Самостійна робота з теми «Відновлення незалежності України(1985-1991)»

Про матеріал
Самостійна робота у вигляді презентації з теми «Відновлення незалежності України(1985-1991)»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Самостійна робота з історії України. 11 клас.«Відновлення незалежності України(1985-1991)»

Номер слайду 2

Хто зображений на фотографіях? 1. 2. 3. 4.

Номер слайду 3

Які події відображені на фотографіях? 1. 2. 3. 4.

Номер слайду 4

Які явища відображені на карикатурах?1. 2. 3. 4.

Номер слайду 5

Встановіть послідовність подій. А. Проголошення незалежності України. Б. Аварія на Чорнобильській АЄСВ. Прийняття Декларації по державний суверенітет України. Г. Установчий з’їзд Народного руху України

Номер слайду 6

Встановіть відповідність. А. «Суверенітет»Б. «Нове мислення»В. «Гласність»Г. «Перебудова»1. «Політичний курс реформаторської частини радянського керівництва, який реалізовувався в СРСР в 1985-1991 рр.»2. «Послаблення цензури, часткова свобода слова, усунення багатьох інформаційних бар’єрів, що існували в СРСР»3. «Політичний курс на припинення «холодної війни» й відмову від гонки озброєнь, обгрунтування пріоритету загальнолюдських цінностей над класовими»4. «Риса притаманна державі, яка полягає в незалежності від інших держав та самостійності в урегулюванні внутрішніх проблем»

Номер слайду 7

Прочитайте висловлювання Президента України Леоніда Кравчука та дайте відповіді на запитання:"Україна може пишатися тим, що вона є, була і стала в 1991 році країною, яка розвалила Радянський Союз - останню імперію, найбільш страшну", - заявляв Леонід Кравчук у серпні 2016 року з нагоди чергової річниці розпаду СРСР і проголошення Незалежності України. В інтерв'ю ВВС він запевнив, що його підпис під документом про ліквідацію СРСР - найважливіший вчинок його життя."Це - найголовніший у житті рік, місяць, день і година, коли я підписав ліквідацію СРСР. Це найголовніше, що я зробив у житті. Мені вдалось виконати волю українського народу. Навіть не Кравчук розвалив СРСР, а український народ на референдумі 1 грудня 1991 року. Я виконав волю українського народу - розвалити СРСР, я щасливий, що зробив це", - казав пан Кравчук1. Як оцінює Л. Кравчук свою діяльність?2. Як він оцінює власну роль в розпаді СРСР?3. Чи погоджуєтесь ви з висловлюванням першого Президента України, про те що він виконував волю українського народу74. Чи можливий був, на вашу думку, інший перебіг подій в 1991 р.?

pptx
Додано
15 січня
Переглядів
477
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку