Сценарій до конкурсу "Ватра" для військово-патріотичної гри "Джура"

Про матеріал
«Сокіл» («Джура») — всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра. Гра є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. Сценарій для творчого конкурсу – “Ватра”, де рої мають креативно представити свої команди.
Перегляд файлу

З В І Т про Добре діло в рамках військово - патріотичної гри "Сокіл"  ("Джура")Конкурс «Ватра» до військово-патріотичної гри «Джура» (Старша вікова група)

«Танець України» (Дівчина танцює під композицію Мирослава Скорика-«Мелодія»

(Під час танцю, за сценою починають говорити слова)

Учень 1: Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

 Учень 2: Україна не раз піднімалася з колін. Побита і ціла в ранах, та нездоланна для ворогів своїх, вона йшла ворогу під кулі, щоб захистити всіх своїх дітей. Терновим шляхом дійшла Україна до сьогоднішніх днів.

Україна: Сторіччями здригався мій народ Від ярм, від зрад й кривавих заворушень, І мову як духовний ополот Втирали в бруд прямісінько у душах. Шевченко вмер. І Лесі вже нема. Є незалежність. Є уже свобода. І все одно ще темно від примар. І все одно щось гірко труїть воду.

Учень 3: Здавалось все скінчилося, давно минуло і більш ніхто не пройде шляхом тих кривавих дій. Та не так здавалось, як вже сталось. Що робиться з тобою, чому ти плачеш, Україно? «Небесна Сотня»…Юнаки,батьки Їх імена мені ніколи не забути – Вони ж за мене полягли, Так як і ті, що захищали Крути. Щемить у грудях, і душа болить За долю мого рідного народу.  І не втрачаю віру у свободу.

Учень 4: На тебе, Україно, боляче дивитись, Нам залишається молитись. Молитися за волю, за народ, Щоб вже кінець-кінцем Добитися свобод. О, Боже наш, ти нас спаси! Врятуй нам неньку Україну, І не зроби з неї руїну. Ми миру хочемо, добра, Щоб Україна вільною була́. Всевишній, нам допоможи, І Батьківщину збережи!

Учень 5: Справжні бої розгорталися в центрі Києва 18-20 лютого на вулицях Інститутській, Грушевського, на Європейській площі, майдані, у Маріїнському парку! Навколо вибухи, стогін, горе. До нас прийшла війна.

Учень 4:Справжня кровопролитна війна. Нас намагалися винищити за бажання мати людську гідність і самим обирати своє життя. Настав той час, коли кожен українець мав зробити вибір: або ти станеш рабом, або будеш вільною людиною і житимеш у вільній державі.

 Учень2: Ми ж не злякаймось! Гордо і сміло Стяг піднесемо за правеє діло, Стяг боротьби за свободу народу, Щоб панували скрізь воля та згода!

Учень3: Та люди на Майдані не здавалися. Співали Гімн. Зі сцени лунали молитви, патріотичні пісні.

Учень2: В лави ставаймо, стяг піднімаймо, Хай лине грізно могутній наш спів, Гордо і сміло за правеє діло Вдаримо разом на всіх ворогів! Станьмо ж до бою, не згинуть ніколи Ті, що поляжуть за щастя людей, Ті, що життя віддадуть задля волі, Ті, що у тюрми підуть з-за ідей! 95 Учень: Помста усім ворогам-супостатам, Що закували народ в кайдани, Помста і смерть всім царям, плутократам, Нумо ж, до бою, всі праці сини!

                                                                     Дівчина читає вірш

На світі багато чудових країн.

 Мені наймиліша, найкраща країна,

 Яка піднялася, мов Фенікс з руїн

 – Безсмертна моя Україна!

Ти з давніх віків непокірна була.

 І волю свою боронила невпинно.

  І чути співочі дівчат голоси Пісенна моя Україно!

 Тепер ще нелегко живеться тобі.

 Є в тому, мабуть, особлива причина…

Та все подолає в тяжкій боротьбі Незламна моя Україна!

 Квітуй, мов калина, над плесами вод!

 Будь в дружбі і праці міцна та єдина!

Хай буде щасливий твій вільний народ Прекрасна моя Україна!

Флешмоб  з жовто-блакитними стрічками «Заспіваймо пісню за Україну» 

 

 

docx
Пов’язані теми
Захист України, Сценарії
Додано
12 травня 2021
Переглядів
3384
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку