Сценарій ранку "Свято матері"

Про матеріал

Сценарій розроблено у формі концерту-вітання для матерів. Кожна дитина вітає свою маму віршем чи піснею і дарує квіти - цей момент надзвичайно красивий і зворушливий. Рекомендовано для учнів 2-3 класів.

Перегляд файлу

                                                         СВЯТА МАТЕРІ


1.  Гей, заграйте гори,                                                                                                                                    зашуміть діброви!                                                                                                                       Приберіться ниви                                                                                                                                         красно та багато!

2.  Зажурчіть потоки,                                                                                                                                      заведіть розмови                                                                                                                                         про святочну днину,                                                                                                                                              про велике свято!

3.  Заспівайте гучно                                                                                                                                     в тихім гаю птиці!                                                                                                                                               Гомоніть з вітрами                                                                                                                                            польовії квіти!

4.  Задзвоніть дзвіночки,                                                                                                                      рожі, всі косиці!                                                                                                                                                     Заспівайте хором                                                                                                                                            українські діти!

5.  А кому ж то грати?                                                                                                                                                       Та кому співати?

6.  Скаже вам діточе                                                                                                                                         чистеє серденько!                                                                                                                                          Нині твоє свято,                                                                                                                                                   рідна наша ненько!


( Пісня «Цьом, цьом, мама…»)

7.   У другу неділю травня, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті   пташиний спів, теплий весняний вітер приносить свято Матері.

8.   Травень – місяць пречистої Діви Марії, що благословляє у хресну путь Сина, який став Спасителем людства. До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва і допомоги.

( Пісня «О, Мати Божа»)                                                              

9.    О, Мати Божа, наша єдина,                                                                                                                                             ти – Мати  в мене, я – твоя дитина!                                                                                              Щирою любовю буду тя любити.                                                                                                                  Гріхом не засмучу, поки буду жити.

10.     Пресвята Діво, світла зорице!                                                                                                             Ми тебе просим, наша царице!                                                                                                                  Ми тя взиваєм, і руки зносим:                                                                                                                             спасай, спасай нас, - усердно просим!


11.   Ми до тебе прибігаєм                                                                                                                         і серця приносим.                                                                                                                                                        І у тебе заступництва                                                                                                                                      молимо і просим.  

12.   Прости гріхи усім нині                                                                                                                                        Мати наша, ненько!                                                                                                                                                      Щоб були ми чисті серцем                                                                                                                          і любили неньку.


 13.  Щоб були ми чисті серцем,   як лілеї білі.                                                                                     Йшли стежками добра й честі, Вкраїні служили.

14.   Не забудьмо і про те, що у всіх нас є спільна мати – ненька Україна.   Працюймо ж гуртом для того, щоб вона воскресла!


15.  Святе слово – рідна мати…                                                                                                                              єсть і ще святиня -                                                                                                                                                                     вища, Богові миліша -                                                                                                                       рідна Україна!


 


16.      Яке найкраще слово в світі?” —
Раз мудрий хтось питав людей.
“Здоров’я”, — відповів так хворий.
“Ні! Молодість!” — сказав старий.

“Найкраще — хліб!” — жебрак говорить,
“Побіда”, — відповів стрілець.
“Найкраще — воля!” — рік невільник.
“Ні, правда!” — обставав мудрець.

Аж тут з куточка обізвався
Сирітка, ще малий хлопчак:
“Найкраще в світі слово “Мама!”
І всі сказали: “Мама! Так”.

17.  З чого починається воно – це ласкаве і магічне слово – мама?

18.  Як на мене, – то  з людського народження…                                                                                                          З першого вигуку – ма! - ма!                                                                                                                                                          Отже, з початку життя!

19.  Це слово починається з тієї хвилини, коли ми починаємо розуміти, що навколо нас – люди!

20.        ПРИТЧА   ПРО    МАМУ                            (фільм)

За день до свого народження дитина запитала у Бога:
- Кажуть, завтра мене посилають на Землю. Як же я буду там жити, адже я така мала і беззахисна.Начало формы

Бог відповів:
- Я подарую тобі ангела, який буде чекати тебе і піклуватися про тебе.

Конец формыНачало формыДитина задумалася, потім сказала знову:
- Тут на Небесах я лише співаю і сміюся, цього достатньо мені для щастя.

Конец формыНачало формыБог відповів:
- Твій ангел співатиме і посміхатиметься для тебе, ти відчуєш його любов і будеш щасливою.

Конец формыНачало формы- О! Але як я зрозумію його, адже я не знаю його мови? - Запитала дитина, пильно дивлячись на Бога. - А що мені робити, якщо я захочу звернутися до тебе?

Конец формыНачало формыБог м'яко торкнувся дитячої голівки і сказав:
- Твій ангел складе твої руки разом і навчить тебе молитися.

Конец формыНачало формыПотім дитина запитала:
- Я чула, що на Землі є зло. Хто захистить мене?

Конец формыНачало формы- Твій ангел захистить тебе, навіть ризикуючи власним життям.

Конец формыНачало формы- Мені буде сумно, тому що я не зможу більше бачити тебе ...

Конец формыНачало формы- Твій ангел розповість тобі про мене все і покаже шлях, як повернутися до мене. Так що я завжди буду поруч з тобою.

Конец формыНачало формыУ цей момент із Землі стали доноситися голоси, і дитина в поспіху запитала:
- Боже, скажи ж мені, як звуть мого ангела?

Конец формыНачало формы- Його ім'я не має значення. Ти будеш називати його Мама.

21. Ота,  що на світі одна…                                                                                                                                                                                   Ота,  що народила тебе на світ…                                                                                                                                                     Ота, що над колискою…                                                                                                                                           Ота, що годувальниця і страждальниця…                                                                                                                                                          Ота, що від порога і до могили…                                                                                                                  Ота, що просто мати…

22. Слово “мама” росте разом з нами тихо, як тихо ростуть дерева, сходить сонце, розцвітає квітка, як тихо світить веселка і гладить по голівці рідна рука. Зі звуку-сльозинки народжується на світ святе слово “мама”, яке вимовляє дитина. Але цю мить не вловити, як і не вловити того дня, коли вперше над колискою нахилилась мати. Це мить і це вічність, бо мама живе з нами вічно.

23. Мати – корінь життя, берегиня роду людського. Вона – та квітка, пломінь якої ніколи не вяне, а з плином літ розквітає усе ясніше.

24. Мати – це той вогонь, який огріває всю хату щирою любовю. Знаємо, як не стане матері, який холод повіє по хаті! Поет каже: «Умерла мати, і погас вогонь, який грів усю хату».

25. Мати – символ чогось найкращого, найбагатшого, найліпшого.

 25 а.  Мати — захист і притулок для дитини, вона її опора і совість. Все, що є в нас найкраще, все від неї, від рідної неньки. 

26.  Мати – берегиня родинного життя, символ святості життя.

  ( Пісня « Мамина молитва»)                                                              

27.  Кожна людина, кожен народ мають свої святині. До таких великих святощів ми, українці, причисляємо, перш за все, любов до матері, до тієї, яка дала нам життя, яка нас виплекала, виростила і виховала.

28.  І нині ми віддаємо шану найперше нашій рідній неньці, яка нас виховує, віддаємо шану Матері-Україні, яка виряджає своїх синів на боротьбу за рідний край.

29.  В ім’я любові до рідної неньки складаємо заповіт любові і для спільної матері – України, бо нинішнє свято є символом її відродження.

30.  Благословенна будь, мамо-голубко!                                                                                                                                        Сонце наших душ!                                                                                                                                                                                                                                                  Тобі нині вклонимось серцями!                                                                                                                   Святий символе добра й любові,                                                                                                                                                                             Благословенна будь, мамо між нами!

( Танець)

31.  І в.   Розпочинаємо концерт-вітання для наших матерів.

Інсценівка «Вінок для матері»

32.  ІІ в.  Співаймо для неньки пісні веселенькі.                                                                                                                Хай неньці за труди вічна дяка буде.                                                   ( Пісня « Веселка»)                                                              

33.  І в.  Слова Молитви за рідну маму дарує  своїй мамі Оксані дочка Катерина.                                                                     

О, Мати Божа, Мати єдина,
І в тебе була люба дитина,
Ти Свого Сина ревно любила,
До свого серця щиро тулила.
Тобі, о Мати, найкраще знати,
Чим для дитини є рідна мати,
Чим для дитини серце матірне,
Добре, зичливе, щире та вірне.
Тому до Тебе, шлю мольби щирі,
Дай моїй мамі прожити в мирі,
Дай їй здоров'я, додай їй силу,
Щоб з мене потіхи й слави дожила.

34.  ІІ в.  Свою маму Олену вітає син Денис.


Мати Божа, Мати Божа,

Дай здоров’я моїй нені.

І тобі я назбираю

Ярих квітів повні жмені.

Зберу  дзвоники  лілові,

Що найкращі у діброві.

І нарву волошок в полі -

Матінці дай щастя, долі.

 

Приберу твою ікону

У барвінок зелений.

Тільки дай доволі щастя

Моїй нені, моїй нені.

Своє серце і всі квіти —

Я віддам тобі з любові.

Захищай мою матусю

Під святим твоїм покровом.


35.   І в.  Ці слова любові й подяки дарує своїй мамі Оксані син Маркіян.


Моя люба мати,
Калиновий цвіт,
В тобі, рідна мати,
Весь мій любий світ.
В тобі моє щастя,
В тобі моя ціль,
Моїм твоє горе,
Моїм є твій біль.
Твоя втіха й радість
Радує й мене,
А твій жаль займає
Й серденько моє.
Бо ж я, моя мамо,
Твоя кість і кров;
Ти мене родила,
Ти є мій покров!
Ти мій скарб найбільший,
Ти мій цвіт живий,
Ти моя перлина,
Жемчуг дорогий.
Ти мене хорониш
Від лихих тривог,
Най благословить тя
З неба Господь Бог!


 

36.  ІІ в.  Щирі побажання своїй мамі Анні складає син Олександр.


Привіт тобі, кохана Нене,

У цей великий день!

Прийми вінок бажань від мене

І китичку пісень.

 Дарунків жодних я не маю,

Ні золотих оков,

Тому у ніг твоїх складаю

Свою ніжну любов.

 Ти ангел мій, що життя плаєм

Веде мене у даль,

З тобою світ для мене раєм.

Без тебе — сум і жаль.

 Ти вчиш мене, кохана Мати,

Любити працю, труд,

Нечесним, підлим гордувати,

Кохати Рідний Люд.

 Куди в змаганні зі судьбою

Не піду в чужий світ,

Твій заповіт святий за мною

Ходитиме услід.

 О, сили дай, кохана Мати,

До боротьби зі злом!

Зроби: щоб з кволого пискляти

Я дужим став орлом.

 


Конец формы                                                            

37.   І в.    Це вітання своїй мамі Ірині  дарує  дочка Катерина.


Скажи, мамусенько, мені,
За що мене ти так кохаєш?
Ти бережеш мене у сні
І вдень мене все доглядаєш?

І відповіла мати доні:
- Люблю тебе, бо чемна ти,
Бо слухаєш мене ти завжди
І любиш рано в школу йти.

Люблю тому, що ти весела
Мов ластів'ятко чарівне,
Але скажи мені, маленька, -
Чому так любиш ти мене?

І відповіла доня неньці:
- За твою працю люблю я -
За те, що ти так дуже дбаєш,
Щоб жила в щасті завжди я.

Та ж ти не раз не спиш у нічку,
Як захворію я коли,
Не раз твої молитви щиро
За мене в небо попливли.

За все тебе я люблю, нене,
Люблю матусю я свою.
Я і сказати не умію,
Як я тебе люблю, люблю!..

 


 38.  ІІ в.   Свою маму Віру вітає дочка Ангеліна.

Нема в цілім світі, всім вам признаюся,                                                                                                           Кращої матусі, як моя матуся.                                                                                                                                  Я свою матусю так щиро кохаю,                                                                                                                   Що й розказати не вмію, не знаю.                                                                                                                      Як я у колисці лежала маленька,                                                                                                                   Ночей недоспала, моя люба ненька,                                                                                                                                Як я нездорова, смутна, немоторна,                                                                                                                     Усе забуваю, як мати пригорне.                                                                                                                   Вона мені купить плаття, черевички,                                                                                                                На зиму до школи теплі рукавички.                                                                                                                 Все мені говорить матусенька – душка,                                                                                                             Що я України мала щебетушка.

39.    І в.  До своєї мами Вероніки звертається син Тарас.


Моя нене найдорожча,

Наймиліша в світі!

Прийми нині в своє свято

Від сина ці квіти.

Кожна квітка тобі скаже,

Як Тебе кохаю,

Кожна шепче, чого щиро

Я Тобі бажаю.

Ця фіалка Тобі скаже,

Що моє серденько

Б’ється щирою любов’ю,

Все до Тебе, ненько.

А та рута заговорить

В день свята Твойого,

Що Тобі бажаю щастя

Із серця цілого.


40.  ІІ в.  Дочка Наталя дарує цей вірш своїй мамі Лесі.
 


“Мамо  люба!  Глянь, як сяють
Ясно зорі золоті!
Кажуть люди, то не зорі,
Сяють душі то святі.
Кажуть, хто у нас на світі
Вік свій праведно прожив,
Хто умів людей любити,
Зла ніколи не робив,
Бог узяв того на небо
Ясно зіркою сіять...
Правда, мамо, то все душі,
А не зорі там горять?
Так навчи ж мене, голубко,
Щоб і я так прожила,
Щоб добро робити вміла
І робить не вміла зла”.

      


 

41.  І в.  Свою маму Світлану вітає син Михайлик.


Мама! Мама! Гарне слово!                                                                                                                                                                                     Тільки скажеш – все готово!                                                                                                                                                                                Мамо, кашки – кашка є                                                                                                                                                                     Мамо, чаю – вже наллє.                                                                                                                                                Мамо, спати – вже роздітий,                                                                                                                                                                                        І у ліжку, і укритий.                                                                                                                                         Мамо, ніжку зав’яжи,                                                                                                                                                Мамо, казку розкажи.                                                                                                                                      Мама! Мама! Гарне слово!                                                                                                                                          Тільки скажеш – все готово!


42.  ІІ в.  До своєї мами Наталі звертається син Віталій.


Мати вишила мені                                                                                   квітами сорочку.                                                          Квіти гарні, весняні:                                                                                     - На, вдягай, синочку.                                                                                                   Вишиваночку візьму,                                                                                           гарно одягнуся.                                                                                              Підійду і обніму                                                                                                                     я свою матусю.


( Пісня «Мамина сорочка»)                                                              


 

43.  І в.  Зі словами щирої любові звертається до своєї мами Лесі дочка Поліна.                                              Є у світі хтось такий єдиний,
Хтось такий коханий, дорогий,
Що усім, усім є для дитини,
Що без нього був би світ пустий.                                                                                                                  

Є у світі хтось, мов ангел ясний,
З ніжним серцем, поглядом святим,
Опікун ласкавий і прекрасний
І порадник з серцем золотим.                                                                                                                                

Є у світі друг найкращий вірний,
Що життя б не пожалів для нас,
Що всю працю, труд весь непомірний,
Він жертвує нам у кожний час.

Це кохана рідна наша Мати,
Ангел наш, і приятель, і друг,
Що учить нас Рідний край кохати,
Рідну хату і родинний круг.

Дай же, Боже, Мамі вік погожий, -
Так щоранку молимося ми -
А кохану нашу Матір, Боже,
Ущаслив добрячими дітьми!

А Господь, що з неба всім кермує,
Щастя дасть і втіху Мамі тій,
Що дітей розумних подарує
Батьківщині нашій дорогій.

 

44.  ІІ в.  Це вітання своїй мамі Ірині  дарує  син Арсен


Я вітаю Тебе, Мамо,
В ту святочну днину -
За Твій труд і за старання
Пильні без упину.
Величаю  за ту працю,
Яку мама мала,
Ніж дитинка від колиски
На ніженьки стала.
Величаю за сей догляд
Пильний, невсипущий,
Щоб собі що не накоїв
Син непосидющий.
Величаю за ті скорбні
Недоспані ночі,
Як недуга заглянула
Дитинятку в очі.
Величаю за опіку
У життя ззарання
І за те перед Тобою
Я вклонюсь в пошані!


 

45.  І в.  Щирі побажання своїй мамі Тетяні складає син Олег.


Чи є в світі що солодше,
Як мамині очі,
Які зорять за дітками,
Як вдень, так і вночі?
Чи є в світі що любіше,
Як мамині руки:
Що працюють для дитини
Щиро - без принуки?
Чи є в світі що щиріше,
Як серденько мами:
Яке б'ється для діточок,
Днями й ночами?
Чи є в світі що дорожче,
Як мама кохана,
Що працює для дитинки
До ночі від рана?


 

46.  ІІ в.  Свою маму Марту вітає дочка Діана.


Як стрибнуло сонечко

вранці у віконечко,

стрепенулось: „Ах!”

Задивилось на Діаночку,

прибрану, мов кралечку,

з квітами в руках!

Ой куди ж Діаночка,

дівчинка мов лялечка,

рано так спішить?

Оченята світяться,

пахне квітів китиця,

кіска мерехтить!

Глянула в віконечко,

привітала сонечко,

пальцем в шибку: брень!

- Йду вітати ненечку,

квітів несу жменечку,

нині ж Мамин день!


( Пісня «Донечка»)

47.  І в.  До своєї мами Галини звертається дочка Вероніка.


Матусю кохана,

Мов сонечко ясне,

Яка Ти нам люба,

Яка Ти нам красна!

Все молимо Бога

За Тебе й за Тата,

Щоб дав Вам здоров'я

І сили багато.

За лагідне серце,

За щиру опіку

Будь благословенна

Віднині довіку!

 


 

48.  ІІ в.  Син Денис дарує цей вірш своїй мамі Валентині.


Ой, яка ж бо Ти, Матусю,

Дорога та мила,

Того словечком сказати

Не моя ще сила..

Мов те сонечко на небі,

В лузі квітка красна,

Так Матуся в нашій хаті

Добра все та ясна...

Ясне сонце світить з неба,

Веселить та гріє -

В рідній хаті при Матусі

Кожен з нас радіє.

Під опікою Матусі

Весело гуляю -

Що то холод, що то голод,

Що біда - не знаю...

Над усіх, над все у світі

Матінку кохаю,

А в оце велике свято

Гараздом вітаю:

Без журби та й у здоров'ї

Жити дай Вам, Боже!

А віддячитись Матусі

Бог мені поможе ...


 

 

 

49.  І в.  Свою маму Оксану вітає син Олег.


 Мамо люба, ми до тебе нині прибігаєм,                                                                                                Щирі-щирі побажання тут тобі складаєм.                                                                                                          Ми твої маленькі діти щиро просим Бога,                                                                                                           Щоб стеріг тебе від лиха, від припадку злого.                                                                                                    Щоб благословив щоденно всю твою роботу,                                                                                          Посилав тобі утіху, відсував турботи.                                                                                                          Щоб в здоров’ї довго-довго ти жила на світі,                                                                                  Веселилась, розцвітала, наче квітка в літі.                                                                                                      Щоб діждалася потіхи від дітей коханих,                                                                                                          Як з них будуть чесні люди, добрі громадяни.                                                                                                     Серце більше б розказало, а уста — не сила.                                                                                                         О, за все, за все спасибі мамо рідна, мила.

50.  ІІ в.  До своєї мами Оксани звертається син Артур


 


Яке нудне – скажу я вам –

життя-буття у наших мам.

Приходить ввечері з роботи –

а вдома в них самі турботи:

варити, прати, прасувати,

забити цвях – просити  тата...

І хоч би раз за всі ці справи

хтось іграшку подарував їм!

Ось підросту лиш, і так само

я називатимуся МАМА,

але варити, прибирати

я буду лише разом з татом!
 


 

51.  І в.  Зі словами щирої любові звертається до своєї мами Тетяни син Михайлик.


Матусю, рідненька,

дай ручки твої поцілую,

За шийку тебе обійму,

І щічки твої я погладжу.

Ти знаєш, матусю,

Як дуже тебе я люблю!

І ти мене любиш,

хоч я неслухняний,

хоч деколи шкоду роблю.

Та ти все пробачиш,

Мене поцілуєш,

І я тебе дуже люблю!
 


( Пісня «Мамочко моя»)

 

 

 

 

52.  ІІ в.  Це вітання своїй мамі Надії  дарує  дочка Катерина.

Є в мене найкраща на світі матуся,                                                                                                                    За неї до Тебе, Пречиста, молюся.                                                                                                              Молюся устами, молюся серденьком                                                                                                                            До Тебе, небесна Ісусова Ненько.                                                                                                                                         Благаю у Тебе дрібними словами                                                                                                                        Опіки та ласки для любої мами.                                                                                                                                 Пошли їй не скарби, а щастя і долю,                                                                                                                                           Щоб дні їй минали без смутку, без болю.                                                                                                                 Рятуй від недуги матусеньку милу,                                                                                                             Даруй їй здоров'я, додай їй силу.                                                                                                               Щоб вивела діток у світ та й у люди,                                                                                                                Щоб ними раділа-пишалась усюди.                                                                                                                              За це я складаю в молитві долоні                                                                                                                        До Тебе, Царице, на сонячнім троні.

53.  І в.  Щирі побажання своїй мамі Ользі складає син Андрій.


Гарна мамочка в Галинки,

 ще гарніша в Петруся, –                                                                                                                                    та з усіх мамів найкраща,

наймиліша – це моя!

Дав Господь мами нам добрі;

бачу, знаю не одну, –

та з усіх моя найліпша,

я її найбільш люблю!

Вранці, як розкрию очі,

є калачик, молочко...

Цілий день із рук матусі

дістаю саме добро.

Маю все, чого захочу:

чи хлібця, чи то води,

при матусі я не знаю,

ані горя, ні біди...

Мама чеше, убирає,

бавить, вчить цілий деньок;

а при зіроньках співає

колискових пісеньок...

От така вона! Моя!

Добра, ясна – як свята!

Щоб і світ весь перейти,

годі кращої знайти!

 


 

54.  ІІ в.  Свою маму Оксану вітає син Денис.


 

Матусю наша, ми це знаєм:

Багато ангелів є в Божім раю,

Та на землі лише один між нами:

Це – наша  мама!

За вас ми молимося Богу,

За вас благаєм Пресвятого,

Щоб вам здоров’я, силу дав,

Щоб щастя-радість вам послав,

Щоб обминало лихо і пригоди злі.

Матуся наша – ангел на землі!


( Пісня « Ангел мамі »)                                                              

 

 

55.  Пропонуємо вашій увазі хвилинку-веселинку.

Сценка « Торт для матусі»                Учасники: мама і 3 дітей ( 1 дівчинка і 2 хлопчики)

 Дівчинка: Мамо, ми тобі на свято торт спекли!  Це ми самі! 

Всі:  Це дарунок наш тобі!

Мама:       Ой, спасибі, мої любі!                        Принеси, Андрійку, ніж!

1 хлопчик: Мамо, ну давай же, ріж!

Мама: Щось не ріжеться, не знаю.                          Тут, здається, щось стирчить…

2 хлопчик. Це ж мій ключ! А я шукаю!              А він, капосний, мовчить!

Мама: Тут іще якась « начинка».

Дівчинка: Ой, та це ж мій олівець!

1 хлопчик: Ну й роззява ти, Іринко!

Мама: Тут ще й синій гребінець!

2 хлопчик: Може там іще щось є?

Мама: Є! Ось маєш.

1хлопчик: Це моє. (бере солдатика)

Мама: І нарешті папірець.

2 хлопчик: Я пропав, це все, кінець!                Це мабуть, щоденник мій.

Дівчинка: Ну й роззява ти, Андрій!

1 хлопчик: Всі труди пропали наші…

Дівчинка: Схожий наш пиріг на кашу…

2 хлопчик: Мамо, вибач, ми хотіли         піднести сюрприз тобі.

Мама: Це вдалося вам!             Мийте руки, вас чекає мій обід.

1 хлопчик: Хто завжди нам допоможе?

                   Хто все вміє і все може?

2 хлопчик: Хто все зробить , як годиться?

                  Хто ця мудра чарівниця?

Дівчинка: В цілім світі найдобріша,

                 Найдорожча, наймиліша,

                  Лагідна і ніжна сама?

Всі: Ну, звичайно, наша мама!

( Пісня « Хмарка»)                                                              

56.  У народі кажуть: діти – це просто діти, а справжні діти – це внуки.

57.   У нас на святі присутні наші бабусі. Це також їхнє свято, адже вони – народили і виховали наших мам і тат.

58.  Бажаєм вам, бабусю, днів щасливих,                                                                                                Бажаємо  добра, здоров’я, сили,                                                                                                                                         Бажаєм  вам любові, злагоди і втіхи,                                                                                                                Щоб  ви завжди життю раділи.                                                                                                                                              І довго-довго з нами жили.

59.  Крізь дощі, крізь сніги і тумани                                                                                                                     Чи дороги мороз обснує;                                                                                                                            Приїжджайте частіше до мами                                                                                                               Повертайтесь в дитинство своє.                                                                                                                    Забувайте обов’язок, втому                                                                                                                               Не марнуйте дрібницями дні,                                                                                                                Приїжджайте до рідного дому,                                                                                                                Розвесняйте в нім душі свої.                                                                                                                                     Там ростуть чорнобривці і м’ята,                                                                                                                                            Де пройшли ваші дні золоті.                                                                                                                         Лиш не можуть Вам вічними стати                                                                                                                    Руки мамині — крила святі.                                                                                                                          Щоб не мучила совість по тому —                                                                                                                Не приносьте батькам Ви печаль.                                                                                                                   Бо для них Ви — жар, сонячний промінь                                                                                                                   То ж не гасніть у рідних очах.

Інсценізація «Рахунок для мами»

( Пісня «Добра пісня»)                                                              

59.  Поклін тобі, тобі Осанна,                                                                                                                            в цей день великий, люба ненько.                                                                                                                           За ті важкі години ранні,                                                                                                                              за золоте твоє серденько,                                                                                                                                                       що все віддало б в любім зриві,                                                                                                                                  щоб тільки б ми були щасливі.

60.  Хвала тобі за скорбні хвилі,                                                                                                                  за руки, знищені мозолем,                                                                                                                                 за тії дні, що з серцем милим                                                                                                                                  молилась ти за нашу долю,                                                                                                                               зносила труд великодушно,                                                                                                                             щоб нам лиш дати хліб насущний.

61. Вклонімось матері у ноги                                                                                                                                                                   за всі турботи і жалі,                                                                                                                                                                                                               за те, що від її тривоги                                                                                                                                                             із кожним днем світліше на землі!

62. Кланяємось вам, що вигодували нас грудьми і хлібом, вірою і терпінням.

63. Кланяємось вам за те, що рятували нас від хвороб, нещасть і труднощів.

64. Кланяємось вам, великі трудівниці землі, що віддали усе дітям, натомість не просячи нічого.

65.   (Всі)  Кланяємось вам, матері роду людського. Зичимо довгих літ життя!

66.  Поцілунками вітаймо,                                                                                                                                                              многа літа заспіваймо!                                                                                                                               Киньмо квіточки під ноги –                                                                                                                              щастя попросім у Бога.

67.  Мамо рідна! Хай святиться твоє імя!                                                                                               Україно, я краплинка маленька твоя!                                                                                                                                                                                                Усі квіти обидвом вам складаю до ніг.                                                                                                                                Хай скроні не сріблить завчасно вам сніг.                                                                                                              Хай вас обминають печаль і журба,                                                                                                                         і многими будуть щасливі літа!

68.  Хай в житті вам радість буде!                                                                                                                                                                           Процвітайте, як той цвіт!

69.  (Всі) Дай же, Боже, нашим ненькам                                                                                                       многих, добрих, щасних літ!

 

 

 

docx
Додано
4 березня 2018
Переглядів
2023
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку