Розв’язування задач на знаходження відсотків від числа

Про матеріал
Розробку до уроку з теми: "Розв’язування задач на знаходження відсотків від числа" дуже зручно використати або як самостійна, або як контрольна робота. Має два варіанти.
Перегляд файлу

І варіант

          Задача 1. У шкільній бібліотеці 1800 книжок. З них 28 % становлять книжки наукової тематики, 24 % - книжки з художніми творами зарубіжних письменників, а решту - книжки з художніми творами українських письменників. Скільки в бібліотеці книжок з художніми творами українських письменників?

Задача 2. Костюм коштував 600 гривень. Спочатку його ціну зменшили на 20%, а згодом підвищили на 25%. Як змінилась ціна костюма?

Задача 3. За чотирі дні корабель пройшов 900 км. За перший день було пройдено 20 % усієї відстані, за другий день – 0,4 того, що було пройдено за перший день, а за третій – 105 % того, що було пройдено за другий. Скільки кілометрів пройшла яхта за четвертий день?

 

         ІІ варіант

         Задача 1. Автобус подолав 580 км до Одеси, щоб туристи змогли відпочити на Чорному морі. В дорозі було всього дві зупинки. За перші дві години автобус пройшов 30% шляху, за другі  – 35% шляху Скільки кілометрів залишилося пройти?

         Задача 2. Марина вирішила сходити на концерт свого улюбленого співака. В інтернеті вона побачила вартість квитка, він складав 2000 грн. Доки Марина просила у батьків гроші на концерт, вартість квитка зросла на 10 %. А коли вона отримала бажану суму і почала купувати квиток через інтернет, то отримала знижку 5 %. Скільки Марина заплатила за квиток?

         Задача 3. Четверо гравців виграли в лотерею 2700 грн. Перший гравець виграв 36 % цієї суми, другий – 105 % того, що виграв перший, третій – 0,5 того, що виграв другий, а решту – четвертий. Скільки гривень виграв четвертий гравець?

 

 

docx
Додано
4 травня 2020
Переглядів
906
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку