Сценарій шкільного етапу конкурсу «Квітневі дзвони – 2017»

Про матеріал

Сприяти поглибленню знань учнів про твори відомих поетів, розвивати творчі й комунікативні здібності школярів, виховувати любов до рідного слова, допитливість, бажання здобувати знання.

Перегляд файлу

Сценарій шкільного  етапу конкурсу «Квітневі дзвони – 2017»

 

Мета конкурсу: сприяти поглибленню знань учнів про твори відомих поетів, розвивати творчі й комунікативні здібності школярів, виховувати любов до рідного слова, допитливість, бажання здобувати знання.

 

Ведучий: Привіт усім. Любі дівчата та жінки,  весна — то ваша пора. Вона схожа на вас, бо така ж гарна, юна, весела і ніжна.

Ведуча: (звертається до ведучого). Ти і мені висловлюєш ці компіменти?

Ведучий: Звичайно, я навіть висловив тобі своє захоплення, ще там, за кулісами.

Ведуча: Так, пригадую. Ти назвав моє святкове вбрання «класним прикидом», а вигляд — просто «відпадним». Нічого собі компліментик...

Ведучий:  Між іншим, ці слова красномовно свідчать, що сьогодні я у захваті від тебе.

Ведуча: Знаєш, щиро кажучи, мені б хотілося, щоб ти захоплювався мною не лише у свято, а й у будь-які інші дні. І компліменти висловлював у більш приємній формі. До речі, ти не забув, що нам доручено вести конкурсну програму? До того ж не звичайну, а святково-весняну!

 

Ведучий:    Звісно, як я міг забути?                                                          

 

Увага! Увага!

Сенсація року!

Зібрались сьогодні

Найкращі зірки!

Але не Кіркорови, не Ані Лорак,

А наші, шкільні  зірки й зірочки!

 

Ведуча:

 День такий лиш раз на рік буває!

Свої таланти учні представляють!

То ж, раді всіх вітати

У цій затишній залі.

Концерт шкільних талантів

Ми, друзі, починаємо!

 

Ведучий:

Гей, музико, грай завзято,

Барабанний грім, грими,

Щоб почули всі, що свято

Починаємо ми.

 

Ведуча:  Ми сьогодні зібралися в нашій залі, щоб вшанувати мистецтво . І кожен приніс із собою неоціненний скарб — любов до поетичного слова. А ще — доброзичливість у серці, бажання творити. Тож подаруємо одне одному мить насолоди від спілкування.

 

 

Ведучий:

Спішіть до нас, друзі, спішіть,

Утому скиньте з пліч своїх.

Вас ждуть сьогодні відкриття,

Усмішка й радісне життя.

Настав жаданий час —

І ваші щирі вміння

Хай подивують нас.

 

Ведуча: Вітаємо вас на нашому конкурсі «Квітневі дзвони - 2017», який визначить кращих декламаторів прозових та віршованих творів! 

 

Ведучий: А які ж змагання без журі? А тому…

 

Визначати переможців

Буде в нас журі уважне.

Воно буде, безперечно,

Об’єктивне і поважне.

 

У складі журі сьогодні….

 

Ведуча: Журі буде оцінювати такі позиції: вміння тримати себе перед аудиторією, виразність, чіткість, грамотність, цікавість обраної поезії або прозового твору, її актуальність; артистизм, дотримання інтонацій, пауз, розділових знаків, тембр тощо

 

Ведучий: Наші учасники та учасниці ще юні, але хвилюються вони як дорослі. І не дивно, бо сьогодні на них чекають нелегкі випробування, тому, коли вони з’являться на цій сцені – давайте будемо підбадьорювати їх оплесками!

 

Ведуча: А тобі відомо, що байка — один із найулюбленіших жанрів літератури. Чому ж байка є такою популярною в народі?

Ведучий: Чи не тому, що в цих коротеньких  оповідях зображуються незвичайні герої?

Ведуча: І дійсно, тут ми бачимо хижих Вовків і Ведмедів, хитрих, підступних Лисиць і беззахисних Ягнят... "Звірі мої за мене говорять", — не раз повторював відомий російський письменник Іван Крилов.

Ведучий: Про що ж говорять ці незвичайні герої?

Ведуча:  Найчастіше вони наочно демонструють дурість, неуцтво, жадібність, лукавство, хвалькуватість, самодурство й жорстокість. І зовсім неважко здогадатися, що у цих смішних, а іноді й сумних історіях із байок йдеться про людей, про їх вади та недоліки.

Ведучий:  Читаючи байку, ми від душі сміємося, але в той же час розуміємо, що головний її висновок завжди серйозний.

 Ведуча:  А ви вже здогадалися, що ПЕРША  номінація нашого конкурсу називається «Улюблені байки»

Ведучий: Почесне право виступити першими надається двом подружкам із 7-б класу. Уявіть, вони навіть  мають однакові імена.

Ведуча: Удвох завжди легше виступати, ніж одному. Згодні?  Взаємна підтримка - це дуже важливо! Отже, зустрічайте ! Аня Овсяннікова та Аня Кремзер! Байка Л. Глібова «Муха і бджола».

Ведучий: Наступну чудову байку про те, чого здатен злякатися боягуз, слухаємо у виконанні учня 5 класу Григорія Старченка.

Ведуча:  Він розповість байку Степана Руданського «Вовки».

Ведучий: А тепер настав час почути чудову байку Івана Крилова «Две собаки»  у виконанні талановитого танцюриста, і, сподіваємось, не менш талановитого декламатора , учня 5 класу, Данила Кошкідька

Ведуча: Гадаємо, що учня 7 - Б класу Нешту Марка також знають усі, бо він не перший раз бере участь у нашому конкурсі.

Ведучий:  Сьогодні ми почуємо у його виконанні повчальну байку Миколи Щербака «Не відкладай». І, можливо, хтось в образі героя цього твору впізнає себе і зробить відповідні висновки

Ведуча: Чого це у нас тільки хлопці? Що,  після 8 березня про дівчат одразу і забули?

Ведучий: Та що ти? Дівчат іще більше! Ти ж знаєш, що жінки встигають усюди! Тож із задоволенням представляю вам наступну талановиту учасницю Бутковську Леру, ученицю 5 класу, з іскрометною байкою Павла Глазового «Щоденник».

Ведуча:  Матвійчук Даша із 6-А класу також знається на байках. У її виконанні ми почуємо одразу дві байки «Найкраща мова» і «Романтики».

Ведучий: Наші учні із задоволенням вивчають і  сучасних авторів. Ви в цьому переконаєтесь, послухавши твір Романа Скиби «Скрекострофи» у виконанні Буц Олесі, учениці 6 класу.

Ведуча: Ти погодишся зі мною, що виступи були чудові!

Ведучий: Безперечно!

 

Ведуча: А чи знаєш ти, що танець — найбільш хвилюючий і найбільш прекрасний зі всіх видів мистецтв, оскільки він не просто є відображенням життя, а самим життям.

Ведучий: Тож  поки журі підбиває підсумки, давай разом з усіма насолоджуватись чудовим виступом дівчини - красуні, яка добре знається на бальних танцях. Отже на сцені Риженьких Вікторія та її партнер Мороз Артур.

Ведуча:  Дякуємо, що допомогли нам створити ліричний настрій, який буде в нагоді для кращого сприйняття виступів учасників наступної номінації

Ведучий:  Захоплюючись поетичними і прозовими творами відомих авторів, кожен шукає в них щось близьке для себе.  Про шляхетні, високі почуття, які треба мати щастя пережити, про швидкоплинність життя та невмирущість прекрасного ми почуємо від учасників ДРУГОЇ  номінації : «Ти знаєш, що ти – Людина»

Ведуча:  Чудову легенду про дотепність, сміливість та силу волі запорозьких козаків розповість учениця 5 класу Діана Міщенко

Ведучий:  Ліричний твір сучасної поетеси Леді Осінь «Лунає вальс в пустій кімнаті» обрала для свого виступу учениця 8 – Б класу Діана Гурц.

Ведуча:  Дитинство - найкраща пора нашого життя, коли все здається яскравим і казковим, коли віриш у диво і здатен бачити дива.

Ведучий: У виконанні учениці 5 класу Агієнко Серафіми ми почуємо вірш про дитинство.

Ведуча:  Людина не може існувати без друзів, бо як сказав відомий дитячий письменник Всеволод Нестайко « Немає в житті нічого кращого за дружбу!»  Ведучий: Зустрічайте ученицю 5 класу Тронь Настю! Вірш про дружбу.

Ведуча:  Ми переконались, що всі учасники дуже старанно готувались до цього конкурсу. Учениця 5 класу Ева Гіллер також готова здивувати нас прекрасним твором і майстерним виконанням.

Ведучий:  Творчість Ліни Костенко – видатне явище в сучасній українській літературі. Немає жодного українця, залюбленого у поезію, якому невідомі твори цієї шляхетної та напрочуд талановитої жінки, дитинство якої було опалене війною.

Ведуча:  Тож давайте згадаємо про найважливіші цінності для людини, про які нагадає нам учениця 7-Б класу Марія Хвостенко. Вона виконає твір Ліни Костенко «Мій перший вірш, написаний в окопі…»

Ведучий:  Про важливість виховувати в собі та цінувати в інших найкращі моральні якості нам нагадає учениця 9 класу Єсаян Ніна

Ведуча:  Ніна Єсаян може не тільки пишатися своїми талантами, а ще й тим, що має велику, дружну і дуже талановиту родину.

Ведучий:   І поки журі підбиває підсумки учасників наступної номінації, ми будемо насолоджуватись виступом Єсаяна Сергія, який шанує культуру свого народу, вивчає мови інших народів, чудово співає українські пісні та ще й танцює грузинські танці!

Ведуча:  Зустрічайте! Лезгинка у виконанні Сергія!

 

Ведучий:  У кожній людині закладено творчі начала — вроджені можливості, передумови для створення чогось нового, оригінального. Тож ТРЕТЯ І ОСТАННЯ  номінація НАШОГО КОНКУРСУ: «Авторський твір».

Ведуча:  І  конкурс продовжує  чарівна та цілеспрямована дівчина Бережна Вероніка з чудовим прозовим твором  під назвою «Магія любові».

Ведучий: Поезія — внутрішній вогонь кожного таланту, який поки що є іскоркою, паростком. А кожен паросток, якщо його добре доглядати, може перетворитись на чудову квітку. Наступна учасниця вже багато років розвиває свій талант і створює чудові поезіі, які ми сьогодні маємо можливість почути. Зустрічайте Дубіну Ксенію!

Ведуча: Як же  багато у нашому закладі талановитих творчих особистостей. А ще раз переконає нас у цьому Гурц Діана, авторський твір якої навчить вас цінувати кожну мить життя та моральні якості людини.

 

Ведучий: Як добре, що сьогодні ми мали можливість зібратись разом. Спільна справа завжди об.єднує людей.

Ведуча: І не тільки спільна справа! Чудова пісня також чи не найкраще єднає! Перевіримо?

Ведучий: Згоден! Єсаян Ніна підготувала для нас пісню про нас і нашу Батьківщину.

 

Ведуча: Зустріч  добігла  кінця. Ми вдячні всім за співпрацю, взаєморозуміння. Переконана, сьогодні ви ще більше впевнились у тому, що тільки прагнення до гармонії може стати умовою розвитку особистості  й усього людства в цілому.

Ведучий: Наша розмова завершена. Нехай тепло зустрічі ще довго зігріває ваші душі.

Ведуча: «Кожна людина — це цілий світ». І тільки сила мистецтва дає нам змогу пізнати ці світи.

 

Ведучий.

Ми бажаємо, щоб лунало

Більше радісних пісень.

Найщиріше вам бажаємо

Жити в дружбі кожен день.

 

Ведуча.

Перед тим, як промовляти:

«Друзі, до побачення», —

Хочемо кілька слів сказати,

Що для вас призначені!

 

Ведучий.

Відваги — обов’язково, працелюбності — неодмінно!

Сварок, бійок, вередувань — ні грама!

До цього додати солодких снів і солодких мрій,

Миру, щастя, радості і гарних оцінок!

 

Ведуча.

Від всіх прийміть вітання й найщиріші побажання!

Веселих усмішок — якнайбільше!

Дружніх слів — сто порцій!

Душевного тепла — повні пригорщі!

 

Ведучий: Слово для визначення переможців і привітання надається вельмишановному журі!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
14 січня 2019
Переглядів
502
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку