Самостійна робота "Ламана. Кут. Многокутник"

Про матеріал
Самостійна робота на тему: "Ламана. Кут. Многокутник" з математики для учнів 5 класу.
Перегляд файлу

Самостійна робота

  «Ламана. Кут. Многокутник»

Варіант 1

  1. Побудуйте ламану RQSTX з чотирьох ланок так, щоб довжина ламаної дорівнювала 12 см 8 мм. Запишіть довжину кожної ланки. Виміряйте відстань та порівняйте її з довжиною ламаної; запишіть результат порівняння.
  2. Розгорнутий кут поділений на променем на два кути. Градусна міра одного з них 141°. Знайдіть градусну міру другого кута.
  3. Накресліть довільний трикутник;

а) прямокутний:

б) рівнобедрений.

  1. Визначте вид трикутника за його кутами:

а) 34°; 127°; 19°;

б) 40°; 50°; 90° .

  1. Одна сторона трикутника дорівнює 24 см, друга сторона на 18 см довша за першу, а третя у 2 рази коротша за другу. Знайти периметр трикутника.
  2. У п’ятикутнику одна сторона 17 см, друга на 8 см більша, а третя дорівнює суми першої і другої. Обчислити периметр цього п’ятикутника, якщо четверта сторона дорівнює п’ятій і на 5 см менша за другу.

 

Самостійна робота

  «Ламана. Кут. Многокутник»

Варіант 2

  1. Побудуйте ламану ABCDE з чотирьох ланок так, щоб довжина ламаної дорівнювала 10 см 2 мм. Запишіть довжину кожної ланки. Виміряйте відстань та порівняйте її з довжиною ламаної; запишіть результат порівняння.
  2. Розгорнутий кут поділений на променем на два кути. Градусна міра одного з них 52°. Знайдіть градусну міру другого кута.
  3. Накресліть довільний трикутник:

а) рівнобедрений;

б) тупокутний.

  1. Визначте вид трикутника за його кутами:

а) 45°; 60°; 75°;

б) 95°; 85°; 5° .

  1. Одна сторона трикутника дорівнює 12 см, друга сторона у три рази довша за першу, а третя на 8 см коротша за другу. Знайти периметр трикутника.
  2. У чотирикутнику одна сторона дорівнює 20 см, друга у 2 рази менша, а третя становить суми першої і другої. Обчислити периметр чотирикутника, якщо четверта сторона дорівнює третій.
docx
Додано
4 березня 2021
Переглядів
524
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку