Сценарій "Олімпійський день"

Про матеріал

Спортивно-масовий захід для учнів 5-9 класів «Олімпійський день»

Мета заходу: виховувати почуття гідності і гордості за Україну, за свою малу батьківщину, за свій навчальний заклад; формувати колектив шкільної родини; виховувати почуття дружби, колективізму, взаємовиручки; виховувати любов до фізкультури та спорту; прищеплювати прагнення до занять фізкультурою.

Перегляд файлу

 

Спортивно-масовий захід

для учнів 5-9 класів

«Олімпійський день»

 

 

Розробила: вчитель фізичної культури

Чернівецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №37

Лучик Марина Олександрівна

 

 

Спортивно-масовий захід для учнів 5-9 класів

«Олімпійський день»

Мета: виховувати почуття гідності і гордості за Україну, за свою малу батьківщину, за свій навчальний заклад; формувати колектив шкільної родини; виховувати почуття дружби, колективізму, взаємовиручки; виховувати любов до фізкультури та спорту; прищеплювати прагнення до занять фізкультурою.

Місце проведення: спортивний майданчик

Інвентар: м’ячі, гімнастичні палиці, гімнастичні обручі, мішки, тунель, фішки, свисток.

Хід свята:

1-й ведучий. Вітаємо! Вітаємо! Вітаємо! Спортивне свято в школі відкриваємо!

2-й ведучий.

Краще свято – олімпійське,

Свято Миру і Добра

Ми сьогодні – олімпійці

Свято розпочать пора.

1-й ведучий.

В спорті в нас нема завад!

Олімпійці! Олімпійці!

Всі виходим на парад!

2-й ведучий. Девіз Олімпійських ігор: «Швидше!Вище!Сильніше!»

1-й ведучий. І наші команди також мають свій девіз.

(Команди по черзі представляються та проголошують свій девіз)

2-й ведучий. Отож розпочинаємо наші змагання!

Естафета «Дивись не помились»

Команда шикується в колону по одному. У першого учасника (капітана) м’яч, за сигналом вчителя перший учасник передає наступному гравцеві м’яч коли коли останній учасник колони отримує м’яч він біжить і стає попереду колони передаючи вже м’яч між ногами. І так до тих пір поки капітан не опиниться знову першим.

 

 

 

 

 Естафета «Пролізь крізь обруч»

Команди вишикувані в колону по одному на лінії старту. На відстані 10 м від них лежать гімнастичні обручі. За сигналом вчителя перші в колоні біжать до обручів стають в них ногами та знімають їх через голову і ставлять на місце, після чого біжать до своєї команди передаючи естафету наступному учаснику доторком руки. Наступні гравці виконують те ж саме. Виграє та команда, яка
швидше закінчила естафету.

Естафета «Біг в мішках»

Команди вишикувані в колону по одному на лінії старту. Кожна команда отримує мішок. За сигналом вчителя перші гравці одягають мішки та пригають до фішок (які знаходяться в 10 м від них) оббігають їх та повертаються таким самим чином назад передаючи мішок наступному гравцеві. Виграє та команда, яка швидше закінчила естафету.

Естафета «Пролізь крізь тунель»

Команди вишикувані в колону по одному на лінії старту. Перед ними розстелений тунель прикріплений до обручів. За командою вчителя перші гравці повинні пролізти крізь тунель, оббігти його збоку та передати естафету наступному. Виграє та команда останній учасник якої фінішує першим.

Естафета «Ведення м’яча палицею»

Команди вишикувані в колону по одному на лінії старту. Перед ними розставлені фішки на відстані 1м одна від одної. Кожна команда отримує м’яч та гімнастичну палицю. За сигналом вчителя перші гравці команд повинні за допомогою палиці прокотити м’яч між фішками і таким самим чином повернутись назад та передати м’яч з палицею наступному гравцеві. Виграє команда яка фінішувала першою.

Естафета «Перенесення вантажу»

Команди вишикувані в колону по одному на лінії старту. Перші гравці в колоні отримують по м’ячу. На відстані 10 м від них лежать гімнастичні обручі. За сигналом вчителя перші в колоні біжать до обручів кладуть туди м’яч та повертаються назад до команди передаючи естафету доторком руки наступному учаснику. Другий гравець який отримав естафету біжить до обруча, забирає м’яч та передає його наступному і так до тих пір поки капітан не опиниться знову першим.

1-й ведучий. Бажаємо вам завжди бути здоровими! І нехай спорт стане невід’ємною частиною вашого життя.

2-й ведучий. На цьому наше свято завершене. До нових зустрічей!

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
7 вересня 2018
Переглядів
1014
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку