Сценарій родинного заходу "Рідня моя рідня"

Про матеріал

. Сім'я мов сонечко, зігріває людину від народження і до кінця днів. Вона є осередком любові і тепла для дитини, дає їй перші уявлення про доброту , культуру поведінки, моральність

Перегляд файлу

Рідня моя рідня

 

Ведуча 1. Шановні гості! Дорогі друзі!  Ми дуже раді вітати вас сьогодні у нашій світлиці на нашому родинному святі. Сім’я мов сонечко, зігріває людину від народження і до кінця днів. Вона є осередком любові і тепла для дитини, дає їй перші уявлення про доброту , культуру поведінки, моральність.

                                                                                                                          Ведуча 2. Це велике щастя                                                                                                    У своїй родині мати                                                                                                           Дідуся й бабусю,                                                                                                                                                             І маму і тата.                                                                                                                                                                   

 

Ведуча 1. Наймилішою, найближчою для дитини завжди є мати. Материнський погляд, що випромінює тепло ніжні материнські руки це спогад який зігріває протягом всього життя . Мама перше слово яке з радісною усмішкою промовляє дитина. Матір в усі віки шанували, любили, бо від малечку і протягом багатьох літ супроводжують нас у житті її ласка й турбота. Тільки мама вміє так лагідно сварити, вміє жаліти, може не спати цілу ніч, коли занедужала її дитина, тільки мама ніколи не зрадить і вміє чекати. І коли ми забуваємо приїхати відвідати її ніколи не почуємо слів докору, за те що вона чекала на звістку, на приїзд до рідної домівки.                                        

 

Ведуча 2. А як вивчитесь з літами,                                                                                                  Вдячні мамі за турботу,                                                                                                                                                І поїдете до мами                                                                                                                                В інший край десь, на роботу                                                                                                              Хай усі запам’ятають:                                                                                                                                                                                               І листи і телеграми                                                                                                                       Шліть туди, де їх чекають                                                                                                                                              Виглядають ваші мами!                                                                                               

 

Пісня:

 

Ведуча 1. Тож низький вам уклін наші мама, за любов і ласку, безсонні ночі.                                                                                                                                                 Одна батьківщина – двох не буває,                                                                                                                                             Місця де зродились завжди святі                                                                                                                   Хто рідну оселю свою забуває                                                                                                                                     Той долі не знайде в житті.                                                                                                  

 

Ведуча 2. Чи можна забути ту пісню, що ненька                                                                        Співала малому, коли засинав                                                                                                    Чи можна забути ту стежку до хати                                                                                                                    Що босим колись протоптав?                                                                                                                                               

Пісня:

 

Ведуча 1. У рідному краї і серце співає,                                                                           Лелеки з далека нам весни несуть.                                                                                  У рідному краї і небо без крає                                                                                                                                                                             Потоки, потоки мов струни течуть.                                                                         Тут мамина пісня                                                                                                             Лунає і нині,                                                                                                                                                її підхопили поля і гаї.                                                                                                                         Її вечорами по всій Україні                                                                                                                 Співають в садах солов'ї.                                                                                            

 

Ведуча 2. Рідна мамо добра ти моя ненько                                                                                       Мамо-мамо вишенька біленька,                                                                                         Чуєш мамо? Горлиця мені знову                                                                                 Нагадала пісню з дитинства знайому.                                                                           Знаю я слово найкраще у світі                                                                                  Тепліше від сонця, миліше від квітів                                                                                            Слово це пестить, голубить і гріє                                                                                                           В душу дитячу всиляє надію.                                                                                                Про любих матусь                                                                                                              Вірші читаємо                                                                                                                                  Про любих матусь                                                                                                                                 Пісні співаємо.

(пісня «Мамина сорочка)                                                                                       

Ведуча 1 . Материнське серце завжди розуміє дитину. Колиб ненька могла сонечко прихилила б. І які ми не були б дорослі чи маленькі, всі ми залишаємось дітками для своїх мам, коли вони є.                                                                                                              Можна на світі чимало зробити Перетворити зиму на літо  Можна моря океани здолати                                                                                            Гору найвищу штормом узяти.                                                                                          

 

Ведуча 2. Можна пройти крізь пустелі і хащі                                                                            Тільки  без мами не можна нізащо                                                                                                 Все найдорожче стоїть за словами                                                                                                                                                             В світі все починається з мами.                                                                                                                                                                                                                   

Вірш;

 

Ведуча 1 . Будь же мамо так весела                                                                                                                  Як та весна наша мила,                                                                                                                А здорова як те літо                                                                                                                                     Що родить нам добре жито.                                                                                                      Ведуча 2 . І як осінь будь багата, всім                                                                                                 Що вмістить наша хата.                                                                                                                (Пісня про маму)                                                                                                               Ведуча.  Хай вічно буде мати на Землі! Сонечком ясним світи нам, Матінко!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

Ведуча 1 . Сьогодні до нас на свято прийшли   наші бабусі. Це також їхнє свято, адже бабусі-це мами наших мам і татусів. Вони в нас такі добрі, ласкаві. Вони не просто люблять своїх діток, а леліють їх і голублять. Прощають усі витівки і образи, а їхнє добре слово завжди їх зігріває, відвертає сльози та сум.                                                                                                                                                                                                                                                             Милі посивілі бабусі, ви сама казка, що зігріває дитячі серця.

Вірш:

Ведуча 2 . Цілую бабусині втомлені руки                                                                                     Що знали в житті і любов і розлуки,                                                                                                 Що вміють такий смачний хліб випікати                                                                                                                       І людям завжди добро дарувала                                                                                                                                                                                                                               Бабусю дай ручки тобі поцілую                                                                                                                                                            За шийку тебе обійму                                                                                                                                          І щічки по г лажу …Ти знаєш бабусю,                                                                                                Як дуже тебе я люблю!                                                                                               

 

Ведуча 1 . Дуже я люблю бабусю                                                                                             Маму нашої матусі                                                                                                                                  В неї все чоло у зморшках                                                                                                 Сивини багато                                                                                                                                                                                                                                   Так і хочеться обняти і поцілувати.                                                                                      (пісня про бабусю)                                                        

      пісня або вірш                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                   Ведуча 2. Коли родина дружня  нічого не страшно. Це фортеця, яка захищає і від негоди і крижаного вітру. Домашнє родинне вогнище наповнює теплом і радістю наші серця, і відступають перед цим гарячим полум’ям гори та негаразди.                                                                                        

 

Ведуча 1 . В родині згода горе плаче                                                                                                Коли гризня життя собаче                                                                                                     Слабка сімя погана слава                                                                                                                                Міцна сімя міцна держава.                                                                                                  

docx
Пов’язані теми
Музичне мистецтво, Сценарії
Додано
21 квітня 2018
Переглядів
1027
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку