Самостійна робота "Наземно -повітряне і водне середовища існування та адаптації до них організмів"

Про матеріал
Самостійна робота містить запитання з однією правильною відповіддю та декількома правильними відповідями. Спрямована на перевірку знань учнів з теми як етап поточного оцінювання.
Перегляд файлу

Самостійна робота

Наземно-повітряне і водне середовища існування та адаптації до них організмів

 

Вибрати одну правильну відповідь.

  1. Організми, які здатні активно пересуватись у товщі води, незалежно від напрямку течії – це: а)планктон б)бентос в)перифітон г)нектон.
  2. Водні тварини, існування яких можливе тільки на певній глибині за певного тиску води – це: а)стенотерми б)стенобати в)евритерми г)еврибати.
  3. Стійкість рослин до низьких температур зумовлена: а) підвищеною концентрацією цукрів у клітинному соку б) підвищеною концентрацією ліпідів у клітинному соку в) зниженою концентрацією цукрів у клітинному соку г) зниженою концентрацією солей у клітинному соку д)збільшеною кількістю води у клітинах.
  4. Організми, які живуть на дні водойм чи у товщі дна, – це: а)планктон б)бентос в)перифітон г)нектон.
  5. Низька екологічна пластичність за температурою багатьох гідробіонтів спричинена: а)відсутністю світла на глибині водойм б)низькою теплоємністю води в)високою температурою кипіння води г)малою мінливістю температур у водоймах.
  6. Що холодніший клімат, у якому живе тварина, то меншими є розміри її частин тіла – це: а)правило Бергмана б)правило Аллена в)правило Глогера г)правило Шелфорда.

Вибрати правильні відповіді.

  1. Відшукайте, які з перерахованих пристосувань виникли як адаптація до існування в умовах низьких температур: а)низьке стебло, яке стелеться по землі б)розсічені листкові пластинки в)довгий корінь г)густа шерсть чи пір’яний покрив д)накопичення цукрів у клітинному сокові е)добре розвинута паренхіма в листках є)жировий прошарок.
  2. Зазначте, як поділяються рослини залежно від їхніх потреб в освітленості: а)світлолюбні б)світловитривалі в)нічні г)тіньовитривалі д)тіньолюбні е)денні.
  3. Виберіть організми, які відносять до планктону: а)вольвокс б)оселедець в)скат г)коралові поліпи д)медузи е)мідії є)клоп-водомірка ж)личинки риб.
  4. Пристосування степових рослин до періодичної нестачі вологи: а)короткий вегетаційний період б)слаборозвинена коренева система в)наявність цибулини чи кореневища г)довгий вегетаційний період.
  5. Вкажіть характерні ознаки тварин, які належать до денної групи: а)добре розвинутий кольоровий зір б)кольоровий зір не розвинутий в)часто мають яскраве забарвлення г)органи зору дуже великі.
  6. До зимових умов рослини пристосовуються завдяки: а)зменшенню транспірації води у тканинах б)накопиченню вуглеводів у клітинах в)накопиченню мінеральних речовин г)утворенню клітинами додаткових оболонок.
Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Lis Angelina
    Є відповіді?
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
25 жовтня 2020
Переглядів
5680
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку