Сценарій позакласного заходу "Вечір зустрічі випускників"

Про матеріал

Проведення заходу має на меті викликати позитивні емоції від зустрічі з вчителями, школою, однокласниеами; підтримання дружніх стосунків з випускниками різних років. Даний чценарій неодмінно стане в нагоді вчителю при підготовці до такой важливої зустрічі!!!

Перегляд файлу

Мета: викликати позитивні емоції від зустрічі з вчителями, школою, однокласниеами; підтримання дружніх стосунків з випускниками різних років. 

Звучить пісня на мотив мелодії «Счастье вдруг»

  1. Нашим товаришам і друзям.
  2. Нашим учителям і учням.
  3. Вчорашнім, сьогоднішнім і майбутнім випускникам.
  4. Всім, хто розділяє з нами турботи і радості шкільного життя.
  5. Присвячується наш святковий вечір, вечір зустрічі випускників.

Всі: Добрий вечір, дорогі друзі!

  1. Дякуємо вам за те, що ви не забуваєте свою школу і прийшли до нас, щоб зустрітися зі своїми друзями, вчителями.
  2. Школа у вашій пам’яті - це світлі, просторі класи.
  3. Школа- це списана крейдою дошка,
  4. Школа – це вимогливі вчителі.
  5. Загублений десь щоденник, батьківські зауваження. 
  1. І перше кохання…
  2.  А пам’ятаєте як чудово, по-особливому, дзвенів шкільний дзвоник з останнього уроку!
  3. Ураааа! Кричали ви! Книги летіли в портфель, як птиці!
  4. Шкільний двір наповнюється радісними криками: нарешті уроки скінчилися!
  5. Але пройшов час. Для когось рік, для когось п’ять, десять і більше років.
  1. Але раз на рік, нас невпинно тягне сюди, в стіни рідної школи.
  2. Саме тут пройшли незабутні роки вашого життя.
  3. Саме тут ви знайшли вірних друзів.
  4. Саме тут, ви назавжди залишитесь Танюшками, Наташками, Антошками, Сергйками…             

Вед.  Щороку школа гостинно відчиняє двері, запрошуючи випускників у рідні стіни на вечір-зустрічі. Давайте повернемося у ті незабутні роки юності, які залишаються в пам’яті, як перші уроки, перше кохання, перші світанки, перші успіхи і невдачі.                                                                                                      Вед. Адже саме в школі проводить свої найкращі роки життя людина. Роки летять, але школа не старіє і пам’ятає всіх своїх випускників. Давайте привітаємо ювілярів - випускників нашої школи.

Вед. А ювілярами нашої шкільної родини є учні, які закінчили школу 40 років тому у далекому 1977 році. Ваші аплодисменти ювілярам. Привітаємо!                                                                                                                               Вед. Щиро вітаємо випускників 1982 року. Хоч на скронях сріблиться сивина, та молодечий запал сяє у ваших очах. 35 років відлунало після закінчення школи..                                                                                                                                     Вед. Раді вітати випускників 1987 року. 30 тирічний юбілей закінчення школи. Ми дуже раді тим, хто сьогодні прийшов на нашу зустріч Оплески!.                                                                                                                                                      Вед. Привітаємо випускників 1992 року, для яких забута мелодія шкільного вальсу прозвучала 25 років тому. Бурхливі оплески!                                                                        Вед. Наші вітання випускникам 1997 року, які 20 років тому закінчили школу. Ваші оплески!                                                                                                                                          Вед. Привітаємо випускників 2002 року, для яких останній шкільний дзвоник прозвенів 15 років тому. Бурхливі оплески!                                                                                                Вед. Щиро вітаємо випускників 2007 року. Радо вітаємо аплодисментами. Вони святкуюють сьогодні 10-річний юбілей закінчення школи!                                              Вед. З 5-річним юбілеєм закінчення школи ми раді привітати випускників 2012 року.                                                                                                                 Вед. Шлемо найщиріші вітання нашим наймолодшим ювілярам - випускникам 2016 року. Оплески!                                                                                                                                 Вед. Зустріч з дитинством, зі школою, зі шкільними роками – це приємні й радісні спогади про школу, вчителів, однокласників. Це для кожного з вас довгождане свято. І хай сьогодні буде так, щоб ви хоча б на один день повернулись в незабутні шкільні роки, знову побували б на уроці і відчули себе хоча б на мить учнем…

Пісня «Одноклассники».                                                                                                                        Вед.  Любі друзі, шановні гості вас вітає директор школи______________  Вед. Народна мудрість говорить: «Якщо ви мислите на рік уперед – сійте зерна, якщо на десять років уперед – саджайте дерева, якщо ви мислите на сто років уперед – виховуйте людину». І саме третій шлях у своєму житті обрали ті, хто навчає і виховує нас, - наші вчителі.
Вед. Схиляємо голови перед вами, Вчителі! Бо все добре, гуманне, що світиться в душі будь-кого, все добре, мудре, світле, чисте – від Учителя! І, якщо добро вічне, а це воістину так, то безсмертний Вчитель, як саме життя.                                                               Вед. Із словом “Вчитель” пов’язана частка життя кожного з нас, і, більше того, це слово випромінює ласку, тепло, справедливість та розум.
Вед. Дорогі наші вчителі! Будьте щедрими на посмішки, та на хороші оцінки. Добра вам, щастя, слухняних та вдячних учнів і сонячних днів. Віри, Надії та Любові.                         Танець «Вчителька».
Вед. Як же приємно бачити у залі випускників різних поколінь, адже усіх нас поєднала у велику сім’ю наша рідна школа. Ми пишаємося багатьма випускниками, їхні імена занесені в історію Карпівської школи.                                                                                                             Вед. Але серед присутніх є ті, кого ми хочемо представити першими, ті, що святкують 40-річний ювілей – випускники 1977 року! Просимо найстарших випускників піднятися і вийти до нас на сцену.                                                                                                                  Вед. 40 років минуло з того часу, коли ви-учні востаннє переступили поріг рідної школи. Давайте разом пригадаємо найприємніші моменти вашого шкільного життя.                                                                                                      Вед. Пропонуємо провести невеличку вікторину. Ми задаватимемо вам прості запитання, які стосуються життя школи, ваших шкільних років. Думаю, цікаво буде порівняти відповіді випускників різних поколінь.                                                                      1. Як змінилася наша шкода із тих пір, як ви покинули її стіни?
2. Кого з вчителів ви пам’ятаєте і чим саме вони вам запам’яталися?
3. Про кого із своїх однокласників вам би найбільше хотілось розповісти ?
4. Чи запам’ятали ви свою першу вчительку? Як її звали?
5. Ваш улюблений предмет?
6. О котрій годині розпочиналися уроки?
7. Ким ви хотіли стати і ким стали? Чи збулись ваші мрії?                                                      8. Чи пам’ятаєте, хто був вашим сусідом по парті?                                                                           9. Чи було у вас бажання спалити шкільний журнал?                                                               Вед. Якою цікавою, веселою і навіть пізнавальною вийшла вікторина! Дякуємо за ваші відповіді! Можливо ви маєте якість побажання своїм друзям, випускникам, вчителям? Спасибі, присідайте, будь ласка.
Вед.Для вас в дарунок і усіх присутніх Мельникова Д. виконає пісню «Одинацятикласниця».

Вед. Ритм сучасного настільки напружений, а темп настільки швидкий, ці роки пролітають метеорами. Як часто ви обіцяєте собі, що ось завтра зателефонуєте однокласникам, а чи й отак неждано звалитеся у гості, щоб згадати минуле і потішити душу.                                                                                                                                                                                                          Вед. Але лише перший пятничний вечір останнього місяця зими має силу протистояти злим чарам. Бо сьогодні ми нарешті зустрічаємося: І як це чудово, що ми зібралися разом!                                                                                                                                                         Вед. Йшов рік 1982 Життя шуміло, вирувало, приносило радість, сум, натхнення та невдачі. Час летів. І от сьогодні ті діточки, які в 19__ році прийшли до 1 класу, а в 1982році закінчили школу, знову з нами в стінах рідної школи. У них ювілей 35 років після закінчення школи

Вед. Запрошуємо на сцену випускників 1982 року!

Вед. Поділіться з нами спогадами про своє минуле шкільне життя.

Вед. Дозвольте запитати?

1. Чи виривали ви сторінки з щоденника?
2. Чи користувалися ви шпаргалками і коли?                                                                                  
3. Чи було у вас таке, що ви просто тікали з уроків?
4. Скільки разів ви зустрічались класом після закінчення школи?
5. А Ви пам’ятаєте свою першу двійку?
6. Найкумедніша історія вашого шкільного життя.

7. А чи закохувались ви в однокласника (однокласницю)? Може були у вашому класі закохані пари?

Вед. Ми зрозуміли: ваші шкільні роки були незабутніми. Дякуємо вам за щирі відповіді!

Вед. Ще один забутий момент шкільного життя ви подарували нам. Ми щиро дякуємо вам. Просимо зайняти свої місця.
Вед. А ми вам зараз нагадаємо події шкільного життя. Для вас і усіх присутніх музична сценка.

Вед. Кожен з вас знайшов своє місце в житті. Та в кожного бентежно стукає серце при згадці про шкільні роки, які літами пливуть від вас у вічність. З’являється бажання відшукати пристань, пройти шкільним коридором, посидіти за своєю партою, зустрітися в рідному класі з однокласниками.                        

Вед. 30 років після школи! Як це багато?! Сьогодні, це дорослі люди, в яких за плечима досвід, стабільна робота, дорослі діти, внуки…                                                                          Вед. Шановні випускники, час пролетів і змінив усе, що вас оточувало. По-різному склалося життя кожного із вас. Тож підніміться, будь ласка, на сцену, щоб поділитись з нами спогадами про своє минуле життєвою мудрістю. Тож зустрічайте випуск 1987 року!

Вед. Сьогодні мелодія шкільного дзвоника скликала випускників 1992 року, які 25 років тому закінчили школу. Ми раді бачити вас і запрошуємо на сцену. А вас, дорогі друзі, просимо поаплодувати нашим ювілейним випускам!

Конкурс для випускників « Чарівний стілець».                                                                 Вед. Шановні випускники, ваші стежки - дороги злилися сьогодні в одну-єдину, яка вас повернула в дитячі, юнацькі роки, привівши до храму науки, до рідної школи.
Вед.Тут все, як колись: дзвінко щебече дітвора, заклопотані вчителі...
Вед. Та ви вже не ті.
За вами - дороги життя, такі різні і такі нелегкі... 
Ви скільки звідали, переболіли,
Та школу вам ніколи не забуть,
Бо в ній найкращі весни відшуміли,
Бо звідси ви пішли у довгий путь…..
Але цей дім навіки залишиться у памяті,
адже тут промайнули найкращі роки життя 
– роки безтурботного дитинства.

Вед. Роки безтурботного життя  промайнули і для випускників 1997 року, які вже 20 років тому, як закінчили школу.

Вед. 15 – це мало чи багато навчальних років відгуло? Звертаємо наші погляди сьогодні до випускників 2002 року, які закінчили школу 15 років тому. Запрошуємо випускників 1997 та 2002 років до нас на сцену.                                                                

Вед. Шановні випускники, уявіть, лунає дзвінок на урок… Але цей урок особливий: ми будемо використовувати новітні інтерактивні технології, а це означає - активний діалог. Відповідайте без підготовки, щиро і відверто.                                                                                                                             1. Як звали вашого вчителя математики?                                                                                     2. Скільки разів на рік визивали ваших батьків до школи? А до директора?
3. Чи памятаєте останнього старосту вашого класу?                                                                  4. Скільки учнів у вас було в одинадцятому класі?                                                                      5. Хто вам найбільше дошкучяв у класі?                                                                                 6. Найкумедніша історія вашого шкільного життя.                                                                        7. Ким ви хотіли стати і ким стали? Чи збулися ваші мрії?                                                              

Вед. Отже, молодці всім вам «12 балів».

Танець «Сонце нам сяє».

Вед. Вже 10 літ, як не кличе на уроки шкільний дзвінок, не виходять до дошки відповідати, не сидять за шкільною партою __ учнів, випускників 2007 року. Ми зараз це змінимо і повернемось на десять років назад.                                                        Вед.  Просимо піднятися до нас присутніх випускників 2007 року.                                                                                                                         

Вед. Ми зараз вам прпонуємо згадати шкільні роки, зігравши в  Сказка-экспромт, "Лень-матушка".   Действующие лица и слова:

Выпускник - "А я чё? Я ничё...",
Лень - матушка - "Ба-а-лдёж!",
Директор школы - "Что здесь происходит?"
Классный руководитель - "Они у меня хорошие!"
Маманя - "Куда только школа смотрит?!"
Папаня - "Ремня получит!"
Одноклассники - «Хорош дурака валять!» 

Текст (читает ведущий)

        Жил да был Выпускник...Итак бы себе он спокойно поживал, да обуяла Выпускника...Лень-матушка...Первым забеспокоился Директор школы...А Выпускник ему...Все потому, что нашептывала ему не ушко Лень-матушка...Директор школы...вызвал Классного руководителя...Классный руководитель... пошел к Выпускнику...Да только тому по-прежнему шепчет Лень-матушка...Тогда Классный руководитель...вызвал Маманю...Пошли Маманя.. и Классный руководитель...к Директору...И сказал Директор...А Классный руководитель...ответил. А Маманя...сказала. На что Выпускник ...ответил. Потому что шептала ему на ушко Лень -матушка...Отправилась Маманя... за Папаней...Пришли Папаня...,Маманя...,Классный руководитель... и Директор...к Выпускнику...А Выпускник им...А Лень-матушка ему...И рванул Папаня...за Одноклассниками...,потому что любое дело в коллективе лучше решаемо.Прибежали Одноклассники...И хотела бы сказать им Лень-матушка...,да только сначала сказал Директор...потом добавил Классный руководитель...выступила Маманя...Громко крикнул Папаня...После чего в спор вступили Одноклассники...На что Выпускник ответил...
Вед. Молодці. Дякуємо!                                                                                                 Вед. Школа… Скільки спогадів навіює вам це слово. Спогади про  першу вчительку, про перший урок, перше кохання, перші кроки в самостійне життя.
Вед. 2012 рік.
Вед. Всього 5 років тому ви покинули стіни рідної школи. 
Вед. Всього лише 5 років тому під цю забуту мелодію на своєму випускному вечорі танцювали шкільний вальс ви, такі юні, завзяті, енергійні і трішки сумні, через прощання з рідною школою.
Вед. Їх було небагато, _5_. Але вони були всі дуже різні і цим цікаві. А згуртувала їх класний керівник Тамара Феодосіївна Булавка.

Вед. До дошки відповідей, до парти спогадів запрошується випуск 2012 року. Тож привітайте ювілярів! Запрошуємо вас на сцену.

Вед. Розкажіть нам, як склалося ваше життя після закінчення школи? Чим ви зараз займаєтесь? Навчаєтесь чи працюєте?

Вед. Чи сумуєте за школою? Чи хотіли б знову стати школярем?                                                           Вед. Просимо вас згадати шкільні роки та відгадати декілька загадок.                                          Вед. Пригадаємо разом ваші шкільні роки…                                                                                  1. Розкажіть табличку множення наприклад на шість.                                                                         2. Розкажіть вірш із шкільної програми, який ви запам’ятали?                                                           3. Як звали вашого класного керівника?                                                                                                 5. Ваш найулюбленіший урок? Чому?

6. Розкажіть смішну історію, яка трапилася з вами в школі. Якщо про себе соромитеся, не щадіть сусіда по парті!

7. Чи сумуєте за школою і своїм класним керівником ?                                                        

8. Побажання щось хорошого нам, випускникам 11 класу.                                   

9.Чи пам’ятаєте свій шкільний вальс? Під яку пісню ви танцювали?                               Вед. Ми не випадково заговорили про шкільний вальс. Мабуть, кожен випускник пам’ятає свій прощальний бал і ті чарівні хвилини, коли їх кружляв ліричний танок. Зараз учні школи допоможуть вам повернутися в ту чудову мить.

Вальс + пісня «Кружится вальс».


Вед. З нетерпінням ми чекали зустрічі з вчорашніми учнями нашої школи – випускниками 2016 року.  Ми сумуємо за вами, а ви, напевно, за  шкільною партою, вчителями і особливо  класним керівником Світланою Петрівною. Відгукніться, чи підніміть руки випускники 2016 року! Будь ласка, ідіть до нас і дайте відповідь на наші запитання.

1. Нам дуже цікаво, розкажіть, які зміни відбулися у вашому житті після закінчення школи?

2. Що ви  встигли зрозуміти за пів року, що ви вже провели не в школі?

3. Чи сумуєте за школою? За чим або за ким саме?

Вед. Але так просто ми вас не відпустимо. Порадуйте ще раз нас своїм співом. А ми перевіримо, чи не розучилися ви співати?

Вед. Ви отримаєте ударні народні інструменти і будете співати добре відому всім школярам пісню «Вчать у школі».

Вед. Спасибі за цей музичний дарунок, повертайтесь на свої місця.

Вед.  Юність... Це справді найкраща пора життя людини і проходить вона в школі. Юність захоплює дружбою, мріями, першим коханням. Але...

Все має свій початок і кінець. Закінчується і шкільна юність.

Вед. Скільки б не пройшло років, а учні для своїх вчителів назавжди залишаються юними, допитливими, довірливими, сповненими мрій і сподівань дітьми

Вед.Дякуємо усім нашим гостям! Особливо випускникам – ювілярам за вашу участь, підтримку, за вашу увагу.

Вед. Ми завершуємо наше свято-зустріч. Ми хочемо від щирого серця, від усієї душі побажати вам доброго здоров’я, мирного неба, щастя, успіхів, веселих зустрічей з колишніми однокласниками. Пам’ятайте! Ви завжди бажані гості в нашій школі. До нових зустрічей.

 

Звучить фінальна пісня «Как здорово, что все мы сдесь, сегодня собрались»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Буквы разные писать
Тонким пёрышком в тетрадь
Учат в школе, учат в школе,
Учат в школе.
Вычитать и умножать,
Малышей не обижать
Учат в школе, учат в школе,
Учат в школе.
Вычитать и умножать,
Малышей не обижать
Учат в школе, учат в школе,
Учат в школе.

К четырём прибавить два,
По слогам читать слова
Учат в школе, учат в школе,
Учат в школе.
Книжки добрые любить
И воспитанными быть
Учат в школе, учат в школе,
Учат в школе.
Книжки добрые любить
И воспитанными быть
Учат в школе, учат в школе,
Учат в школе.
 

Буквы разные писать
Тонким пёрышком в тетрадь
Учат в школе, учат в школе,
Учат в школе.
Вычитать и умножать,
Малышей не обижать
Учат в школе, учат в школе,
Учат в школе.
Вычитать и умножать,
Малышей не обижать
Учат в школе, учат в школе,
Учат в школе.

К четырём прибавить два,
По слогам читать слова
Учат в школе, учат в школе,
Учат в школе.
Книжки добрые любить
И воспитанными быть
Учат в школе, учат в школе,
Учат в школе.
Книжки добрые любить
И воспитанными быть
Учат в школе, учат в школе,
Учат в школе.
 


Карпівська середня загальноосвітня школа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала:

кл. керівниик 11 класу

Відміцька М.О.

 

 

 

 

 

 

2017р.


Сказка-экспромт для выпускников "Лень-матушка".

Действующие лица и слова:


Выпускник - "А я чё? Я ничё...",
Лень - матушка - "Ба-а-лдёж!",
Директор школы - "Что здесь происходит?"
Классный руководитель - "Они у меня хорошие!"
Маманя - "Куда только школа смотрит?!"
Папаня - "Ремня получит!"
Одноклассники - «Хорош дурака валять!» 

Текст (читает ведущий)

        Жил да был Выпускник...Итак бы себе он спокойно поживал, да обуяла Выпускника...Лень-матушка...Первым забеспокоился Директор школы...А Выпускник ему...Все потому, что нашептывала ему не ушко Лень-матушка...Директор школы...вызвал Классного руководителя...Классный руководитель... пошел к Выпускнику...Да только тому по-прежнему шепчет Лень-матушка...Тогда Классный руководитель...вызвал Маманю...Пошли Маманя.. и Классный руководитель...к Директору...И сказал Директор...А Классный руководитель...ответил. А Маманя...сказала. На что Выпускник ...ответил. Потому что шептала ему на ушко Лень -матушка...Отправилась Маманя... за Папаней...Пришли Папаня...,Маманя...,Классный руководитель... и Директор...к Выпускнику...А Выпускник им...А Лень-матушка ему...И рванул Папаня...за Одноклассниками...,потому что любое дело в коллективе лучше решаемо.Прибежали Одноклассники...И хотела бы сказать им Лень-матушка...,да только сначала сказал Директор...потом добавил Классный руководитель...выступила Маманя...Громко крикнул Папаня...После чего в спор вступили Одноклассники...На что Выпускник ответил...

 

docx
Додано
29 листопада 2018
Переглядів
815
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку