Сценарій проведення 8 Березня "Господарочка школи"

Про матеріал

Сценарій проведення виховного заходу до дня 8 Березня серед дівчат середньої шкільної ланки "Господарочка школи". У цьому заході дівчата зможуть випробувати себе у ролі гасподарочок і попрактикуватися у різноманітних вправах: приготування їжі, макіяжі, виготовленні одягу тощо.

Перегляд файлу

Ведуча:   Доброго дня!

Ведучий: Доброго дня, пані та панове!

Ведуча: Вас вітає конкурс краси і кулінарного таланту Міс  господарочка!

Ведучий: І його ведучі чарівна

Ведуча:   І вражаючий…..До вашої уваги пропонується небачена раніше акція! Лише за півтора години ми зарядимо   акумулятор вашого гарного настрою до краю!

Ведучий: Тільки у нас в асортименті ― найкрасивіші дівчата ― господині, які перед вашими очима, прямо зараз, змагатимуться за почесне звання «Міс господарочка».

Ведуча: До всього вище переліченого додаються оригінальні аксесуари у вигляді яскравих естрадних номерів! Словом ви не пошкодуєте!

Ведуча: Cьогоднішній конкурс, який, до речі, йде своїми коренями глибоко в історію! Цитую: «і дає Цар наказ, щоб дівчата зготували паляниці і принесли йому на показ; яка краще зготує, та і стане дружиною Царевичу!»

Ведучий: На сучасний лад цей вислів звучить досить просто: «Шлях до серця чоловіка лежить через його шлунок!»

Ведуча: Наскільки ж правдивий цей вислів, ми матимемо нагоду сьогодні перевірити.

Ведучий: Отже, саме час представити господинь сьогоднішнього конкурсу, справжніх господарочок!

Ведуча: Зустрічайте! Найпривабливіші і найкращі претендентки на звання «Міс господарочка».

Вихід дівчат!

Ведуча: Як відомо, у цариці Єгипту Клеопатри існував свій особливий рецепт страви, вживаючи яку цариця легко могла підтримувати себе у формі. І хто знає можливо, саме завдяки цьому рецепту перед красою Клеопатри не міг встояти жоден чоловік.

Ведучий: Гадаю, що наша суддівська колегія знається на рецептах не менше. Тому дозвольте представити головних гурманів сьогоднішнього конкурсу.

Ведуча: Наше журі!

Ведучий: Оплески нашому журі!

Ведучий: Для того щоб вільно долати всі підводні рифи сучасного життя, було б непогано повправлятися в термінології справжньої сучасної Леді.

Ведуча: Було б цікаво дізнатися, чи зможуть наші конкурсантки відрізнити конструювання від моделювання, запошивний шов від підрублювального? А втім, це легко перевірити

 

Конкурс №1

«Розминка»

(Ведучий кожній учасниці ставить по 3 запитання.)

  1. Як називається вузький довгий шарф із пір’я та хутра  (боа)
  2. Як називається робочий одяг з великою кількістю кишень  (комбінезон)
  3. Як називається шерсть ангорської кози  (мохер)
  4. Який продукт називають другим хлібом  (картопля)
  5. Як називають зразок швейного виробу  (модель)
  6. Як називають плащ із непромокальної прогумованої тканини  (макінтош)
  7. Як називають вузьку ущільнену смужку по краю тканини  (пруг)
  8. Як називається зовнішній контур форми одягу, його площинне зображення  (силует)
  9. Як називаються крій, зразок, за якими шиють одяг, головні убори  (фасон).
  10.   Яке волокно тонше: льняне чи бавовняне  (бавовняне)
  11.   Що роблять, щоб надати постільній білизні цупкості  крохмалять)
  12.   Яку річ запозичили домогосподарки в єгипетських фараонів  (фартух)
  13.   Найпоширеніший фрукт у світі (за обсягом  вирощування та споживання).  (апельсин)
  14.   Про плоди якого дерева говорять: «червоний колір, винний смак, кам’яне серце». Назвіть це дерево.  (вишня)
  15.   У цьому фасоні верхнього одягу рукав становить єдине ціле з плечем. Його винахідником був англійський генерал. Назвіть його прізвище. (реглан).
  16.   З якої мови запозичене слово «крепдешин»  (з французької)
  17.   Квітка якої рослини у ХУІІІст. вважалася найгарнішою 

            (квітка картоплі)

  1.   Які шви застосовують для перенесення ліній з однієї деталі на іншу  (копіювальні)
  2.   По якій стороні фігури людини знімають мірки  (по правій)
  3.   Від чого залежить швидкість роботи електричної швейної машини  (від натиску на педаль)
  4.   Назвати якомога більше відомих кутюр'є. (Валентино, Карден, Зайцев, Юдашкін, Лагерфельд, Пако Рабана, Гуччі, Версаче та ін.)
  5.   Як називається зйомний елемент жіночої зачіски, вироблений зі штучного або натурального волосся? (Шиньйон.)
  6.   У якій країні до національного чоловічого костюму входить спідниця? (Шотландія.)
  7.   Назвіть три класичні довжини спідниці? (Міні, міді та максі.)
  8.   Що таке фіжми? (Каркас для спідниці у вигляді обруча, який закріплювався на лінії талії.)

Ведуча: Ми вважаємо, що всі конкурсантки відмінно впоралися з нашою «Розминкою».

Ведучий: Сподіваємося, що так само легко вони впораються і з непростим сьогоднішнім конкурсом! А поки що, шановні глядачі, просимо вас підтримати наших учасниць бурхливими оплесками, бо вони ідуть готуватися до нашого наступного конкурсу.

 

Конкурс №2

Ведучий: Наступний наш конкурс хто швидше полупить картоплю. Ану дівчата, скажіть хто вчився вдома лупити картоплю? Ну що ж узяли всі дружно інструмент, і саме головне не забувайте, будьте обрежні з ріжучими інструментами.

Ведучі (разом): Раз, два, три почали

Ведуча: ………………

Конкурс №3

 «Букет з любов`ю»

Ведучий: Наступний наш конкурс називається «Букет з любов’ю». І це не просто!

Ведуча: Кожна конкурсантка повинна із квітів скласти букет до події чи свята.

Ведучий: Головна умова ― букет має складатися дівчатами-конкурсантками виключно з любов’ю!

Ведуча: А наше журі напевне оцінить такий букет найвищою оцінкою нашого конкурсу!

Ведучий: Для складання букета кожній конкурсантці дається рівно 10 хвилин. Час починає свій відлік.

Конкурс 4

«Приготування салату»

Ведучий: Дорогі друзі, поспішаємо ознайомити вас з умовами останнього нашого конкурсу це приготування салату.

Ведуча: За 20 хвилин кожній конкурсантці треба приготувати один із салатів запропонованих їм продуктів.

Ведучий: Журі оцінює неповторний смак, дизайн і професіоналізм у процесі приготування заданої страви.

Ведуча: Пам’ятаєте улюблену з дитинства казку про Попелюшку? Виконуючи завдання грізної мачухи, для того щоб зварити кашу, Попелюшці було необхідно відділити одне від одного тисячі зерняток…

Ведучий: Бідолашна дівчина працювала цілу ніч, перебираючи зерна і начищаючи задимлені казани для приготування їжі…

Ведуча: Іти на такі жертви нашим конкурсанткам зовсім не треба, тому що всі необхідні інгредієнти для приготування їхніх страв уже готові!

Ведучий: А ось одягнути один з най важливіших елементів одягу Попелюшки ― фартух ― ми просто рекомендуємо!

Ведуча: Отже, просимо конкурсанток почати приготування!

Ведучі: ( разом): Час пішов.

Ведуча: Мода – це образ, міра, спосіб. Образ чогось нового, цікавого, свіжого. Міра – співвідношення між одягом максимально зручним та водночас красивим. Спосіб зробити такий одяг приємним для більшості. Зараз ми запрошуємо вас до розмови про моду й не лише про неї.

Ведучий: Історія одягу тісно пов’язана з історією й розвитком матеріальної культури суспільства. Вивчення історії одягу дає можливість ознайомитися зі звичаями й побутом різних народів, бо одяг значною мірою відбиває матеріальне й духовне життя народу.

Ведуча: Зі зростанням культури й добробуту народу збільшується потреба в красивому й модному одязі.

Ведуча: Шановні глядачі, як ви гадаєте, що потрібно людині для гормонів щастя?

Ведучий: Смачний обід!

Ведуча: Ученими доведено, що підчас обіду відбувається активна стимуляція гормонів щастя!

Ведучий: Від імені всіх сьогоднішніх конкурсанток ми з повною відповідальністю заявляємо ― сьогодні без шматочка щастя не піде ніхто!

Ведуча: А тим часом, дорогі глядачі, ми теж займемося приготуванням нашої фірмової страви під назвою «Міс господарочка»!

Ведучий: Деякі психологи стверджують, що приготування їжі ― один із найкращих способів зняття стресу!

Ведуча: А за тим, якій їжі ви віддаєте перевагу, можна навіть установити тип вашого характеру.

Ведучий: Мені здається, що наші наступні гості віддають перевагу тільки гострій їжі, бо в танці, який вони виконують, стільки запалу, що здається, без особливих спецій тут не обійшлося!

Ведуча: Додамо ж до нашої страви перцю!

Ведучий: Зустрічайте!.....

Танець

Ведучий: Час відведений конкурсанткам для приготування страв, добіг до кінця! Дівчата прошу закінчувати своє приготування.

 

Ведуча: (ім’я ведучого) Ми з тобою так захопилися приготуванням нашої страви, що зовсім забули про глядачів, серед яких, мені

здається, теж чимало кулінарного мистецтва!

Ведучий: А це легко перевірити за допомогою нашого спеціального конкурсу для глядачів на звання Кращого кулінара!

Ведуча: Отже, дорогі глядачі, приготуйтеся! Ми пропонуємо вам відповісти і швиденько забрати свій смачний подарунок.

1. Як називають легку й рідку бавовняну тканину, яка просвічується. Використовується в медицині як перев’язувальний матеріал. (марля).

2. Як називається сітка, що складається лише з ліній, на які потім наносять контури деталі( базисна).

3. Хто започаткував в’язання на спицях: чоловіки чи жінки. (чоловіки)

4. Хто завіз в Європу морозиво.( Мандрівник Марко Поло).

5. Цей вид одягу має свою довгу історію. Вважають, що він був відомий ще в Стародавньому Римі, коли його використовували в ролі шийної хустини, а не як прикрасу костюма. А з ХУІІ ст.. ця річ уже не виходить із моди, особливо в чоловічих костюмах. (краватка).

Ведуча: А  поки наше журі виставляє бали ми з вами поговоримо про квіти. Мова квітів ― це щось особливе!

Ведуча: Одна з грецьких легенд розповідає про прекрасну богиню краси ― Афродіту, яка одного разу, спустившись з Олімпу, бродила босоніж по запашній земній траві, знявши свої туфельки біля смарагдового струмка.

Ведучий: Непомітно біля туфельок проросли білі квіти, схожі на них своїми пелюстками. Так на світ з’явилися орхідеї, ароматні символи краси!

Ведуча: Кажуть, що дівчина подібна до квітки!

Ведучий: Вона красива, як орхідея!

Ведуча: Витончена, немов камелія!

Ведучий: Горда, ніби біла лілея!

Ведуча: Ніжна, мов гірський едельвейс!

Ведучий: Символ краси!

Ведуча: Точно! Отже, букет складено, і ми з радістю запрошуємо на цю сцену гостю нашого конкурсу…

 

Ведучий: Етикет – це сукупність правил поведінки у товаристві, на службі, в громадських місцях. Знання етикету необхідно для того, щоб завжди виглядати пристойно, відчувати себе впевнено і спокійно у будь-якій обстановці, серед різних людей.

Ведуча: Поняття «етикет» охоплює багато сфер життєдіяльності людини. Так як наш конкурс називається «Міс господарочка» нашим дівчатам необхідно бути не тільки хорошими господинями, але й вміти вести себе на вечірніх балах.

Ведучий: Отже, наступний наш конкурс «Вечірній бал»

 

 

Ведучий: Отже наше журі готове вже оцінити наших учасниць. Слово надаємо ……..

Ведуча: На цьому наш конкурс завершився!!!

 

 

doc
Додано
23 листопада 2018
Переглядів
837
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку