Розробка виховного заходу "Свято Хелоуіна"

Про матеріал
Розробка складається з коротенького опису свята, а також містить ігри та конкурси, які неодмінно сподобаються учням та розмаїтять шкільне життя.
Перегляд файлу

Свято Хелоуіна

Слово вчителя:   З 31 жовтня на 1 листопада в різних країнах усього світу відзначають одне з найвеселіших, містичних і таємничих свят. Хеллоуїн (Halloween), або переддень Дня Всіх Святих зародився на території Великобританії. Головні герої і символи свята: гарбуз Джек-ліхтар (pumpkin Jack-O-Lantern) відьма (witch), скелет (sleleton), монстр (monster) вампір (vampire), кажан (bat), приведення (ghost), мумія (mummy) і павук (spider).

Кажуть, Хелловіну не менше двох тисяч років, а початок свято бере з кельтської культури. Ніч Хелловіну символізує закінчення збору врожаю та відкриття «воріт зими» .

У ніч Хелловіну прийнято одягати костюми злих сил (відьом, чудовиськ або демонів) та влаштовувати маскаради. Як смеркне, діти стукають у будинки з криками « Пригощай або пошкодуєш!», «Гаманець або життя!». Якщо не принести «жертву», ці маленькі злі бешкетники можуть жорстоко пожартувати над Тобою, як от, вимазати сажею дверні ручки.

Головний атрибут свята — гарбуз. З нього видаляється м’якуш, вирізається жахливе обличчя, а всередину вставляється свічка. Голова гарбуза символізує закінчення збору врожаю, та водночас це і злий дух, і вогонь, що його відлякує.

До речі, гарбуз — винахід американців. Раніше в Ірландії та Шотландії страшні маски вирізали з картоплин, в Англії — з буряків, у які потім вставляли свічку. Раніше на цій території жили кельтські племена, вони відзначали 1 листопада наступ нового року. Цей день означав закінчення збору врожаю і початок лютої холодної зими. У кельтів існувало повір'я, що в ніч напередодні нового року духи повертаються у світ живих для того, щоб знайти собі тіло. Люди, щоб відлякати духів, одягали страшний, брудний одяг і маски. Звідси пішла традиція переодягань в костюми і жахливі маски.

            Приблизно в 16 столітті склалася традиція випрошування солодощів вночі 31 жовтня. Діти і дорослі одягали маски і ходили від одних дверей до іншої, вимагаючи від господарів частування і дрібно шаля.»

- Ми сьогодні теж трохи побешкетуємо і пригостимося солодким. А також дізнаємося багато цікавого про це свято і вивчимо нові англійські слова»

Після виконання кожного завдання кожна команда отримує бали (цукерки) і усну оцінку вчителя. Під час конкурсів можна використовувати музику (веселу, страшну та ін.)

  1. Голодний монстрик

Реквізит: великий аркуш щільного паперу або велика картонна коробка з намальованим монстриком; кульки або м'ячики.

           У монстрика попередньо вирізається отвір на місці рота. Суть розваги — нагодувати монстрика. Діти повинні якомога більше кульок закинути в рот голодному монстрику. Учасників можна ділити на команди, а можна зробити індивідуальний конкурс, де кожен учасник гратиме сам за себе.

  1. У кого страшніше

Реквізит: надувні кульки(стільки, скільки учасників); фломастери або маркери.

Завдання учасників конкурсу — зробити з кульки страшну пику. Дається певний відрізок часу, протягом якого гравці розмальовують кульки. По закінченні відведеного часу гості голосують за кожне з "творів". Чия пика набере більше голосів, той і переможець.

  1. Злови відьму

Реквізит: кілька дзвіночків; хустки або шарфи для зав'язування очей.

Серед учасників конкурсу обирають двох мисливців на відьом, зав'язують їм очі. Ті, кому дістається роль відьми, беруть в руки дзвіночки і змішуються з іншими учасниками.

 Завдання мисливців — за певний відрізок часу зловити максимальну кількість відьом. Найспритніший мисливець нагороджується призом. Конкурс досить рухливий, тому його краще проводити в просторому приміщенні, щоб дітлахам було куди розбігтися. Поки мисливці ловлять відьом, включіть веселу, ритмічну мелодію.

  1. Збери героя Хеллоуіна

Реквізити: зображення привидів, відьом, вампірів, гарбуза, розрізані на шматочки. Також підійдуть тематичні пазли.

Завдання: Учасникам дають картинки, а вони збирають їх на швидкість. Хто швидше зібрав — той і переможець.

  1. «Порахуй, скільки нас!»

(На аркушах паперу зображені герої свята, потрібно порахувати і приклеїти відповідну кількістю цифру на спеціально відведене для неї місце. За допомогою цього завдання можна повторити раніше пройдений лексичний і граматичний матеріал (цифри, множина іменників.)

  1. «Магічне зілля»

У приміщенні потрібно розкидати штучні квіти, листочки, гарбуза, гумових павуків, жаб, змій. Завдання дітей-зібрати інгредієнти для приготування зілля в тій кількості, яка вкаже ведучий. Наприклад, 10 листочків  клена, 3 ромашки, 5 жаб і 4 змії.

  1. Гра "Ліхтар Джека"

Діти сідають у коло. Включається таємнича музика, під яку вони повинні з рук в руки передавати один одному ліхтарик. Це може бути також свічка або маленький гарбуз. Яскравий атрибут свята передається до тих пір, поки не вимкнеться  музика. Гравець, у якого в цей момент опиниться ліхтарик, вибуває з гри. Перемагає той, хто залишиться останнім.

  1. Збери картинку за її тінню

На ватмані простим олівцем зображені контури фігур (гарбуза, павуків, привидів, всього що характеризує свято), діти повинні знайти фігуру та приклеїти її на ватман, щоб утворився сюжетний малюнок «Свято Хелоуіна»

  1. Збудуй замок Графу Дракулі

        Посередині кімнати розкидані кубики. Діти мають якнайшвидше набрати матеріал для замку і збудувати замок для дракули.

docx
Додано
26 березня 2020
Переглядів
647
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку