Сценарій до дня Збройних сил України

Про матеріал

Пропоную для класних керваників спортивно - патріотичну програму "Прогулянка з псом Потроном"

Перегляд файлу

Тема : Спортивно-патріотична програма « Прогулянка з псом Патроном»

Мета: актуалізувати знання дітей про події навколишнього світу,  навчити застосовувати  знання і вміння в різних ситуаціях,  виховувати почуття патріотизму, гордості за свою Батьківщину; розвивати  спритність,  силу, увагу,  кмітливість.

Обладнання: спортивні знаряддя,  ілюстрації до дня Збройних сил України, світлина пса Патрона.

 

Хід програми.

І. Вступна частина.

- Сьогодні  ми зібралися в цьому залі за проханням одного дуже знаменитого, розумного, кмітливого і важливого  суб’єкта. Я гадаю, ви  багато чули про нього. Це  легендарний пес Патрон.  Запрошує він нас на прогулянку і хоче розповісти свою історію.

       Ця історія розпочалася не надто давно. В одному містечку на Чернігівщині  проживав зі своїм господарем милий песик. Звався він Патрон. Дуже любив його господар, грався з ним, часто розмовляв, навчав  і планував, що пес буде брати участь у різних виставках  та  конкурсах. Тому що песик був породистий - джек-рассел-тер’єр. І Патрон віддячував хазяїну за ласку і любов: чекав біля ганку з роботи, радісно вищав, коли господар з’являвся біля хвіртки, грався з дітьми.  І навіть ходив з ним на роботу до Державної служби з надзвичайних ситуацій.  Та одного ранку вибіг занепокоєний господар, навіть не глянув на свого улюбленця. Не знав Патрон, що сталось, але передчував недобре. Так і було – напали на Вкраїну підступні вороги, пішов хазяїн захищати свою Батьківщину, а з ним і Патрон. Розміновували вдвох землю від підступних мін, снарядів, вибухових пристроїв. Дуже допомагав Патрон господареві, відчував, де заховалася міна, як підступитися до снаряду. Так і прославився за свій знаменитий хист.

ІІ. Основна частина.

     -  Та не забуває Патрон і про інші справи. Вирішив, що час завітати до нас і перевірити готовність захищати свою Батьківщину. А найкраще це перевірити в змаганнях.

( Клас ділиться на дві команди, кожна команда добирає назву. Вибір журі. )

І конкурс – представлення команд .

-          Кожний солдат має бути кмітливим та швидко орієнтуватися в навколишньому світі.  Зараз ми перевіримо наскільки добре ви вмієте відгадувати загадки.

ІІ конкурс  -«Розумники». (Відгадування загадок).

-          Ми з вами кожного дня йдемо до школи та заздалегідь збираємо свої речі, які потрібні для навчання.  Захисники України мають обмежений час  скласти свої речі. Тому ми  в наступному  конкурс і потренуємося  швидко  збирати рюкзак до школи .   Необхідно покласти всі підручники , папку із зошитами та пенал з двома ручками, простим олівцем та лінійкою. Виграє команда, чий представник швидше виконає завдання.

ІІІ конкурс – гра  « Збери рюкзак».

-          Наші захисники виконують різні завдання і перебувають в різних ситуаціях. Уявіть , що вам потрібно перейти з вантажем через невеличку річку по тонкій кладці. Роль вантажа виконає ваш рюкзак.

ІV конкурс – « Перехід через річку з вантажем» ( Перехід по спортивній лавці)

-          Молодці! Ви вправно і вміло справились із завданням. Та Патрон хоче знати,  чи такі ж ви вправні  та точні. Тому наступний конкурс «Влуч у ціль».

V конкурс  - «Влуч у ціль». ( Кожний  учасник команди кидає м’яч в   коло. За кожний закинутий м’яч надається 1 бал. Виграє команда, яка набрала найбільше балів.)

-          Звичайно, після  навчань хочеться щось  поїсти. Але наші захисники не завжди знаходяться в комфортних умовах, тому і вам пропонують  перекусити яблучком, але не торкаючись до нього руками.

VІ  конкурс – “Перерва на обід»  (З’їсти яблуко, прив’язане на нитці,  не  допомагаючи собі руками).

-          Дуже добре після обіду поспілкуватись зі своїми друзями – братами нашими меншими. Подивіться, будь ласка, як наші захисники не лише вправно воюють, а й допомагають диким та домашнім тваринам.

 Перегляд відеоролика.

-          Тому наступний конкурс – розповісти про свого домашнього улюбленця.

VІІ конкурс -  « Наша біолабораторія».

-          Але і жартувати  хлопці люблять неабияк. Тому наступний конкурс – жартівливий. Потрібно із зав’язаними очима намалювати  символ справжнього українця – козацьку шаблю.

VІІІ конкурс  -  “Жартівливий». (Зобразити на ватмані козацьку шаблю).

ІІІ. Заключна частина.

-          Дуже задоволений пес Патрон вашою підготовкою і прагненням захищати свою Вітчизну. Та поки ваше завдання – старанно навчатися,  займатися цікавими справами та допомагати всім, хто цього потребує.  Коли ж захочете зустрітися знову з Патроном, завітайте на його сторінку в Інстаграмі.

Нагородження переможців та учасників конкурсу.

Читання вірша учнем класу.

Я навчусь марширувати.
Виросту — піду в солдати.
Буду справжнім вояком.
Вивчусь на артилериста,
Або стану я танкістом,
А ще краще — моряком.
А допоки вчусь у тата,
Україну захищати.
І, як він, як наш дідусь,
Я нікого не боюсь.
Дід мій в армії служив,
Тато в армії служив.
Я служити теж піду,
І я їх не підведу.
На землі або на морі
Я стоятиму в дозорі,
Батьківщину не віддам
Злим, підступним ворогам.
Тато каже: «Молодець!
Справжній синку, ти боєць!»

docx
Додано
16 жовтня 2023
Переглядів
208
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку