Презентація "Папоротеподібні"

Про матеріал
Презентація з біології для 6 класу "Папоротеподібні". Містить повторення матеріалу по темі "Хвощеподібні та плауноподібні", знайомить з різноманіттям папоротеподібних, їх будовою, особливостями розвитку. Зміст презентації відповідає чинній навчальній програмі з біології для 6 класу для загальноосвітніх навчальних закладів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПАПОРОТЕПОДІБНІ

Номер слайду 2

Цілі уроку: освітня: ознайомити учнів з особливостями будови і життєдіяльності папоротей, розглянути їх життєвий цикли та значення для природних екосистем і людини; розвивальна: розвивати вміння аналізувати та співставляти факти, формулювати висновки та використовувати раніше отримані знання; виховна: виховувати бережливе ставлення до природи, розуміння єдності всього живого та відповідальності людства за наслідки своєї діяльності.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Існує повір'я, що можна знайти квітку папороті, але тільки в ніч на 7 липня, напередодні свята Івана Купала. Як ви гадаєте, чому цю квітку так ніхто і ніколи не знаходив?

Номер слайду 5

Орляк звичайний Сальвінія плаваюча Щитник чоловічий Ключ-трава

Номер слайду 6

Диксонія

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Утворення вугілля

Номер слайду 10

Декоративні папороті Адіантум Аспленій Нефролепіс венерин гніздовий волос

Номер слайду 11

Лабораторне дослідження Тема. Будова щитника чоловічого. Мета: познайомитися з будовою щитника чоловічого. Матеріали й обладнання: папороть, мікроскоп, мікропрепарати спорангія папороті. Хід роботи 1. Розгляньте спороносну рослину папороті. Знайдіть кореневи­ще, корені, листки, спорангії на листках. Замалюйте і підпишіть частини будови папороті. 2. Розгляньте мікропрепарат спорангіїв папороті. Замалюйте спорангії. 3. Оформлення результатів Заповніть таблицю. 4. Зробіть висновки.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Домашнє завдання 1. Прочитати матеріал підручника відповідно до теми уроку. 2. Виконати завдання з теми уроку в робочому зошиті. 3. Підготувати повідомлення: Гінкго—сучасник динозаврів. Значення голонасінних для людини.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Машкіна Тетяна Володимирівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
3 березня 2019
Переглядів
2901
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку