Перегляд файлу

Управління освіти, молоді та спорту

Лиманська міська рада

Лиманський міський Центр позашкільної роботи

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                               

Розробка заняття

еколого-натуралістичного напряму

«Природа крізь призму англійської мови»

з теми «Природні явища»

 

 

 

 

 

 

Підготувала: керівник гурта ЦПР

«Природа крізь призму

англійської мови»

Макаренко Л.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

02.12.2019

Заняття гуртка еколого-натуралістичного напряму «Природа крізь призму англійської мови» відповідає навчальні програмі гуртка. Заняття інтегроване, проводиться частково англійською та українською мовою та розраховано на дітей молодшого шкільного віку. Тип заняття - комбіноване, з використанням ІКТ та QR-кодів (посиланнями на відео та медіа файли). Заняття розроблено з урахуванням особливотей проведення занять у початкової школи. Матеріал заняття відповідає програмі з іноземної мови для учнів 1-4 класів з урахуванням вікових та психо-фізиологічних особливостей дітей.

Мета заняття:

  • дати поняття «явища»;
  • ознайомити учнів з різноманітністю явищ у  

           природі;

  • сформувати уявлення про основні групи природних явищ, їх

           прояв у довкіллі;

  • розвивати вміння спостерігати, помічати та називати

           природні  явища;

  •  вміти їх розрізняти та класифікувати;
  • виховувати прагнення досліджувати та пояснювати природні явища.

Обладнання: дидактичний матеріал, презентація «Явища природи», набір пазлів, кольоровий папір для виготовлення сніжинки, інструкція по виготовленню сніжинки.

Основні поняття: явища, природні явища, назви природних явищ

Методи та методичні прийоми: бесіда, демонстрація, ігрові моменти, формування узагальнюючих висновків.

Тип заняття: комбіноване, з використанням ІКТ та   QR –кодів

Хід заняття:

І. Початок заняття.

  1. Оргмомент. Привітання. (діти співають пісню «Hello») (слайд 1)

  2. Фонетична зарядка. Налаштування дітей до сприйняття іншомовного матеріалу.  (слайд 2)

- Red lorry, yellow lorry, red lorry, yellow lorry

- Great gray goats

- A fish from ocean, a shell from shore.

 

ІІ. Основна частина заняття.

    3. Самостійне формулювання дітьми теми заняття шляхом розкодування  слів (цифра=літери алфавіту). (слайд 3)

    4. Бесіда з дітьми «Явища природи», ознайомлення з поняттями «явища природи» (слайд 4).

5. Гра «Відгадай явище природи» (діти відгадують за звуками явище природи) (слайд 5-8)

6. Фізкультхвилинка «5 Little friends. (слайд 9)

7.  Гра «Збири пазли»  (склади сніжинку)

  8. Перегляд відео «Сніжинка-чудо природи», підготовка до творчої роботи (слайд 10)

9. Фізкультхвилинка «Move and freeze» (слайд 11)

10. Практична творча робота – виготовлення  3D сніжинки за інструкцією. (слайд 12)

   

  ІІІ. Заключна частина заняття.

  • Рефлексія (відгадування загадок, слайд 11)
  • Прощання (пісня «Good-bye») (слайд 12)

 

                                                                            Додаток до презентації

Слайд 

Гроза - це природне явище, коли гримить грім, виблискують блискавки і йде дощ. Перед грозою сонце починає сильно припікати і стає душно. Це відбувається від того, що в повітрі накопичується волога - незліченна безліч водяних крапельок, з яких і складаються хмари. На самому верху таких хмар - сильний мороз, і крапельки води, потрапивши туди, відразу ж замерзають, перетворюються в шматочки льоду. Велика вологість, крижинки і тепле повітря, що піднімається від землі, сприяють виникненню грозових хмар. І ось крижинки вже не можуть втриматися в хмарі і падають з нього вниз. Крапельки вдаряються одна об одну, стикаються, труться, заряджаються при цьому електрикою.

Під час грози заряджаються електрикою земля, дерева, гори, будинки. І коли зустрічаються дві хмари або хмара і предмети на землі, заряджені протилежними зарядами електрики, між ними проскакує гігантська іскра - блискавка!
- Блискавка миттєво нагріває навколишнє повітря, від тепла воно швидко розширюється, і відбувається вибух. У цей момент ми чуємо тріск і гуркіт. Його-то ми і називаємо - грім.
Звук поширюється набагато повільніше, ніж світло, його швидкість 330 метрів в секунду. Тому ми чуємо гуркіт грому після того, як блиснула блискавка.

Слайд
Хмари складаються з крапельок води, піднятих в небо нагрітим повітрям. Вода постійно при будь-якій температурі випаровується з поверхні водойм, грунту, листя, піднімається вгору, і таким чином на небі з'являються хмари.
Вода в хмарі і наявність в них крижаних частинок, впливають на зовнішній вигляд хмар, його формування, а також на характер опадів.

Але все не так просто, оскільки для того, щоб утворилася хмара, крапельки потребують  в конденсаційних зернах - найдрібніших частинках пилу, диму або солі (якщо мова йде про море), до яких вони повинні прилипнути і навколо яких повинні утворитися.  Які бувають хмари?
Красиві білі гори, що пливуть по яскраво-блакитного неба, завжди радують око. Але чому вони здаються саме такими? Виявляється, чим більше сонячного світла проходить крізь хмари, тим біліше вони здаються нам з Землі. Сіре похмуре небо означає тільки те, що хмарний шар дуже щільний і промені сонця крізь нього практично не проходять. А ось чорні хмари найчастіше просто містять багато пилу. Хмарні освіти такого кольору часто з'являються знову ж над промисловими районами, де забруднення повітря найбільш сильне. Але хмари розрізняються не тільки за кольором, але і за формою.

Сайд

Вітер - це рухоме повітря. Земля в різних місцях по-різному нагрівається сонцем. Від землі нагрівається повітря. Тепле повітря легше холодного. Воно піднімається вгору. А холодне повітря спрямовується на його місце. Ось і виникає вітер. Чим більшу різницю мають температури холодного і теплого потоку, тим сильніше зазвичай дує вітер. Таким чином, виникає не тільки легкий вітерець, а й невеликі вихори, урагани і навіть смерчі.

Слайд

Дощ - під впливом сонячного тепла вода з поверхні озер, річок, морів, океанів і струмків випаровується, перетворюючись на пару. Пар дуже легкий, він піднімається вгору, в повітря, де найдрібніші водяні крапельки збираються в хмари і хмари. Маленькі крапельки всередині хмари знаходяться в постійному русі. Вони стикаються один з одним і зливаються в більші крапельки. Якщо повітря більше не може їх утримувати, вони падають на землю у вигляді дощу. Вітер розносить хмари над землею, і вони проливають на неї цілющу вологу. Адже без дощу не будуть рости дерева, квіти, трави.

Слайд

Туман  - це жта сама хмара, яку ми звикли бачити в небі. Єдина відмінність – туман простягається біля поверхні землі. Утворюється туман, як правило, рано вранці або ж ночами над водоймами і в низинах. Поява туману пов’язана з холодним потоком повітря, що спускається на теплі поверхні води або суші. Найчастіше тумани утворюються восени – в цей час повітря охолоджується значно швидше, ніж вода або земля. З настанням темряви і в тиху погоду над землею в низьких місцях починають утворюватися тонкі шари туману. Вночі земля поступово остигає, що призводить до охолодження і нижніх шарів повітря. Коли прохолодне повітря стикається з теплим, утворюється туман. Незважаючи на те, що таке явище природи туман цілком звичайно і зрозуміло, саме це явище становить інтерес своїм красивим і унікальним видом.



1

А а

18

Н н

2

Б б

19

О о

3

В в

20

П п

4

Г г

21

Р р

5

Ґ ґ

22

С с

6

Д д

23

Т т

7

Е е

24

У у

8

Є є

25

Ф ф  

9

Ж ж

26

Х х

10

З з

27

Ц ц

11

И и

28

Ч ч

12

І і

29

Ш ш

13

 Ї ї

30

Щ щ

14

Й й

31

Ь ь

15

К к

32

Ю ю

16

Л л

33

Я я

17

М м

 

 

 

1

А а

18

Н н

2

Б б

19

О о

3

В в

20

П п

4

Г г

21

Р р

5

Ґ ґ

22

С с

6

Д д

23

Т т

7

Е е

24

У у

8

Є є

25

Ф ф  

9

Ж ж

26

Х х

10

З з

27

Ц ц

11

И и

28

Ч ч

12

І і

29

Ш ш

13

 Ї ї

30

Щ щ

14

Й й

31

Ь ь

15

К к

32

Ю ю

16

Л л

33

Я я

17

М м

 

 


 

doc
Додав(-ла)
Tori Viktoriya
Пов’язані теми
Додано
8 січня 2020
Переглядів
328
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку