Сценарій (Історія кохання) "THE STORY... LOVE"

Про матеріал
Сценарій виховного заходу до Дня Закоханих! Розрахований на учнів старших класів .
Перегляд файлу

THE STORY…LOVE 

    Святково прибрана  зала. На сцені серце з кульок, ангели та квіти . Звучить повільна урочиста музика. З’являються дівчата в білих туніках. У кожної в руці запалена свічка. Вони танцюють.

ГОЛОС ЗА КАДРОМ:

14 лютого 270 року - християнського мученика Валентина,  який здійснив заборонений римським імператором обряд вінчання, засудили до смертної кари. Але навіть у тюремній камері, за легендою, Валентин не зрікся своїх поглядів і повінчав молодих людей, які дуже любили один одного.... Через сотні років він був зарахований до лику святих... 
(В кінці танцю серед дівчат з'являється чоловік у білій мантії з капюшоном на голові. У руці він тримає велике серце.) 
СВ. ВАЛЕНТИН (говорить на фоні музики):

Я прийшов у цей світ, щоб благословити любов, бо тільки любов угодна Богу...

Я прийшов у цей світ, щоб благословити люблячі серця, бо їм не страшні ніякі перешкоди...

Я з'явився, щоб сказати всім люблячим: вірте, надійтесь, бо Віра і Надія - вірні супутники істинної Любові, перед якою все безсиле! (Музика підсилюється.) 
І нехай це серце (піднімає над головою серце) буде символом Любові!

І нехай воно захистить всіх закоханих від нещасть і бід! 
І так - хай живе ЛЮБОВ!!! 
(Музика звучить дуже голосно, і на останньому слові на стіні спалахує серце з гірлянди.)

На сцену виходять ведучі.
 

Ведучий.                                      Кохання-то найкраще почуття!

                                                  Воно не має меж, воно безкрає!

                                                 З любові починається життя,

                                                 Вона усе найкраще починає!

 Ведуча .

Любов безмежний, чудовий дар,

   Що дав творець своєму створінню.

Любов — це жертва, серця жар,

                                               І райський спокій у терпінні.

 

 

Ведучий.  Здрастуйте, дорогі друзі. Сьогодні ми святкуємо одне з найбільш чудових свят. День Святого Валентина! Причому святкують його у всьому світі, у багатьох країнах.

Ведуча. Нічого дивного в цьому немає, адже День Святого Валентина - свято закоханих, свято кохання, а любов існує скрізь і всюди, в найвіддаленіших куточках земної кулі.

 Ведучий. Отже, свято Валентина – одне з найпопулярніших свят у цілому світі. Воно об’єднує людей різних національностей, країн. АЛЕ чому?

Ведуча. Тому що  для любові переборні і простір, і час. Любов підкорює міста і гори. Кохання, як висловився поет, всі віки покірні. Так що є на світі прекрасніше любові? Тільки любов…

Ведучий.

 Різні віки, різні мови... все різне. Єдине — кохання. Кохання — вогонь і лід, поезія і проза, о, як пісня, без кінця та краю, що лине над безкрайніми степами: як біг струмка, як грім і блискавиця, як зірка, що вражає сміливця красою й простотою водночас. Кохання — все, що було, буде. Воно зігріває вас у свята й будні.

Ведуча. Найкращими словами, що причаїлись у найпотаємніших глибинах сердець, передають закохані одне одному свої почуття, розповідають про радість і щастя, про тугу та біль. Саме кохання, любов — джерело творчого натхнення багатьох поколінь.

Ведучий.  

 Вірш Ліни Костенко « Спини мене…» читає учениця 8 групи

Фролова Оксана.


Ведуча. Перше побачення. Перші квіти від коханого. Перший поцілунок. Перша любов... Найчистіше почуття. Багато людей згадують, що перше кохання запам'ятовується назавжди, і хоч бувають почуття сильніші, проте перше — найсвятіше. І всі закохані так чекають коли ж їм скажуть , що кохають.

На таке ж зізнання чекає учениця 14 групи  Валінкевич Маша , з піснею

«Коли ти скажеш,що кохаєш?»  «WHEN YOU TELL ME, THAT YOU LOVE ME?»

Ведучий. Василь Сухомлинський у листах до сина писав :

 «Як вогню остерігайся «досвіду » в коханні . Чисте  кохання приносить юнаку змужніння, легковажне кохання робить його розбещеним. Немає спеціальної науки кохання,  пам’ятай - це наука людяності.

Ведуча. Справжня любов з роками не слабша , а міцніє. У коханій людині я залишаю частинку власної душі; красу і духовну привабливість своєї душі вона віддає мені, разом ми створюємо таке багатство, яке вдруге створити не можливо».

Вірш Василя Симоненко «Вона прийшла».  Читає учень 16 групи

Тарадайник  Назар .

Ведучий.  Дорогі друзі! Як видумаєте, чи бувають на світі звичайні чудеса? Адже якщо диво - значить, незвичайне. Якщо звичайне - отже, зовсім і не диво. Але мова у нас піде про любов. Юнаки та дівчата закохуються один в одного, і це звичайно. Сваряться, що теж не рідкість. Про кохання можна і говорити, і розповідати казки, і співати пісні.  А як багато можна сказати в танці! Багато визнань у любові звучали саме на танцювальних вечорах.

Танець кохання  пропонують Вашій увазі  Поліщук Зінаїди та Шпитка Анатолія.

ВЕДУЧА. А хто з нас не захоплюється чарівним словом поезії про кохання! Під загадковим мерехтінням зірок не мріє її читати найближчій коханій людині!

Я люблю тебе, друже, за те,
Що в очах твоїх  море синіє,
Що в очах твоїх сонце цвіте, 
Мою душу голубить і гріє.
За волосся твоє золоте.
За чоло молоде і відкрите.
Я люблю тебе. Друже, за те,
Що не можу тебе не любити.

Ведучий.Справжня любов ніколи не закінчується швидко. І навіть якщо ми бачимо у коханій людині якийсь недолік. То кохаючи, все прощаємо.

Ведуча.Ми любимо читати крилаті вислови світових класиків про справжнє кохання, вірність, турботу тощо, публікувати їх у своїх блогах чи робити статусами на сторінках соціальних мереж, записувати в щоденники і блокноти. А про своє часто забуваємо..

 На сторінках українських творів воно буває взаємним і щасливим, тихим і радісним, буває нерозділеним чи  навіть  трагічним, але це завжди вихор емоцій, що поглинає нас, змушуючи переживати долю героя як свою власну.

Ведучий .  Сучасні музиканти теж полюбляють тему кохання. Пісні відомих виконавців та гуртів про кохання можуть стати приємним мелодійним фоном до вашого романтичного вечора, зізнанням у коханні, оригінальною валентинкою.

Свою Валентинку у вигляді пісні всім закоханим дарують учні 16 групи

 Каменчук Максим та Герус Віктор.

 Ведуча .   Там де говорять про кохання, завжди присутній  Купідон , який вражає своїми стрілами закохані серця ,  а  ще він може  читати ваші думки.

 А що ви думаєте про любов , кохання, дружбу дорогі гості та друзі?

 За вашу відвертість ми вам даруємо своє серце (солодкий подарунок).

                                                         (Конкурс)

Ведучий.   Поки  ви відкривали свої серця і ділились найпотаємнішим ,то ще не знаєте  що наша пошта для закоханих - завалена листами. Наші листоноші просто збилися з ніг, щоб вчасно доставити «Валентинки » до адресатів. І, на щастя, ці приємні обов’язки виконано.

Ведуча. Можу впевнено сказати що жодне закохане серце не залишилося поза увагою. Зараз саме час підвести підсумки і оголосити «Валентину» І «Валентина» серед учнів і працівників нашого закладу.

Ведучий. Валентиною Дня стає (                   ),яка отримала найбільшу кількість  валентинок.

Валентином сьогоднішнього вечора стає (                     ).

                              Купідон щиро вітає всіх закоханих!!!

 Ведуча. Кохання оспівано композиторами, художниками, поетами. Воно пронизує поезії Володимира Сосюри, та Івана Франка, Пушкіна і Лермонтова, Шекспіра і Петрарки, Лесі Українки та Олександра Олеся...

Ведучий. Не залишилося байдужим  до теми кохання - серце геніальної сучасної поетеси  Ліни Костенко .

Поезію  « Моя любове! Я перед тобою» . Читає учень 16 групи  Панов Олександр.

Ведуча :   Ви, напевне, не раз чули, як дорослі кажуть про свого чоловіка або дружину: "Моя друга половина”. А чи знаєте ви, звідки з’явився такий вислів?

 Послухайте, які чудеса відбувалися в стародавній Греції.

Ведучий: Першою людиною був Андрогін. Але це була дуже незвичайна людина, бо він з’єднував у собі 2 початки – чоловічий і жіночий, тобто раніш не існувало окремо жінок і чоловіків, а був лише Андрогін. І відчув він у собі велику силу і гармонію двох початків, зазнався і осмілився навіть сказати самому Зевсу, що він сильніший і кращий за нього.
Ведуча.  Розгнівався Зевс на Андрогіна і вирішив його покарати, та так, щоб запам’ятали люди надовго цю помсту. Він розділив Андрогіна на 2 половинки – на чоловіка та жінку – і сказав: "Відтепер людина зможе бути щасливою і сильною, тільки якщо знайде свою половинку в житті”. З тої пори люди ходять по землі в пошуках "другої половинки”, іншими словами – коханої людини.

Тільки разом вони стають дійсно сильними і щасливими.

Ведучий .Так, серцем ми відчуваємо кохану  людину. Воно стискається, якщо з коханим відбувається що-небудь погане. Воно прискорено б'ється, якщо кохана людина приносить нам радість. А ще є вираз «серця, що б'ються в унісон». Це означає, що два закоханих серця починають битися в одному темпі і ритмі. Кажуть, це буває, якщо дві людини знайшли один одного.

Подивимося, у кого із закоханих  учнів І та ІІ курсів  серця б'ються в унісон. І чи є взагалі такі ?. 

Ведуча: Зараз перевіримо.  Потрібно підібрати дві половинки одного серця так, щоб вони ідеально підійшли один одному. Бажаємо всім , в цьому сучасному, хаотичному світі  відшукати  свою «половинку» !

 

Ведучий :

Чи переллю колись у слово 
Оце щемливе почуття? 
Що так зненацька і раптово 
Ввірвалося в моє життя? 
До крику — душу обпалило! 
До крові — серце обпекло! 
Подарувало мені крила, 
До неба — вкотре! — підняло!

Ведуча.  Кохання - одне з найсильніших і найпрекрасніших людських почуттів. Заради нього і завдяки йому людина стає кращою, сильнішою, хоробрішою. В той же час, вона по-дитячому наївна і вразлива, іноді смішна, в якийсь час трохи божевільна, але завжди щира.

Ведучий:  «Якщо тебе ніколи не охоплювало бажання обійняти всю землю, прилащити бродячого собаку, підняти із землі зірваний листок і цілувати його - писав Григорій Тютюнник- значить, ти ще не любив».

Ведуча. 

Мені здається, може, я не знаю, 
Було і буде так у всі часи: 
Любов, як сонце, світу відкриває 
Безмежну велич людської краси. 
І тому світ завжди благословляє 
І сонце, що встає, і серце, що кохає.

Ведучий. Усіх святкових витівок, що їх на День Святого Валентина роблять досить-таки серйозні люди, перелічити просто неможливо. Що там тобі листівки у вигляді сердечок, цукерки, парфуми і квіти! Як ви гадаєте, чи здатна була «залізна леді», колишній держсекретар Америки Мадлен Олбрайт обійти всіх учасників засідання Ради Безпеки ООН і вручити кожному з них по гарному подарункові із солодощами?

Ведуча .Здатна — у День Валентина!  І якщо сила почуттів юнаків та дівчат досягає високого напруження, то починають  творити чудеса, що і дивно і незвичайно! Наука дає таке пояснення любові: це інтимне глибоке почуття, спрямованість на іншу особу.

У найдавнішій міфології і поезії - космічна сила, подібна силі тяжіння, завжди має позитивний вплив на коханого. Кожна людина переживає в житті хоча б раз це прекрасне почуття. 

Ведучий. До кожного з нас рано чи пізно в душу заглядає кохання. Кохання — одне з піднесених, шляхетних і прекрасних почуттів! Кохання панує над світом. Воно поза віком і часом. 
Ведуча. Любов таємнича і загадкова стояла й стоїть біля витоків тих миттєвостей, коли в душах людських виникає щось незбагненно животворяще, викликає подив, захоплення, вводить у світ краси і величі. 

Ведучий. Коли, в якому віці приходить кохання? Звідки його  чекати? Скільки разів можна кохати?  Відповіді на ці питання вам ніхто не дасть. Не існує рецептів кохання. 

Ведуча. Коли кохання є, то воно є, а коли його немає, то воно неодмінно прийде. 
Композицію «МЫ ВДВОЕМ» виконують два закохані серця : учениця 14 групи Маша Валінкевич та учень 12 групи Андрій Шевчук.

Ведучий. 
                             Кохати — то не в губи цілувати 
                             Й слова красиві говорити. 
Ведуча. 
                           Кохати — це чарівним вогнем палати, 
                           І ним людину найдорожчу гріти. 
Ведучий. 
                           Кохати — то не треба поруч бути, 
                           Гуляти разом в срібно зорі ночі. 
Ведуча. 
                          Кохати — це ніде і ніколи не забути 
                          В цілому світі наймиліші очі. 
Ведучий. 
                          Кохати — то не квіти приносити, 
                          Кохати невірному не вдасться. 
Ведуча. 
                           Кохати — не для себе тільки жити, 
                           Кохати — то народжувати щастя. 

 Ведучий .

Вірш - побажання  всім люблячим серцям читає учень 17 групи

 Присяжний Дмитро .

Ведуча.

Нехай у вашому житті, тим більше що воно тільки-тільки починається, буде якомога більше любові. Адже любов - це та сила, яка рухає світом і людиною.

Ведучий. Ми бажаємо вам  у майбутньому, щоб у ваших серцях завжди перемагало добро й кохання. І нехай ваше кохання буде щасливим, чистим, і радісним.

А ми прощаємося з Вами.

Ведуча:    Кохайте і будьте коханими!

Разом :  До нових зустрічей!

 

 

 

docx
Додано
21 березня 2023
Переглядів
381
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку