Самостійна робота з математики для учнів 5 класу на тему: "Відсотки. Середнє арифметичне"

Про матеріал

Урок розроблено з метою повторити, систематизувати та узагальнити матеріал даної теми. Розвивати логічне мислення. Виховувати бажання удосконалювати свої знання.

Перегляд файлу

 

Тема. Відсотки. Середнє арифметичне.

Мета: повторити, систематизувати та узагальнити матеріал даної теми. Розвивати логічне мислення. Виховувати бажання удосконалювати свої знання.

Тип уроку: систематизації та корекції знань, умінь і навичок.

Обладнання: комп’ютер, підручники, таблиця.

Хід уроку

  1. Організаційний етап

Перевірка готовності класу до заняття.

ІІ. Перевірка домашнього завдання

Взаємоперевірка за зразком.

ІІІ. Формування мети і завдань уроку.

У ході бесіди учні з'ясовують основні питання теми, за якими буде проводитися самостійна робота:

1) середнє арифметичне чисел і середнє значення величини;

2) відсотки, знаходження відсотків від числа;

3) знаходження числа за його відсотками .

V. Актуалізація опорних знань

Повторення головних понять теми.

  •    Як знайти відсоток від числа?
  • Як знайти число за його відсотком?
  • Як знайти середнє арифметичне кількох чисел?

VI. Відтворення, вдосконалення і корекція вмінь

Задача № 1(1 бал)

Знайти   0,2  від 62 кг

А) 124

Б)12,4

В)1240

Г)0,31

Задача № 2(1 бал)

У магазин завезли 480 кг фруктів. Яблука становили 25% усіх заведених фруктів. Скільки яблук завезли в магазин?   

А) 120 кг

Б) 1,2 кг

В) 192 кг

Г) 12 кг

Задача № 3(1 бал)

 

Знайти  1,3 від 40

А) 520

Б) 52

В) 5,2

Г) 120

Задача № 4(1 бал)

На якому зразку правильно знайдено  17%  від  90

А)

  1. 17% :100=0,17;
  2. 0,17*90=15,3.

Б)

1) 17%*100=1700

2)  1700*90=153000

Задача № 5( 1 бали)

Задача № 6( 1 бали )

Знайти  3% від 45.  Записати розвязання.

Знайти  12% від 120.  Записати розвязання.

Задача № 7(1 бал)

  1. Знайдіть середнє арифметичне (с. а.) чисел, заповнивши таблицю.

Числа

2,4; 5,7

0,46; 0,3; 0,8

12,3; 40,1; 35,5; 60,3

с. а.

 

 

 

 

Задача № 8(2 бали)

Татові  видали  заробітну плату  у  розмірі  2600  грн.  20%  цієї зарплати  він  потратив  на  купівлю  шпалер    в дитячу кімнату. Скільки грошей витратив тато на шпалери  і скільки в нього залишилося?

Завдання 9  ( 3 бали)

  1. Знайдіть числа, яких не вистачає в ланцюжку обчислень.

 

VІІ. Підсумок уроку. 

       Що нового дізнався на уроці?

       Що сподобалося найбільше?

       Що було найскладнішим при виконанні завдань?

       Що треба ще вивчити вдома?

ІХ.  Рефлексія

«Смайлики» на обличчях

Х. Домашнє завдання

Підготуватися до контрольної роботи

doc
Додано
6 травня 2018
Переглядів
14564
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку