Сценарій спортивно-розважального свята "Богатирські забави"

Про матеріал
Сценарій спортивного свята "Богатирські забави"для учнів 10-11 класу Ці змагання переконують у тому, що для того щоб стати богатирем, слід мати неабияке здоров’я, силу та витримку. А для цього потрібні тривалі тренування, кінцевий результат яких – повага і шана. Богатирі залишили гідний приклад для наслідування. Тож будемо не забувати, що лише в здоровому тілі може бути здоровий дух, а міцне здоров’я людині можуть дати лише фізичні вправи, праця та рух.
Перегляд файлу

             Богатирські забави

Мета: - розповісти про відомих богатирів, їх силу та відвагу;

          -формувати потребу в систематичних занять фізичною культурою;

         - розвивати спритність, реакцію, координацію, силу;

        - виховувати повагу до спорту як засобу зміцнення здоров’я людини.

         Хід заходу

Ведучий. Добрий вечір усім, хто цінує та поважає найсильнішу та найсміливішу стать на Землі - чоловіків! З давніх часів кожен хлопець мріє у майбутньому стати відважним воїном, справжнім захисником Вітчизни,таким, якими були колись богатирі Ілля Муромець, Кирило Кожум’яка та Котигорошко.

Слово «богатир» означає людину безмежної сили, стійкості, відваги, яка носить у собі багато Бога, тобто борець зі злом за справедливість, добро та правду. Стати богатирем може не кожний. Для того щоб отримати це звання, кожен чоловік мав здолати певні випробування. Наприклад, народний герой Ілля Муромець міг вирвати дерево з коренем, хоча зріст цього богатиря дорівнював лише 1м 55 см. Відомо, що Ілля Муромець народився інвалідом і з дитинства був прикутий до ліжка. Та одного разу до нього зайшов подорожній старець, який попросив його подати води. Ілля спочатку розгнівався на нього і сказав, що соромно насміхатися над калікою. Старець наполягав на своєму і Муромець спробував підвестися, і невідомо звідки взялась в нього сила, завдяки якій він не тільки переміг недугу,але й відчув, що може здолати не одного ворога, а ціле військо.

А Кирило Кожум’яко міг розірвати руками десяток  шкір, складених докупи. Такі богатирі здавна охороняли кордони, були справжніми взірцями для наслідування. Сьогодні нащадки богатирів зібралися у цій залі для того, щоб продемонструвати всім силу та відвагу молодецьку, а також завоювати справжнє звання «непереможних богатирів».

Давайте познайомимося з ними: (вихід богатирів).

Судитимуть змагання непідкупні, гарні, тендітні дівчата (представлення членів журі). На мою думку, лише вони зможуть  по справжньому оцінити чоловічу силу, красу та відвагу.

Почнемо випробування. Коли прадавні воїни йшли у наступ, то їм доводилось переносити на собі  куте з кілець вбрання для захисту, лати, їх вага досягала 30 кг. Латів у нас немає, але ускладнити пересування у біговій естафеті спробуємо за допомогою гантелі та м’ячів.

1 естафета «Наступ». Учасники почергово виконують біг з перестрибуваням гімнастичної лави тримаючи в руках гантелю та м’яч.( найкращий показаний результат оцінюється в один бал, другий в два бали і т.д.)

Ведучий. У бою кожен воїн повинен був бути вправним, здатним швидко координувати свої дії, щоб зберегти своє життя.

2 естафета. «Координаційна». Учасники почергово виконують перекат уперед, 5 стрибків через скакалку, вижимання гантелі 10 раз, повертаються до фінішу переповзанням по гімнастичній  лаві, не торкаючи ногами підлоги ( найкращий показаний результат оцінюється в один бал, другий в два бали і т.д.)

Ведучий. Для швидкого захоплення ворожих укріплень богатирі використовували пристрій для метання каміння

3 естафета. «Кидки м’яча в кільце». Учасники почергово виконують по 5 кидків баскетбольного м’яча  в кільце. ( переможець - закинувший  найбільше м’ячів)

Музична пауза. Виступ акробатів. Журі оголошує результати конкурсів.

Ведучий. Для того щоб вдертися на високі укріплені мури ворога, потребувалася неабияка сила рук та ніг.

4 естафета. «Силова» . Присідання на одній нозі. ( найкращий показаний результат оцінюється в один бал, другий в два бали і т.д.)

Ведучий. Іноді після важкого бою богатирі змагалися у перевірці сили рук, що зараз стала видом спорту – армреслінгом.

5 естафета. «Армреслінг». Учасники змагаються попарно лівою та правою рукою.      ( найкращий показаний результат по часу  оцінюється в один бал, другий в два бали і т.д.)

Ведучий. Для того щоб запустити хитромудру машину для метання, необхідно спочатку натягти важкий канат.

6 естафета. «Перетягування канату». Учасники змагаються попарно.            ( найкращий показаний результат по часу  оцінюється в один бал, другий в два бали і т.д.)

Музична пауза. Пісня._____________ Журі оголошує результати конкурсів.

Ведучий. А скільки ще невідомих випробувань чекало на богатирів!

7естафета. «Піднімання гирі (16 кг)» . ( найкращий показаний результат оцінюється в один бал, другий в два бали і т.д.)

Виступ   танцювального гуртка «Грація» .

Ведучий. Наші змагання переконують у тому, що для того щоб  стати богатирем, слід мати  неабияке здоров’я, силу та витримку. А для цього потрібні тривалі тренування, кінцевий результат яких – повага і шана. Богатирі залишили гідний приклад для наслідування. Тож давайте не забувати, що лише в здоровому тілі  може бути здоровий дух, а міцне здоров’я людині можуть дати лише фізичні вправи, праця та рух.

Слово журі для оголошення результатів змагань. Нагородження переможців медалями, грамотами та втішними призами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
26 лютого 2023
Переглядів
332
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку