Сценарій новорічного заходу для 6-8 класів

Про матеріал
Завдання для учнів 6-8 класів, передбачають соціальну дистанцію між учасниками заходу
Перегляд файлу

Сценарій заходу «КЛЮЧІ ВІД ФОРТУ БОЯРД (НОВОРІЧНИЙ)»

Обладнання: Для кожної команди виготовлені по одній ялинці (формат А3), ялинкові прикраси, на яких написано побажання добра, щастя, достатку, здоров’я, любові, віри, надії і т.д. Ще ключі, які міняють на ті ж таки ялинкові прикраси.

Учасники: дві команди (можна хлопці проти дівчат, або капітан сам набирає команду 5-6 учасників)

ПРИМІТКА: У грі перемагає дружба. Якщо гравець програє, то мусить виконати завдання магістра (правильно поставити наголос, підібрати синонім, антонім до слова і т.д.)

Старець Фура Добрий день вам любі друзі. Запрошую вас у цікаву подорож цікавими лабіринтами Новорічного ФОРТУ БОЯРД. Тут на кожному кроці випробування. Буде нелегко, пройти його зможуть лише сильні, ті що вміють добре мислити, цінують дружбу, можуть працювати у парі. Але я впевнений: У ВАС ВСЕ ВИЙДЕ.

Мешканці форту а це:

Я -  господар форту старець Фура,

пірат Джек Воробей (Вас вітає найсміливіший, швидкий і відважний пірат Джек Воробей!)

 та Магістр Філології приготували вам новорічні випробування, після кожного ви отримаєте прикраси для своєї новорічної ялинки. Але форт славиться своєю кімнатою-скарбницею, де на вас чекає головний приз. Лише тоді, коли засвітиться зірка хоча б на одній ялинці, скарби форту стають доступними через чарівне слово-код.

Спочатку вам належить добути 7 ключів - призів у 7 випробуваннях. Найголовніше думати, але не зволікати, сумніватися, але не зупинятися.

 Ви готові до підкорення Форту! (Так!)

Тоді не будемо втрачати час!

Перед випробуванням нам всім необхідно добре розім'ятися.

 

Перше випробування «МОЯ ТІНЬ»

ФУРА: Всім учасникам необхідно повторювати рухи під музику за поважним Джеком. Лише він знайде свою тінь (учасник, який найкраще повторював рухи), йому він і вручить ялинкову прикрасу, а самому незграбному вручить ключ, який можна обміняти на ялинкову прикрасу у нашого поважного магістра філології.

Обладнання: музичний супровід, ключ, прикраса

Друге випробування «ПІРАТСЬКІ ВУЗЛИ»

ПІРАТ По одному із команди вручає фоліант із завданням.

Тут задачка непроста, ти звільни з вузлів ключа та із часом не барись, там противник ВО-РУ-ШИСЬ.

Обладнання: посередині довгої мотузки знаходиться ключ, зліва  і справа по п’ять вузлів, які треба противникам (кожен із своєї сторони) розв’язати і здобути цей ключ, переможець отримує прикрасу у магістра без випробувань, а невдаха виконує завдання магістра)

Третє випробування «Більярд»

ФУРА: Ключ здобуде той, хто впевнено закотить м’яч у лузу.

(2 дошки по 3 м, 2 стільці, дві коробки без дна із зробленими у них отворами для м’ячів; 2 ключі на нитках, які треба скинути на дно коробки і потім витягнути їх). Відповідно до умов міняємо їх на ялинкові прикраси у магістра.

Багато часу зайняли у вас випробування, тож заслуговуєте на відпочинок.Пісня ____________________________________

Четверте випробування «Один за всіх».

ФУРА. Ти бажане слово у пляшці знайди, свою ти команду до перемоги веди.

Устаткування: 2 відра, у кожному по 5 пляшок, які засипані ззовні піском (кожна пляшка всередині містить порожню записку, але тільки в одній написано заповітне слово «КЛЮЧ», для того, щоб легше витягнути записку, можна її прив'язати за нитку, прикріплену до кришки). Учасник, який знайшов записку зі словом «КЛЮЧ» обмінює її на ялинкову прикрасу. Учасник невдаха іде до магістра виконувати завдання і забрати ялинкову прикрасу).

 

П’яте випробування «Острів скарбів»

ПІРАТ: Йо - хо - хо! Всім привіт! "ХА-ХА-ХА! Ви сподівалися так просто отримати переможний приз? НЄ-А! НЕ ВИЙДЕ! Це мій острів.

Вам можна вскакувати і вчасно драпати із мого острова. До кого я доторкнувся вибуває з гри. Лише самий спритний (той, хто зірвав із нитки ялинкову прикрасу, або самий витривалий гравець) отримає приз для своєї команди.

Обладнання: посередині кімнати намальовано «острів», посередині під стелею на тонкій нитці ялинкова прикраса, яку захищає пірат. Команда - переможець вішає прикрасу на свою ялинку, а команда-невдаха відправляє учасника виконати завдання магістра, щоб отримати ялинкову прикрасу)

Шосте випробування  «Школа Звіздаря».

ФУРА: Ви потрапили до святая святих Звіздаря форту. Для вас він залишив лише ці конверти, нічогісінько не сказав і полетів на якесь там сузір’я МАЛЬДІВИ. Щось я з вами забарився. Піду вже, про сузір’я Андромеди чув, а сузір’я Мальдіви???

Поставте букви вірно в ряд, та заберіть свою зоряницю.

Обладнання: (У конвертах букви англійських слів  o-r-a-n-g-e (І конверт)       y-e-l-l-o-w (ІІ конверт), на стіні 8 різнокольорових зірочок, серед них обов’язково оранжева і жовта . Завдання скласти із букв слова, зняти відповідну зірочку за кольором.

Молодці!!! Ви справилися із завданням, але нам треба здобувати нові ключі, піду готуватися до нового завдання, а ви послухайте пісню

__________________________________________________________

Сьоме випробування «Загадки старця Фури»

І команді Воно багато років зі мною ...Ношу його постійно я з собою...

Рахунку йому немає ...Голова моя без нього стане лиса ...(Відповідь: Волосся)

ІІ команді По гілкам скаче - та це не птиця…..Вона рижа, має пухнастий хвіст - та не лисиця…..Любить горішки, жолуді, гриби та ягоди…. Свою здобич несе дупло своїм біль чатам    (Відповідь: білка)

Обладнання: Команди вибирають по одному учаснику, які відправляються до старця вирішувати логічне завдання (команда не може йому підказати). За правильну відповідь команда отримує ялинкову прикрасу.

Випробування «Хмара з сюрпризом»

ПІРАТ: Вашим ялинкам не вистачає зірки. Цю зірку може зняти лише той, хто знайде ключ-двійник, який знаходиться у одному із цих кульок. Кожен учасник по черзі пробиває лише 1 кульку, звільняє ключ і приміряє його із силуетом, що знаходиться на зірці. Удача вам не завадить.

Обладнання: палка із колючкою на кінці, повітряні кульки (зв’язані вкупі) за кількістю учасників. Кожен шар всередині містить різнокольорові конфетті, паперовий ключ, який скручений у трубочку. Ключі різні, але тільки один підійде до ключа, силует якого зображений на святковій восьмикутній різдвяній зірці, що висить на стіні (вона і прикрасить ялинку команди – переможниці).

ФУРА Отже всі випробування пройдені, скарбниця відкрита. потішили ви мене, але залишилося здобути скарб.

 

ФУРА: Щоб отримати скарб, необхідно виконати нескладні завдання: слова - відгадки яких і є слова – підказки. Слова - підказки, які ви отримаєте, виконавши нескладні завдання, їх 5, допоможуть відгадати слово-код. Наприклад слова вода, береги, тече, Дніпро, русло вказують на слово річка. Команди радяться, кожна відгадує своє кодове слово і вигукує його, якщо правильно, скарб ваш.

Завдання:

  • відгадати загадку;
  • скласти пазл;
  • розв’язати приклад (правильна відповідь на стікері із словом-підказкою)
  • знайти синонім (антонім) до слова;
  • хто зображений на малюнку

Молодці ви перемогли в цій грі тому, бо були дружні, веселі і кмітливі.

(Ведучі Фора і Пірат підходять до прикрашених ялинок з написами-побажаннями)

ФУРА: Давайте разом загадаємо заповітне бажання і щиро повіримо, що воно неодмінно здійсниться в наступному році!

ПІРАТ: Нехай Новий 2021 рік неодмінно принесе з собою душевне тепло і добробут в кожну родину.

ФУРА: Здоров’я – як найбільший скарб.

ПІРАТ: Удачу – щоб щастило весь рік у всьому.

ФУРА: Любов – щоб серце наповнилося ніжністю і милосердям.

ПІРАТ: Хай радість квітує у вашому домі,

              Віри й надії вам в році новому.

ФУРА: Миру і злагоди в кожній хаті,

             Щоб на добро були всі багаті.

Разом:

Земля заквітчалась сріблястим цвітом,

Здоров’я вам, щастя на многії літа!

Звучить віншувальна пісня _________________________________________

docx
Пов’язані теми
Класному керівникові, 8 клас, Сценарії
Інкл
Додано
22 грудня 2020
Переглядів
295
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку