Самостійна робота: "Ферменти. Вітаміни."

Про матеріал
Самостійна робота "Ферменти. Вітаміни." для закріплення і перевірки знань. Робота полегшеного рівня.
Перегляд файлу

Самостійна робота № 8.

 

Ферменти. Вітаміни.

 

ВАРІАНТ 1

 

І рівень. Завдання з ОДНИМ варіантом правильної відповіді.

 

(За кожне правильно виконане завдання – 1 бал.)

 

  1. Біологічні каталізатори - …

А) білки;                            Б) вуглеводи;                

В) каталізатори;               Г) вітаміни.

  1. Для функціонування деяких ферментів необхідна наявність йонів металів …

А) купруму;                  Б) феруму;            

В) водню;                      Г) сульфуру.

  1. Який подразник сприяє зміненому білку переходити з активного стану в неактивний …

А) вітаміни;                  Б) вуглеводи;             

В) ліпіди;                      Г) гормони.

  1. В якому році був виділений вітамін В1?

А) 1897;             Б) 1911;               

В) 1912;             Г) 1910.

  1. В яких продуктах харчування міститься вітамін D?

А) печінка;               Б) яйця курячі;          

В) риба;                    Г) всі відповіді вірні.

  1. Авітаміноз  -

А) недостача вітамінів в організмі;                  Б) відсутність вітамінів в організмі;

В) надлишок вітамінів в організмі;                  Г) нормальний вміст вітамінів в організмі.

 

ІІ рівень. Завдання на встановлення відповідності

(За правильно виконане завдання – 3 бали.)

 

 

  1. Встановити відповідність між назвою вітамінів та харчовими продуктами …

 

Вітамін

Харчовий продукт

  1. тіамін (В1);
  2. аскорбінова кислота (С;
  3.  кальциферол (D).

А) риб’ячий жир, молоко;

Б) печінка, бові;

В) цитрусові, смородина;

Г) яйця, риба.

 

 

ІІІ рівень. Дати розгорнуту відповідь

 

(За правильно виконане завдання – 3 бали.)

 

  1. Поясніть біологічну роль вітамінів.

 

 


Самостійна робота № 8.

 

Ферменти. Вітаміни.

 

ВАРІАНТ 2

 

І рівень. Завдання з ОДНИМ варіантом правильної відповіді.

 

(За кожне правильно виконане завдання – 1 бал.)

 

  1. Ферменти, які забезпечують процеси травлення …

А) пепсин;                Б) лактаза;                  

В) амілаза;               Г) триптонін.

  1. Процес руйнування ферментів …

А) ренатурація;                Б) денатурація;             

В) деструкція;                  Г) деформація.

  1. Які речовини пригнічують роботу ферментів …

А) вітаміни;                             Б) пестициди;              

В) молочні продукти;            Г) спадковість.

  1. Вчений який виділив тіамін?

А) Казимир Функ;              Б) Христіан Ейкман;           

В) Чарльз Дарвін;               Г) Микола Вавилов.

  1. В яких продуктах харчування міститься вітамін С?

А) смородина;              Б) печінка;              

В) банани;                     Г) яйця.

  1. Нестача якого вітаміну спричиняє захворювання «Куряча сліпота»?

А) В;                Б) С;             

В) К;                Г) А.

 

ІІ рівень. Завдання на встановлення відповідності

(За правильно виконане завдання – 3 бали.)

 

 

  1. Встановіть відповідність між захворюванням та вітамінами, які його спричиняють …

 

Захворювання

Вітаміни

  1. Бері-бері;
  2. цинга;
  3. рахіт.

А) кальциферол;

Б) тіамін;

В) токоферол;

Г) аскорбінова кислота.

 

 

ІІІ рівень. Дати розгорнуту відповідь

 

(За правильно виконане завдання – 3 бали.)

 

  1. Обґрунтуйте правила збереження вітамінів у харчових продуктах.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Потапова Галина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
27 січня 2019
Переглядів
4006
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку