Розробка уроку за твором "Тореадори з Васюківки" В. Нестайко

Про матеріал
Презентація до уроку за твором "Тореадори з Васюківки" Всеволода Нестайка. Буде корисною на уроці української літератури у 6 класі
Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тореадори з Васюківки. В. Нестайко

Номер слайду 2

Тема: Пригодницький захопливий сюжет твору Тореодори з Васюківки В. Нестайка. Мрія та дійсність, романтичне, смішне і комічне у творі. Проблематика повісті. Світ природи. Образи  Яви Реня та Павлуші. Характеристика. Мета уроку: розпочати роботу над аналізом повісті «Тореадори з Васюківки», характеристикою образів Павлуші та Яви; удосконалювати вміння виразно й вдумливо читати, переповідати прочитане; пробуджувати пізнавальні інтереси учнів та любов до природи;розвивати зв’язне мовлення, критичне мислення, уміння аргументовано доводити власну думку;виявити особливості смішного, комічного, романтичного  в пригодницькому творі, виховувати загальнолюдські почуття, інтерес до творчості В. Настайко засобами мистецтва слова та засобами інноваційного навчання, формувати національну свідомість. Тип уроку: урок вивчення нового матеріалу засобами інноваційного навчання з метою формування життєвих компетентностей учнів. Обладнання: презентація, інноваційні картки та розмальовки. Епіграф: Ява та Павлуша справжні друзі.І завжди готові до пригод. Смішні хлопці без ілюзій. Фантазії за будь- яких нагод.

Номер слайду 3

ІІІ. Повідомлення теми й мети уроку- Діти, які асоціації викликає у вас слово «Дружба» ?Дружба – це одне з найважливіших почуттів людини. Значимість дружби дуже цінна і висока. Адже серед багатьох людей дуже складно знайти людину, яка розділить ваш світогляд, зрозуміє вас у важку хвилину і розділить з вами переживання, горе, радість і щастя, буде зберігати всі ваші секрети і залишиться вірним. Кажуть, що дружба, це коли в людях живе одна душа. Один потрібен кожному, незважаючи на вік та уподобання. У кожному віці дружба має свої цінності. Метод  « Асоціативний кущ»- Скажіть, а ви любите пригоди з друзями ? А чому? ( Пригоди – це завжди  дуже цікаво, весело, захопливо. Без пригод наше життя буденне і в ньому немає радості.)- Пригадайте, які пригодницькі твори ви вже читали?

Номер слайду 4

Ви вже знайомі з змістом твору . Давайте визначимо тему та ідею твору. Тема: зображення різноманітних пригод хлопців, які потрапляли у цікаві та захоплюючі ситуації і намагалися довести власну самостійність у їх вирішенні.Ідея: уславлення дитячої кмітливості, винахідливості, розуміння почуття гумору та засудження необдуманих вчинків. Основна думка: саме з дитинства формується людське «я», і хоча хлопці бешкетують, але в кожного з них добре серце, благородні наміри. Жанр: пригодницький та гумористичний твір. Бесіда з учнями. Хто прочитав повість «Тореадори з Васюківки»?Назвіть головних героїв повісті. В  які надзвичайні пригоди потрапили наші герої ?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

zip
Додано
27 березня
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку