Розв’язування задач на опрацювання табличних величин

Про матеріал
Як прискорити пошук елемента в лінійній таблиці? Одним з методів пошуку, більш ефективним, ніж лінійний, є бінарний пошук, який називається також методом ділення навпіл. При його використанні на кожному кроці область пошуку скорочується вдвічі. Елементи масиву мають бути впорядковані за зростанням
Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 2

Програмування. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 3

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 4

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Ти дізнаєшся:

Номер слайду 5

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Розв’язування задач на опрацювання табличних величин

Номер слайду 6

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Пригадайте: Який алгоритм лежить в основі пошуку найбільшого елемента лінійної таблиці?Чим відрізняється алгоритм пошуку найменшого елемента лінійної таблиці від алгоритму пошуку найбільшого елемента?Який алгоритм лежить в основі упорядкування масиву за зростанням?

Номер слайду 7

Розгадай. Анаграму. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 8

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Розгадай ПОШУКПУШОК

Номер слайду 9

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Табличні величини. Табличні величини Як прискорити пошук елемента в лінійній таблиці Одним з методів пошуку, більш ефективним, ніж лінійний, є бінарний пошук, який називається також методом ділення навпіл. При його використанні на кожному кроці область пошуку скорочується вдвічі. Елементи масиву мають бути впорядковані за зростанням. Позначимо шуканий елемент масиву змінною х. Можливі два випадки:якщо х менший від елемента, розташованого посередині масиву, тоді завдяки впорядкованості таблиці можна не розглядати всі елементи, розташовані правіше від середнього, і застосувати цей метод до лівої половини таблиці;якщо х більший від елемента, розташованого посередині масиву, тоді, міркуючи аналогічно, можна виключити з розгляду ліву половину таблиці й застосувати цей метод до його правої частини.

Номер слайду 10

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Домашнє завдання. Вивчити §18.4; повторити § 18 Опрацювати всі запитання і завдання з рубрик Заповнити словничок Алгоритми швидкого пошуку. Створіть проект гри Відгадай число

Номер слайду 11

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Вправа 4 . Швидкий пошук. У середовищі програмування Lazarus створіть проект Швидкий пошук для визначення, чи є вказане значення серед елементів лінійної таблиці з 10 цілих чисел.

Номер слайду 12

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Завдання 5. У вибраному середовищі програмування створіть проект гри Відгадай число. Користувач вводить число, яке, на його думку, може міститись у лінійній таблиці з 10 цілих чисел, що генеруються випадково від 0 до деякого випадкового цілого числа. Якщо таке число відгадане, то гра припиняється й виводиться повідомлення про перемогу; якщо після 5 спроб число не вгадують, то гра припиняється з повідомленням про невдалі спроби. У грі можуть бути підказки, які спрямовуватимуть користувача на правильний вибір значення. Завдання 5. Проаналізуйте матеріали, подані за посиланням https://uk. Wikipedia.org/wiki/Сортування_бульбашкою. За наведеними прикладами, наочною демонстрацією (мал. 18.15) та описом алгоритму складіть проект у вибраному навчальному середовищі програмування, у якому елементи лінійної таблиці з 10 дійсних чисел будуть упорядковані за зростанням «методом сортування бульбашкою»

Номер слайду 13

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Працюємо за комп’ютером

zip
Додано
22 листопада 2020
Переглядів
996
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку