Самостійна робота № 8.
Ферменти. Вітаміни.
ВАРІАНТ 1
І рівень. Завдання з ОДНИМ варіантом правильної відповіді.
(За кожне правильно виконане завдання – 1 бал.)
А) білки; Б) вуглеводи;
В) каталізатори; Г) вітаміни.
А) купруму; Б) феруму;
В) водню; Г) сульфуру.
А) вітаміни; Б) вуглеводи;
В) ліпіди; Г) гормони.
А) 1897; Б) 1911;
В) 1912; Г) 1910.
А) печінка; Б) яйця курячі;
В) риба; Г) всі відповіді вірні.
А) недостача вітамінів в організмі; Б) відсутність вітамінів в організмі;
В) надлишок вітамінів в організмі; Г) нормальний вміст вітамінів в організмі.
ІІ рівень. Завдання на встановлення відповідності
(За правильно виконане завдання – 3 бали.)
Вітамін |
Харчовий продукт |
|
А) риб’ячий жир, молоко; Б) печінка, бові; В) цитрусові, смородина; Г) яйця, риба. |
ІІІ рівень. Дати розгорнуту відповідь
(За правильно виконане завдання – 3 бали.)
Самостійна робота № 8.
Ферменти. Вітаміни.
ВАРІАНТ 2
І рівень. Завдання з ОДНИМ варіантом правильної відповіді.
(За кожне правильно виконане завдання – 1 бал.)
А) пепсин; Б) лактаза;
В) амілаза; Г) триптонін.
А) ренатурація; Б) денатурація;
В) деструкція; Г) деформація.
А) вітаміни; Б) пестициди;
В) молочні продукти; Г) спадковість.
А) Казимир Функ; Б) Христіан Ейкман;
В) Чарльз Дарвін; Г) Микола Вавилов.
А) смородина; Б) печінка;
В) банани; Г) яйця.
А) В; Б) С;
В) К; Г) А.
ІІ рівень. Завдання на встановлення відповідності
(За правильно виконане завдання – 3 бали.)
Захворювання |
Вітаміни |
|
А) кальциферол; Б) тіамін; В) токоферол; Г) аскорбінова кислота. |
ІІІ рівень. Дати розгорнуту відповідь
(За правильно виконане завдання – 3 бали.)