Розробка відкритого уроку В гостях у Попелюшки (свято осені)

Про матеріал
Розробка урока присвячена святу осені для 2 класві "В гостях у Попелюшки"дуже цікава розробка можна навіть як свято провести.
Перегляд файлу

Осінній  бал  з Попелюшкою

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала

класний керівник 2-Б класу

Рівна Н.В.

 

 

 

 

 

 

Мета: у святковій, радісній атмосфері збагачувати досвід дітей яскравими враженнями від зустрічі з Осінню; викликати у дітей позитивні емоції від виконання пісень, таночків, хороводів, віршів осінньої тематики; узагальнити знання дітей про осінню пору року. Розвивати у дітей увагу, мислення, музикальність, артистизм. Виховувати естетичний смак, культуру поведінки, дружні стосунки між дітьми.

 

Хід розваги
 

Вчитель.  Всі ми знаємо, що осінь – найбагатіша пора року, красива і щедра. Люди радіють, коли настає осінній час. Але є одна дівчинка, яка сумує. Зла мачуха своїх рідних дочок любить, пестить, а її змушує багато працювати. Від цього дівчинка часто забруднюється у попелі. Ви впізнали цю дівчинку? Як її звуть?

 

Діти:  Попелюшка.
 

Ведуча. Правильно, це казка про ласкаву, добру і веселу Попелюшку. Як ви гадаєте, чому я її назвала ласкавою, доброю, веселою?Діти відповідають.
 

Ведуча. Вірно, Попелюшка була доброю до всіх, навіть до злих сестер. На бал Попелюшка пошила для них чудові сукні. Як ви гадаєте, мачуха з сестрами віддячили Попелюшці за це? Діти відповідають.


Ведуча

Звичайно ж ні. Вони ще більше завалили її роботою. Завжди Попелюшці допомагала Чарівниця Фея, та раптом вона захворіла. Тому і надіслала вам листа якого я вам зараз зачитаю

«Дорогі діти!

Сьогодні в Казковому Королівстві відбудеться святковий бал, на який запрошені всі жителі Казкової Країни. Тільки Попелюшка не може поїхати на бал, адже зла мачуха наказала їй стільки роботи зробити, що вона і за тиждень не встигне. Неприємність в тому, що я захворіла, і не зможу, як завжди, допомогти Попелюшці. Тому звертаюсь до вас, дорогі друзі! Допоможіть, будь-ласка, Попелюшці потрапити на бал!»

Добра чаклунка!

 

Отож як ви гадаєте  ми можемо їй допомогти?! Я пропоную вам допомогти  виконати усі завдання? Згодні?


Перше завдання
Гра «Збери листочки»

Вчитель. Ми всі знаємо, що восени роблять листочки. Що? Так, звісно вони обпадають. Отже, ваше завдання - допомогти Попелюшці знайти і зібрати  листочки, які розсипані по нашому класу.

Музичний фон
Вчитель. Як швидко ви зібрали листочки! Молодці!

Кольори (Якого кольору листочки? Чому змінюють колір? Чому обпадають?)
Наступне завдання - допомогти зібрати овочі з городу Попелюшки.  

 

Друге завдання
Гра  « Овочі»

Вчитель. Кожному з вас Попелюшка передала пакетики з городиною. А для того щоб ми згадали які є овочі на городі ,давайте ви перевтілитися в овочі і розповісте про себе. (Діти розказують вірші)

Що ж ми звами пригадали які є овочі на городі , а зараз я вам пропоную виконати завдання яке вам передала Попелюшка

Вона просить розкласти в коробочки окремо овочі і окремо фрукти. У кожної групи  є дві корзинки. Коли завершите, перевіримо чи вірно ви виконали завдання.

Музичний фон
- Давайте зазирнемо у корзинку із фруктами. Перша команда, по-черзі називайте фрукти, що потрапили вам у коробочку. АЛЕ! Якщо хтось уже назвав наприклад, банан, то наступні діти вже його не називають. Домовились? Почнемо.

 

- Давайте зазирнемо у корзинку із овочами. Друга команда, по-черзі називайте овочі, що потрапили вам у пакунок. АЛЕ! Якщо хтось уже назвав наприклад, буряк, то наступні діти вже його не називають. Домовились? Почнемо.

 

Вчитель. Молодці, ростете працелюбними! Які ж ви гарні помічники! Я хочу вас порадувати, Попелюшці  залишилось тільки 2 справи. Допоможемо ?

 

Я думаю, що із цим завданням ви теж легко впораєтеся, так? Ось і перевіримо!

 

Третє завдання
Гра  «Звари борщ»
 

Вчитель. Діти, пропоную, виконуючи наступне завдання Попелюшки, трохи позмагатись. Оскільки у нас дві команди, то сьогодні ви, як на «МастерШефі» , змагатиметесь, хто швидше зварить правильний і смачний борщ.

Ваше завдання – із запропонованих інгредієнтів вибрати лише ті, які згодяться для приготування борщу. Будьте уважні, не візьміть зайвого та не пропустіть потрібного.

Музичний фон

Перевіримо, з чого ви зварили борщ.

Вчитель.  Які ж ви молодці. Залишилось тільки до свята прикрасити на десерт смачний торт.


Четверте завдання
Гра  «Пиріг»
 

Вчитель. Добре ми з вами попрацювали, допомогли Попелюшці впоратися  з великою роботою. І листя зібрали, і врожай посортували, і борщ допомогли зварити, ось і пиріг спекли.
 

Вчитель.  Давайте всі разом заспіваємо пісню про осінь, вона почує, прийде і влаштує нам свято.
 

doc
Додано
16 листопада 2021
Переглядів
314
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку