Самостійна робота з теми: “Квітка. Насінина. Плід. Запилення”
І-В
а) квітконіжки б) чашолистиків в) квітколожа г) стовпчика
2. Верхня розширена частина тичинки, де розташовані пилкові зерна:
а) пилок б) пиляк в) оцвітина г) маточка
а) головка б) волоть в) сережка г) китиця
а) анемохорія б) гідрохорія в) зоохорія г) антропохорія
а) багатонасінних б) однонасінних в) безнасінних
а) людини б) вітру в) комах г) птахів
а) тичинки мають пилкові зерна
б) маточкові квітки – це чоловічі квітки
в) цибуля і часник мають суцвіття щиток
г) плід складається з трьох шарів
д) сухі плоди мають вміст води 70-80%
е) запилення водою називається анемохорія
Самостійна робота з теми: “Квітка. Насінина. Плід. Запилення”
ІІ-В
а) квітконіжці б) чашолистиках в) квітколожі г) стовпчику
а) зародковому мішку б) пилковході в) маточці г) стовпчику
а) китиця б) щиток в) сережка г) початок(качан)
а) зоохорія б) гідрохорія в) анемохорія г) антропохорія
а) багатонасінних б) однонасінних г) безнасінних
а) вітром б) водою в) комахами г) усередині квітки
а) сукупність чашечки та віночка називається оцвітиною
б) тичинкові квітки – це жіночі квітки
в) конюшина, шовковиця, хміль мають суцвіття зонтик
г) запилення вітром називається анемохорія
д) сухі плоди майже не мають води у своєму складі
г) соковиті плоди поділяють на розкривні і нерозкривні
І-В
1 |
Зонтик |
А |
Яблуня, груша, слива |
2 |
Головка |
Б |
Соняшник, кульбаба, хризантема |
3 |
Кошик |
В |
Просо, рис, бузок |
4 |
Волоть |
Г |
Цибуля, часник, чистотіл |
5 |
Щиток |
Д |
Конюшина, шовковиця, хміль |
1 |
Зернівка |
А |
Смородина, виноград, помідор |
2 |
Листянка |
Б |
Жито, пшениця, ячмінь |
3 |
Багатокістянка |
В |
Айва, груша, горобина |
4 |
Ягода |
Г |
Магнолія, півонія |
5 |
Яблуко |
Д |
Малина, ожина |
ІІ-В
1 |
Китиця |
А |
Подорожник, осока |
2 |
Сережка |
Б |
Цибуля, часник, чистотіл |
3 |
Колос |
В |
Смородина, черемха, конвалія |
4 |
Початок(качан) |
Г |
Антуріум, кукурудза, кала біла |
5 |
Зонтик |
Д |
Береза, верба, тополя |
1 |
Горіх |
А |
Квасоля, горох, акація |
2 |
Стручок |
Б |
Апельсин, лимон, мандарин |
3 |
Кістянка |
В |
Вишня, слива, персик |
4 |
Помаранча |
Г |
Диня, огірок,кавун |
5 |
Гарбузина |
Д |
Ліщина, бук |