Розв’язування компетентнісних задач, виконання навчальних проектів

Про матеріал

ТЕМА УРОКУ.Розв'язування компетентнісних задач, виконання навчальних проектів

МЕТА УРОКУ:

Навчальна. формувати в учнів уявлення про розв'язування задач компетентнісного змісту, формувати інформаційну і комунікативну компетентності; формувати вміння розв'язувати компетентнісні задачі, опрацьовувати дані, подавати результати розв'язування задачі;

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділ 8. Розв’язування компетентнісних задач, виконання навчальних проектів Стратегія пошукуІнформаційних матеріалів. Етапи розв’язування задач з різних галузей людської діяльності з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. Дії на кожному з етапів розв’язання компетентнісних задач з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. Виконання навчальних проектів з інформатики. У цьому розділі ви дізнаєтесь про:

Номер слайду 2

Урок 62. Розв’язування компетентнісних задач

Номер слайду 3

Розв’язування компетентнісних задач. Для розв’язування задачі вам треба буде провести пошук і відбір потрібної інформації як у друкованих джерелах (підручники, довідники), так і вінтернет-ресурсах (електронні енциклопедії, інтернет видання).

Номер слайду 4

Розв’язування компетентнісних задач

Номер слайду 5

Розв’язування компетентнісних задач. Визначити дані, які є в умові задачі? (Кількість осіб; маршрут подорожі; можливі транспортні засоби.)Постановка задачі. Які дані повинні бути отримані? (Вартість подорожі потягом та автомобілем для подальшого їх порівняння)Які дані потрібно додатково знайти з інших джерел? (Довжина маршруту; ціна на пальне; ціна одного квитка на потяг.)

Номер слайду 6

Розв’язування компетентнісних задач. Визначити ключові слова для пошуку потрібної інформації в Інтернеті?2. Пошук інформації. Вказати URL-адреси використаних сайтів

Номер слайду 7

Розв’язування компетентнісних задач. Після визначення необхідних відомостей можна створити словесну інформаційну модель задачі.3. Побудова інформаційної моделіДля задач, які потребують обчислень, можна скласти математичну модель задачі.

Номер слайду 8

Розв’язування компетентнісних задач. Обчислення зручно використовувати в табличному процесорі Excel. Визначення засобів опрацювання даних. Узагальнити результати у текстовому процесорі Word або в редакторі презентацій Power. Point.

Номер слайду 9

Розв’язування компетентнісних задач. Створити електронну таблицю, в якій вказати відстань між містами, норму витрат та ціну пального, кількість квитків та ціни на них;Опрацювання даних. Розрахувати суму, яку витратить сім’я для подорожі: потягом, автомобілем.

Номер слайду 10

Розв’язування компетентнісних задач. Опрацювання даних. Побудувати діаграму для порівняння отриманих результатів.

Номер слайду 11

Розв’язування компетентнісних задач Для подальшого обговорення майбутньої подорожі потрібно створити звіт про результати розв'язання задачі, до якого можна включити: Подання результатів. результати обчислень; діаграму, побудовану за даними обчислень, для порівняння результатів; зображення історичних місць, які варто відвідати URL-адреси сайтів, на яких знайшли необхідні дані;

Номер слайду 12

Розв’язування компетентнісних задач На підставі звіту зробити висновки щодо найдешевшої подорожі. Аналіз результатів. Таким чином, для розв’язування компетентнісної задачі потрібно проаналізувати запропоновану ситуацію, поставити мету, спланувати результат, розробити алгоритм розв’язування задачі, обрати оптимальну для розв’язування конкретної задачі інформаційну технологію, проаналізувати результат і зробити висновки.

Номер слайду 13

Увага! Під час роботи з комп’ютером дотримуйтеся правил безпеки та санітарно-гігієнічних норм. Працюємо за компютером

Номер слайду 14

Матеріал з сайту http://terehovskiy.at.ua/Проаналізувати ст. 266-273 Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пухальська Любов Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
18 серпня 2018
Переглядів
11474
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку