Сценарій позакласного заходу «Хелоуін країн світу» для учнів 7 класу

Про матеріал

Сценарій позакласного виховного заходу «Хеллоуін країн світу» для учнів сьомого класу. Захід проводиться за належної підготовки учнями костюмів для святкування. Сценарій побудований таким чином, щоб діти середнього шкільного віку не сумували, проте й дізнались дещо нову інформацію, щодо свята усіх святих.

Перегляд файлу

Сценарій позакласного заходу для учнів 7 класу

 «Хеллоуін країн світу»

Мета: ознайомити учнів з особливостями святкування Хеллоуіну у різних країнах; розвивати комунікативні здібності учнів та прагнення до самоосвіти; виховувати толерантне ставлення до інших, прагнення до пізнання нового.

Обладнання: картки із завданнями, повітряні кульки, ракетки для тенісу, декоровані гарбузи, крейда, солодкі подарунки, музичний супровід та тематичні прикраси для кабінету.

 

Хід заходу:

Вчитель:

Доброго дня діти! Сьогодні ми зібралися з вами для того, щоб святкувати Хеллоуін! А чи ви знаєте, що це за свято?

(Заслуховуються відповіді учнів)

Вчитель:

Так, Хеллоувін також називають ніччю всіх святих і люди вбираються до цього свята у страшні костюми! Коріння цього дивовижного свята – Хеллоуіна, починаються з часів дохристиянської епохи. Племена кельтів, які проживали на території Англії, Ірландії та Північної Франції, ділили рік на дві частини – зиму і літо. 31 жовтня вважався у них останнім днем року. Цей день також означав закінчення збору врожаю і перехід на новий – зимовий сезон. З цього дня, згідно з переказами племені кельтів, починалася зима. Я пропоную вам рушити в чудову подорож, під час якої, виконуючи завдання, ви дізнаєтесь багато цікавого про це свято, а також найспритніші з вас отримають солодкі подарунки за найкраще виконані завдання. Тож, ви готові?

Учні:

Так!

Вчитель:

Чудово! Тож почнемо з першої країни – Ірландії! Батьківщиною свята по праву вважається Ірландія. Суворі на вигляд, але добрі і сміхотливі в душі ірландці раніше вирізали символ свята – Джека з звичайної картоплі, а в святкову ніч надягали на себе що завгодно – головне, щоб було страшніше. 

 

Конкурс костюмів.

Пропоную і вам подивитися: хто в якому костюмі!

(учні по черзі виходять в центр кола, а всі інші намагаються відгадати в кого він перевтілитілився) найкращі костюми (наприклад, ті що найкраще впізнавали діти) отримують солодкі подарунки.

 

 

Наступна країна, де Хеллоувін почали святкувати дуже давно – це Англія! В Англії британські діти в ніч на Хеллоін розгулюють по вулицях у маскарадних костюмах, стукають у двері будинків і вимагають грошей або ласощів за те, щоб «нечиста сила» покинула будинок. А самі британці ставлять біля будинків гарбузи і ріпи для відлякування злих духів. 

 

Гра «Чарівне закляття»

Вчитель оголошує правила гри:

Діти по черзі встають в центрі класу над фігурно вирізаним гарбузом «Джеком» та починають страшними голосами  виголошувати «закляття», слова не мають значення, найстрашніше закляття нагороджується солодкими дарунками!

 

Вчитель:

 

У Німеччині на Хелловін з'їжджаються в Дармштадт, в замок Франкенштейна, де свято відзначають з небаченим розмахом. Тут збирається по традиції вся ряджена «нечисть» Німеччини. Кажуть, що під час святкування на даху замку маячить зловісна тінь його господаря.

 

Конкурс «Мумія»

Вчитель обирає дві пари учнів та пояснює правила гри:

Поки грає музика, потрібно якнайшвидше огорнути свого напарника (Мумію) в туалетний папір. Виграє та пара, яка на момент зупинки музики огорнула більшу площу «Мумії».

 

Вчитель:

Французи на День всіх святих змагаються в кулінарії – печиво у формі скелета, шоколадні черепа, гарбузове латте або супи і відвари «зілля відьми» тут користуються дуже великим попитом у це свято. А от в Мексиці в День всіх святих прийнято приходити на кладовище – в ці дні місця померлих освітлена тисячами свічок. Тут за традицією люди приходять провідати своїх померлих рідних, приносячи на могили їх улюблені речі або квіти. 

 

Конкурс «Очі Франкенштейна»

Учні діляться на дві команди, першому і другому гравцеві в команді видаються ракетки для гри в теніс та кулька білого кольору з намальованим «Оком»  і далі гра проводиться у вигляді естафети. Перший учень намагається пронести «око» так щоб не впустити його та передати другому учаснику, а свою ракетку третьому. Виграє найшвидша команда.

 

Вчитель:

У Китаї цей день вважається днем поминання предків. Святкова ніч в Китаї наповнена урочистістю – сотні буддійських ченців трудяться над створенням «Човна долі», щоб потім його спалити. Згідно з переказами, дим від вогню роз'їдає очі злим духам і вони розбігаються.

А Хеллоуін у США вже з давніх пір вважається національним святом. І воно за традицією з великим розмахом проводиться у двох містах – в Лос-Анджелесі і Нью-Йорку. Саме американці придумали звичний символ торжества – палаючого Джека, гарбуза, вирізьбленого в формі людської голови, в якому всередині яскраво світиться вуглинка. У святкову ніч в кожному будинку печуть незвичайно смачні гарбузові пироги, а діти веселими натовпами ходять в гості до сусідів за подарунками – цукерками та іншими солодощами

 

Конкурс «Наповни Джека»

Учні діляться на дві команди та кожній команді видається певна кількість м’ячів для настільного тенісу задекорованих під очі.

Учні стають біль намальованої на підлозі лінії а на відстані від них установлюють порожні гарбузи, по одному на команду. Завдання кожної команди: не виходячи за лінію. поцілити більше м’ячів в гарбуз (заповнюючи його), ніж інша команда. Виграє та команда яка перша поцілить всі свої м’ячі у «Джека»

 

Вчитель:

 

Хеллоуін прийшов в Україну порівняно нещодавно, однак, незважаючи на це, свято встигло здобути свої традиції і, звичайно ж, своїх шанувальників. В останній день жовтня у більшості клубів організується Halloween party, декоратори прикрашають зал в оранжево-чорних кольорах, і використовують в оформленні традиційні гарбузові ліхтарики. Програма розваг у цей вечір передбачає проведення конкурсів на кращий карнавальний костюм і найстрашнішу гримасу, вогняних шоу і костюмованих шоу. Святкування Хеллоуїна - це, насамперед, веселощі, а також безліч "страшних" жартів та розіграшів.

 

 

Пропоную вам створити власну традицію в межах класу та створити власну «страшну картину»!

Учні придумують пози та гримаси для створення страшної картини (фотографування).

Вчитель:

Сподіваюсь вам сподобалась наша невелика подорож країнами, що святкують Хеллоуін! До нових зустрічей!

 

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку