Розвиток творчих здібностей та естетичної культури на уроках трудового навчання

Про матеріал
Презентація Ліплення з солоного тіста. Рецепт приготування. Різні види робіт.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОЗВИТОК ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ ТА ЕСТЕТИЧНОЇ КУЛЬТУРИ НА УРОКАХ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ Ліплення з солоного тіста«Треба прагнути зробити навчання не простішим, а зрозумілішим.»В. О. Сухомлинськийrrrrstyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 2

Тістопластика новинка чи давно забуте минуле?Мистецтво ліплення з солоного тіста ще називається тісто пластика або біокераміка. Борошно та сіль - це природні, екологічно безпечні продукти. При їхньому з'єднанні виходить чудовий матеріал для ліплення та моделювання. Ліплення має велике значення для навчання і виховання дітей. Воно сприяє розвитку зорового сприйняття, пам’яті, образного мислення, необхідних для успішного навчання. Ліплення як і інші види образотворчої діяльності формує естетичні смаки, розвиває почуття прекрасного, уміння розуміти прекрасне у всьому його різноманітті.rrrr

Номер слайду 3

З давніх давен люди випікали з тіста не лише хліб, але і декоративні вироби. У Німеччині і Скандинавії споконвіку було прийнято виготовляти пасхальні і різдвяні сувеніри з солоного тіста. Різні медальйони, вінки, кільця і підкови вивішувалися в отворі вікон або кріпилися до дверей. Вважалося, що ці прикраси приносять господарям будинку, який вони прикрашають, успіх і добробут.

Номер слайду 4

У країнах Східної Європи популярні великі картини з тіста. У слов'янських народів такі картини не розфарбовуються і мають звичайний для випічки колір, що вважається особливо привабливим.

Номер слайду 5

Навіть у далекому Еквадорі майстри художніх промислів робили вироби з різнокольорового пофарбованого тіста. У індійців такі фігурки з тіста раніше мали символічне або містичне значенння.

Номер слайду 6

Запорукою успішної роботи є "правильний" рецепт тіста і знання особливостей матеріалу . Нам знадобиться:2 склянки борошна; 1 стакан дрібної кухонної солі; 250 мл холодної води; 2 ст. л. олії; 1-2 ст. л. клею для шпалер.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Тістотворці - називають майстрів, котрі виготовляють різноманітні вироби з тіста. Хліб шанують, але побутує багато звичаїв і обрядів з використанням хліба. Він шанується у нас і є священним. Тому ці речі також мають свою позитивну енергетику.

Номер слайду 9

Дякую за увагу

pptx
Додано
11 травня 2020
Переглядів
642
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку