рухаючись зі швидкістю 1020 км/год, якщо врахувати, що дозаправка відбувається в повітрі. Результат округліть до 0,1 год.

Номер слайду 19

*

Номер слайду 20

ppt
Додано
4 січня
Переглядів
367
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку