Розвиток зв'язного мовлення. Складання речень за питаннями та малюнками "Скоро зима"

Про матеріал
Матеріал для проведення уроку розвитку зв'язного мовлення за темою "Скоро зима". Складання речень за питаннями та малюнками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок розвитку зв’язного мовлення. Скоро зима. Складання речень за запитаннями та малюнками

Номер слайду 2

Відгадування загадки - добавлянки. Яка пора скажіть? Кружляє ніжно білий пух,Міняє зайчик свій кожух,Вдягає лиска рукавички,Співають весело синички,Ведмідь в барлозі вже дріма,Яка зараз пора року?Зовсім скоро до нас завітає …style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 3

зима-зимиодн.мн.

Номер слайду 4

Взимку, як у казці, усе може бути: Диво можна помітити, чудо – відчути. Зиму можна не тільки побачити, Зиму можна навіть почути!- Які зміни у природі відбуваються з приходом зими? - Як зміниться наше місто з настанням зими? - Пригадайте, що ви відчули, коли випав перший сніг?

Номер слайду 5

Білосніжка. Чарівниця. Красуня. Снігова королева. Добір синонімів до слова “зима”

Номер слайду 6

Складання речення за малюнком“Подивіться” у вікно. Складіть речення про те, що побачили діти за вікном, прокинувшись вранці.

Номер слайду 7

зима-зимиодн.мн. Красуня зима все вдягла в біле.

Номер слайду 8

Складання речення за малюнком. Що подарувала дітям Снігова королева ?Що роблять діти? Який у них настрій?Складіть і запишіть речення?

Номер слайду 9

зима-зимиодн.мн. Красуня зима все вдягла в біле. Багатоснігу подарувала дітям Снігова королева.

Номер слайду 10

Вправа на розвиток мовного дихання“Візьміть” сніжинки на долоньки і подуйте на них.

Номер слайду 11

Складання речення за малюнком. Чи подобається вам чарівниця-зима ?Чого найбільше ви чекаєте від зими ?

Номер слайду 12

зима-зимиодн.мн. Красуня зима все вдягла в біле. Багатоснігу подарувала дітям Снігова королева. Скоро буде свято Новий рік.

Номер слайду 13

Підсумок уроку. Гра “Зимові слова”“Наберіть” повні долоньки снігу і “зліпіть” сніжку. Якщо слово “живе” взимку, то ви “підкидаєте” свою сніжку вгору, ящо – ні, тоді “розтираєте” її в руках. Сніг, велосипед, мороз, лижі, роса, бруньки, вітер, лід, ковзани, поле, бурулька, туман, санки, ожеледь.

Номер слайду 14

Хвилинка релаксації Цю красу ви дійсно можете спостерігати в природі – в парках, лісах, коло будинків. Зиму-білосніжку описують поети, письменники, художники, композитори в своїх творах і картинах. І справді, зима – красуня. Скільки гарного навкруги! Блискучий іній на деревах, кущах, траві. Ажурні сніжинки кружляють у зимовому вальсі. Казкова краса зими притягує, бентежить, хвилює людські душі. Дерева, кущі і кучугури в білих пухнастих шубах перетворюються на чудернацькі скульптури. Вигадливі морозні малюнки на вікнах вражають своєю красою, не схожою із живою. Холодна зимова краса, наче застигла у не рухомому сні.

Номер слайду 15

Домашнє завдання“Зліпи” сніговика. Переставте кола так, щоб вийшло слово. Отримані слова запишіть. Зробіть звуковий аналіз записаних слів.ялинкакучугуртільзаменокподару

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
25 листопада 2023
Переглядів
901
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку