Сценарій “Професійний ринг”

Про матеріал

Містить матеріали з розвитку стійких позитивних мотивів до праці, схильності й інтересу до професійної діяльності. Спрямований на формування особистісних якостей, необхідних для ефективної професійної діяльності, конкурентоздатності майбутніх фахівців в умовах, що змінюються. Створює умови для творчої самореалізації та саморозвитку особистості. Забезпечує дозвілля студентів у позааудиторний час.

Перегляд файлу
  •            Сценарій інтелектуальної гри Професійний ринг

 

Мета: підвищення професійно-інтелектуального рівня студентів, виховання почуття колективізму, організаторських здібностей; формування стійкого інтересу до професії, соціального досвіду особистості; розвиток креативних вмінь і навичок майбутніх спеціалістів.

 

Примітка.  Місце проведення заходу оформлене презентаційними матеріалами кожної команди, які містять ребуси, кросворди, стіннівки, емблеми тощо.

Звучить фонова музика для інтелектуального рингу. Учасниками рингу є студенти груп бухгалтерського та технологічного відділень, які поділяються на дві збірні команди в складі шести-семи осіб. Кожна команда обирає капітана.  

 

Ведучий 1

Доброго дня, шановні вболівальники, гості! Ми раді Вас вітати на  інтелектуально-професійному шоу...   Погодьтеся, немає нічого кращого, ніж навчатись відпочиваючи. Саме для цього потрібно частіше відступати від стандартної форми виховних годин і шукати нові форми їх проведення. Інтелектуальний  ринг, звичайно, не є новаторством, але якщо його зробити елементом професійної діяльності, то отримаємо непоганий результат, а саме – порцію нової та цікавої інформації для студентів, їхні задоволені очі та гарний настрій. Саме тому студентам було запропоновано зануритися у турнірний уїк-енд. Можливо виникнуть заперечення з приводу того, що турнір не може бути відпочинком, але якщо вдало переплести інтелектуальні бої з розвагами, то з цього вийде дещо неймовірне. Ось ми і вирішили проекспериментувати, а приводом для цього стала чудова подія - ми підійшли до важливої межі професійного росту – навчальної практики.

Ведучий 2

Отже, свої інтелектуальні здібності демонструватимуть два “титани” – збірні команди бухгалтерів та технологів. 

 

Звучить фонова музика ...

 

 

http://octode.narod.ru/brain_ring.mp3

 

Зустрічайте,  команда  технологічного відділення “Мельники”  у складі:   Мельник Вікторії   ....

Капітан команди – ....

Ведучий 1

Команда бухгалтерського  відділення  “Балансисти”  у складі: ...

Капітан команди – ...

Сподіваємось, що  наші учасники інтелект-шоу виявлять максимум кмітливості, сміливості,  веселості,  коректності  та  організованості.

 

Примітка: Капітани  потискають один одному руки і  команди  займають місця за ігровими столами.

 

Ведучий 2

В спортивних  змаганнях, як правило, ведеться рахунок. А наше  інтелект шоу – це інтелектуальний спорт.  Тому оцінювати  роботу  команд буде журі у складі ..., а  вести облік балів - лічильна комісія у складі ...

 

Примітка. Журі оцінює відповіді, визначає та нагороджує  переможців. Одних оцінює за яскравість, винахідливість під час виконання, інших за повноту відповіді, активну роботу тощо... Лічильна комісія - підраховує бали.

 

 Звучить фонова музика для інтелектуального рингу.

https://wav-library.net/brejn-ring-zvuk

 

Ведучий 1

Пропонуємо капітанам пройти процедуру жеребкування для визначення команди, яка розпочне турнір...

Ведучий 2

Інтелектуально-професійний ринг проводиться в V етапів, кожен з яких оцінюється окремо:

І етап - візитка “Планета професій”

ІІ етап – “Розумні  інструменти

 

ІІІ етап “Треба-корисно-актуально”

ІV етап – конкурс капітанів “Блискавка

V етап  - домашнє завдання “Пантоміма”.

Шостим етапом є конкурс для вболівальників “Аукціон думок”.

Ведучий 1

Отже, розпочинаємо... Перший конкурс має назву “Планета професій”, у якому кожна команда має представитися та зробити рекламу своєї майбутньої  професії. Оцінюється конкурс в 10 балів.

Бажаємо успіху!

 

Примітка. Представлення команд супроводжувались презентацією.

 

 Музичний  номер  у  виконанні студентів

 

Ведучий 2

Шановне журі, просимо оголосити результати першого конкурсу...

Другій конкурс має назву “Розумні  інструменти”.

Умови конкурсу: командам пропонуються картинки із зображенням інструментів, які використовуються у відповідній  професії. Учасники команд  мають подумати і розповісти,  як  представник   їхньої професії  може використовувати той або інший інструмент. Кожна вірна відповідь додає  до  бюджету  команди 1 бал, час  на  виконання 5 хвилин.

 

Примітка. Кількість інструментів на картинці має відповідати кількості учасників команд.

 

Ведучий 1

Думаю, що дехто із  вболівальників хотів  би зараз взяти участь у грі команди свого відділення. Ми надаємо  вам таку  можливість. Отже, гра з глядачами. Пропонуємо Вам завершити  прислів’я.  Вірна  відповідь  добавить   по 1 балу  команді вашого відділення. Прохання - відповіді  не викрикувати,  а піднімати руку. Тільки тоді відповідь буде зарахована.

  • Птаха впізнають у польоті, а /людину у роботі.

 

  • Де господар добре робить,/ там і поле буйно родить.
  • Майстерним не родись,/ а навчись.
  • Очам страшно, а руки / зроблять.
  • Не одежина красить людину, / а добрі діла.
  • Тяжко тому жити, / хто не хоче робити.
  • Хто багато говорить, / той мало робить.
  • Маленьке діло краще за / велике безділля.

 

 Музичний  номер у виконанні студентів

 

 Ведучий 2

Шановне журі, просимо оцінити другий конкурс...

Третій тур рингу “Треба-корисно-актуально” включає професійний менеджмент. Учасникам команд необхідно по черзі, не повторюючись назвати  якості,  притаманні  спеціалістам  кожної  професії.  Якщо одна команда не знає  відповіді  на поставлене питання, інша має змогу відповісти і заробити додатковий  1 бал. Конкурс завершується у випадку відсутності відповіді на протязі 10 с.

Ведучий 1

Настав час капітанам команд вступити у відкритий інтелектуально-професійний двобій.  Отже, на черзі наступний тур конкурсу “Блискавка”

Капітанам необхідно із зав’язаними очима намалювати предмет праці  команди суперника.  Нагадую, час на виконання 5 хвилин, а вартість конкурсу дорівнює 5 балам.

Ведучий 2

Поки  капітани  виконують  завдання,  ми пропонуємо трішки перепочити.  До вашої уваги свіжий випуск новин  від  Першого студентського каналу –

ВНАУ  News.

Примітка. Звучить музична заставка “новини”. Кожна новина супроводжується відповідним слайдом з презентації.

 

https://www.youtube.com/watch?v=NPJ7QVphN_Q

 

Ведучий 1

Настав час підбити підсумки конкурсів “Треба-корисно-актуально”  та “Блискавка”.  Шановне журі, просимо оголосити оцінки.

Переходимо до останнього етапу змагання.  Команди,  ви  готові?  У такому разі  починаємо  конкурс  “Пантоміма”.

Умови конкурсу: кожна команда має зобразити у вигляді  “німої”  сценки виконання  посадових  обов’язків одного з фахівців відповідної спеціальності. Команда-суперник  має відгадати,  посадові  обов’язки  якого фахівця були  продемонстровані.  Якщо команда-суперник  відгадала,  то презентаційна  команда отримує 10 балів; якщо не відгадала  - бал оцінювання знижується до 7.  За креативність та артистизм виконання пантоміми  додаються призові  бали  від  журі.

Ведучий 2

Просимо журі оголосити результати конкурсу “Пантоміма”...

Лічильну комісію просимо підбити підсумки шести етапів змагань.

 

 Музичний  номер у виконанні студентів

 

Ведучий 1

Ось ми і наблизились до кульмінаційної частини заходу, а саме підбиття підсумків та визначення переможця. Слово для оголошення результатів надається ...

 

Примітка. Нагородження переможців.

 

Ведучий 2

Але, перш ніж попрощатись, хотілося б привітати обидві команди, тому що сьогодні немає переможених, є лише переможці, адже старанне і поглиблене вивчення тих дисциплін, котрі являються основою Вашої професії – це перемога над самим собою.  Бажаємо успіху і сподіваємось, що ця зустріч була не останньою.

 

 Фінальна пісня  у виконанні студентів

 

docx
Додано
14 липня 2018
Переглядів
762
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку